19 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο

Αλ.Τσίπρας για πανδημία: Ο κ. Μητσοτάκης δεν γίνεται να προσποιείται ότι όλα βαίνουν καλώς να έρθει να δώσει απαντήσεις

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 5 / 10 / 2021 , 20:45 από news_room

Αλ.Τσίπρας για πανδημία: Ο κ. Μητσοτάκης δεν γίνεται να προσποιείται ότι όλα βαίνουν καλώς να έρθει να δώσει απαντήσεις

Κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας ασκεί ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του στο Facebook, στον απόηχο της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε χθες προς τον πρωθυπουργό. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζει ότι ο κ. Μητσοτάκης «δεν γίνεται να υποστηρίζει ή να προσποιείται ότι όλα βαίνουν καλώς». «Ελπίζω ο κ. Μητσοτάκης να μη φυγομαχήσει εκ νέου από την Ώρα του Πρωθυπουργού την ερχόμενη Παρασκευή. Να έρθει και να δώσει απαντήσεις όπως αρμόζει σε μια κοινοβουλευτική Δημοκρατία», σημειώνει.

«Η επίκαιρη ερώτηση για την πανδημία που κατέθεσα στον κ. Μητσοτάκη, θα μπορούσε να συνοψιστεί σε τρεις λέξεις: Δεν πάει άλλο!», αναφέρει ο κ. Τσίπρας, και σημειώνει: «Είναι πολύ βαρύς ο φόρος αίματος και δεν γίνεται να κάνει πως δεν βλέπει τι συμβαίνει. 15.000 νεκροί. 300 άνθρωποι, ένα ολόκληρο χωριό, κάθε βδομάδα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι ο πρωθυπουργός «δεν γίνεται να υποστηρίζει ή να προσποιείται ότι όλα βαίνουν καλώς. Να προσπαθεί με τους σπόνσορες της κυβερνητικής προπαγάνδας να επιβάλει την εντύπωση ότι η τραγωδία που ζούμε είναι φυσικό φαινόμενο. Ότι αυτός δεν έχει καμία ευθύνη. Για κανέναν, έστω έναν, από κείνους που χάθηκαν. Όταν η πανδημία θερίζει. Όταν είμαστε από τους πρώτους σε θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων στην Ευρώπη. Όταν είμαστε από τους τελευταίους στον εμβολιασμό, στον οποίον έχουν πετάξει λευκή πετσέτα. Όταν η δημόσια υγεία βγαίνει στο σφυρί. Όταν οι δαπάνες για το ΕΣΥ μειώνονται. Όταν οι χθεσινοί ήρωες, σήμερα διώκονται με διάφορα προσχήματα. Όταν οι επίδοξοι σωτήρες αποδεικνύονται ολετήρες».

«Είναι καιρός να σπάσουμε τη σιωπή. Είναι καιρός η κοινωνία να προστατέψει τον εαυτό της. Η μάχη για τις ζωές μας δεν μπορεί πια να ανατίθεται σε κείνους που αποδείχτηκαν επικίνδυνοι, αλαζόνες, εχθροί της αλήθειας», συνεχίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για να τονίσει: «Είναι μάχη όλων μας, χωρίς διακρίσεις πολιτικές, ιδεολογικές ή άλλες. Γιατί δεν πάει άλλο».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Μεθέορτος εσπερινός Εισοδίων της Θεοτόκου & λιτάνευση της Παναγίας Ελεούσης στο Ηράκλειο Αττικής

Μεθέορτος εσπερινός Εισοδίων της Θεοτόκου & λιτάνευση της Παναγίας Ελεούσης στο Ηράκλειο Αττικής

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 23 / 11 / 2022 , 21:41 από news_room Μεθέορτος εσπερινός Εισοδίων της Θεοτόκου & λιτάνευση της Παναγίας Ελεούσης στο Ηράκλειο Αττικής Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις επί τη μεγάλη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ηρακλείου Αττικής. Το εσπέρας της εορτής, Δευτέρα […]

Η Κυριακή της Χαναναίας στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 16 / 2 / 2021 , 1:54 από news_room H A.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, σήμερα, Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021, συμπροσευχήθηκε κατά την Θεία Λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος. Ο ίδιος Αρχιερεύς χοροστάτησε και κατά τον Μ. Εσπερινό της παραμονής.