18 °C Athens, GR
24/10/2021

Τελευταια Νέα
Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος έφτασε στο Ξενοδοχείο St. Regis – Adologala.gr Αρχιερατικό Συλλείτουργο στις 14 Νοεμβρίου στην Παναγία Μυρτιδιώτισσα, Αλίμου για την αδελφοποίηση των Δήμων Κυθήρων & Αλίμου Στις Η.Π.Α. Έφτασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Χαιρετισμός του Αρχιεπισκόπου Κύπρου για τα 30έτη Πατριαρχικής διακονίας του Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου Η Aνακομιδή των λειψάνων του Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού Λαμπρή εκδήλωση στο Σύδνεϋ για την επέτειο της 30ετηρίδος του Οικουμενικού Πατριάρχη Τον Πατριάρχη Θεόφιλο επισκέφθηκε ο Γενικός Ηγούμενος των Φραγκισκανών – Adologala.gr Σουηδία : Εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και τον σουηδικό φιλελληνισμό διοργάνωσε η πρεσβεία της Ελλάδας ΗΠΑ: Κοινό μέτωπο ελληνικών & τριών ακόμα οργανώσεων στο Κογκρέσο για την αποφυγή της πώλησης των F-16 στην Τουρκία Πάπας: «Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου θα επισκεφθώ την Ελλάδα και την Κύπρο»

Καθιέρωση Θεσμού Κρατικών Βραβείων για Φιλοζωική Δράση

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 4 / 10 / 2021 , 20:32 από news_room

Καθιέρωση Θεσμού Κρατικών Βραβείων για Φιλοζωική Δράση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων στις 4 Οκτωβρίου 2021, το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει την καθιέρωση Θεσμού Κρατικών Βραβείων για Φιλ

και αναβάθμιση του σημαντικού ρόλου που έχουν τα ζώα στη ζωή μας.

Τα Βραβεία που θα απονεμηθούν είναι:

1) Βραβείο εξαιρετικής διάσωσης ζώου

2) Βραβείο εξαιρετικής υπηρεσίας ή διάσωσης από ζώο

3) Βραβείο εξαιρετικού καταφυγίου ζώων

4) Βραβείο φιλικότερης προς τα ζώα φάρμας

5) Βραβείο εξαιρετικής διαφωτιστικής δράσης για τα ζώα

Υποψηφιότητες μπορούν να υποβληθούν από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους ή άλλο πρόσωπο, ενώ για το 2ο Βραβείο από τον ιδιοκτήτη/κηδεμόνα του ζώου.  Κάθε υποψηφιότητα πρέπει να συνοδεύεται από μονοσέλιδη περιγραφή της δράσης και φωτογραφικό υλικό (μέχρι 5 φωτογραφίες). Οι υποψηφιότητες πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά μέχρι την 1η Δεκεμβρίου, 2021 στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], σημειώνοντας στο θέμα: «Κρατικά Βραβεία για Φιλοζωική Δράση».

Οι κατηγορίες των Βραβείων και τα ενδεικτικά κριτήρια της αξιολόγησης παρατίθενται αναλυτικά πιο κάτω: 

1) Βραβείο εξαιρετικής διάσωσης ζώου

Απονέμεται σε άτομο, ομάδα ατόμων ή οργανισμό για τη διάσωση ζώου που βρισκόταν σε κίνδυνο κατά τον τελευταίο χρόνο. Για την κατηγορία αυτή, υποψηφιότητες μπορούν να υποβληθούν από ιδιώτες, δημόσιους λειτουργούς (π.χ. αστυνομικούς, πυροσβέστες, κλπ) ή οργανισμούς.

Ενδεικτικά κριτήρια:

– Βαθμός κινδύνου / κατάσταση του ζώου (π.χ. άμεσος κίνδυνος για τη ζωή του ζώου, κίνδυνος λόγω υποσιτισμού, παραμέλησης, κλπ.)

– Βαθμός δυσκολίας της διάσωσης

– Μετέπειτα φροντίδα του ζώου (π.χ. προώθηση της υιοθεσίας του ζώου, εάν πρόκειται για κατοικίδιο, ή της απελευθέρωσής του στο περιβάλλον, εάν πρόκειται για άγριο ζώο)

2) Βραβείο εξαιρετικής υπηρεσίας ή διάσωσης από ζώο

Απονέμεται σε ζώο που με τις πράξεις του έχει βοηθήσει στη φροντίδα ή τη διάσωση ενός ανθρώπου κατά τον τελευταίο χρόνο.

Ενδεικτικά κριτήρια:

– Βαθμός κινδύνου ή δυσκολιών για τον άνθρωπο (π.χ. άμεσος κίνδυνος για τη ζωή του ανθρώπου, δυσκολίες σε σχέση με τη σωματική ή την ψυχολογική του υγεία, κλπ.)

– Βαθμός γενναιότητας ή αφοσίωσης του ζώου

– Σχέση του ζώου με τον άνθρωπο

3) Βραβείο εξαιρετικού καταφυγίου ζώων (2 Βραβεία)

Απονέμονται σε ένα ιδιωτικό και ένα κοινοτικό καταφύγιο ζώων, τα οποία παρέχουν άρτια φροντίδα σε εγκαταλειμμένα και αδέσποτα ζώα.

Ενδεικτικά κριτήρια:

– Εγκαταστάσεις καταφυγίου

– Συλλογή, περίθαλψη και φροντίδα των ζώων

– Προώθηση της υιοθεσίας των ζώων

4) Βραβείο φιλικότερης προς τα ζώα φάρμας

Απονέμεται σε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που είναι ιδιοκτήτης παραγωγικής εκμετάλλευσης, η οποία δίδει έμφαση στην ευημερία των ζώων.

Ενδεικτικά κριτήρια:

– Εγκαταστάσεις φάρμας

– Γενική φροντίδα των ζώων

– Πρωτοποριακές πρακτικές για την ευημερία των ζώων

5) Βραβείο εξαιρετικής διαφωτιστικής δράσης για τα ζώα

Απονέμεται σε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που είναι ιδιοκτήτης, συντάκτης ή παραγωγός ενημερωτικού μέσου (π.χ. εκπομπή, εφημερίδα, περιοδικό, ιστοσελίδα, εφαρμογή), το οποίο συμβάλλει συστηματικά στην προώθηση της προστασίας και ευημερίας των ζώων κατά τον τελευταίο χρόνο.

Ενδεικτικά κριτήρια:

– Θεματολογία

– Καινοτομία

– Απήχηση

 

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Επίσκεψη ΑΚΑΜ Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στο ΓΕΕΦ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 20 / 4 / 2021 , 15:36 από news_room Ο διαπιστευμένος Ακόλουθος Άμυνας (ΑΚΑΜ) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) στην Κυπριακή Δημοκρατία (ΚΔ), Συνταγματάρχης Roger Bowman και ο Βοηθός ΑΚΑΜ Αντισυνταγματάρχης Christopher Brooke, πραγματοποίησαν στις 19 Απριλίου 2021, επίσκεψη στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς και συναντήθηκαν με […]

Ο Ν. Δένδιας παρέθεσε ανεπίσημο δείπνο στον Ινδό ΥΠΕΞ - Σήμερα τα αποκαλυπτήρια αδριάντα του Μαχάτμα Γκάντι

Ο Ν. Δένδιας παρέθεσε ανεπίσημο δείπνο στον Ινδό ΥΠΕΞ – Σήμερα τα αποκαλυπτήρια αδριάντα του Μαχάτμα Γκάντι

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 26 / 6 / 2021 , 6:18 από news_room Ο Ν. Δένδιας παρέθεσε ανεπίσημο δείπνο στον Ινδό ΥΠΕΞ – Σήμερα τα αποκαλυπτήρια αδριάντα του Μαχάτμα Γκάντι Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας παρέθεσε χθές ανεπίσημο δείπνο στον Ινδό ομόλογό του, Δρ Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσχανκάρ (Subrahmanyam Jaishankar), ο οποίος έφθασε χθες  […]

Pin It on Pinterest