21 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Ο Ιερώνυμος και το δίλημμα των 50άρηδων της Ιεραρχίας Πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ με συμμετοχή βουλευτών και άλλων κομμάτων 650 άνθρωποι παρακολουθούνται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο Βέλγιο

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Τα «θα» ενός ανίκανου, αποτυχημένου & σε αποδρομή πρωθυπουργού που ετοιμάζεται να δραπετεύσει, δεν πείθουν κανέναν

Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό για την ομιλία του στη ΔΕΘ ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέροντας ότι «χωρίς να αναγνωρίσει ούτε μισό λάθος και με πλήρη άγνοια πραγματικότητας, ο κ. Μητσοτάκης μπροστά στον πανικό του από τη ραγδαία κυβερνητική φθορά και την οργή της κοινωνίας που εισπράττει πλέον όπου και αν βρεθεί, ανέβηκε στη ΔΕΘ για να πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες».

«Πρώτα από όλα στους νέους», σημειώνει, «τους οποίους αφού στοχοποίησε για την αποτυχία του στην πανδημία και το μόνο που τους επεφύλασσε δύο χρόνια ήταν ξύλο στις πλατείες, ανεργία, μισθούς αναξιοπρέπειας και έξωσή τους από τα δημόσια πανεπιστήμια, τώρα κατάλαβε την κατάρρευσή του και επιχειρεί χυδαία εξαγορά με gigabytes και χαρτζιλίκι». «Με data και ρεπό αντί για μισθούς, δεν βγαίνει ούτε ο μήνας ούτε οι λογαριασμοί», τονίζει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «η συντριπτική πλειοψηφία όσων εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης δεν ελαφρύνουν νοικοκυριά, εργαζόμενους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις» και πως «οι μόνοι που βγαίνουν ουσιαστικά κερδισμένοι είναι οι πολύ μεγάλες επιχειρήσεις που είναι οι μόνες που έχουν κέρδη, για τις οποίες υποσχέθηκε περαιτέρω μείωση φορολογίας και φορολογική ελάφρυνση για συγκέντρωση κεφαλαίου».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί τον πρωθυπουργό για «πανηγύρια αντί για μία συγγνώμη για την αποτυχία στην πανδημία, στον εμβολιασμό, για την κατάρρευση του ΕΣΥ χωρίς μία μόνιμη πρόσληψη, για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών». Αντί για μία συγγνώμη, προσθέτει, «για τις ακραία νεοφιλελεύθερες επιλογές του στην εργασία με την κατάργηση του 8ωρου και την θεσμοθέτηση απλήρωτης εργασίας, στην Παιδεία που ανοίγει πάλι τα σχολεία όπως τα έκλεισε με 27 μαθητές ανά τμήμα εν μέσω πανδημίας, στην κοινωνική ασφάλιση με το τζογάρισμα των εισφορών των νέων εργαζομένων».

Τονίζει ότι «οι πολυαναμενόμενες εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη περιορίστηκαν σε αναθεώρηση του στόχου για την ανάπτυξη – στους αριθμούς και όχι στην τσέπη των πολιτών» και πως «κατά τα λοιπά, δεν ήταν τίποτα άλλο παρά περιορισμένες παρατάσεις σε μέτρα που ήδη ισχύουν και ουδέποτε ανακούφισαν τους πολίτες, πόσο μάλλον τώρα με το νέο κύμα ανατιμήσεων, για το οποίο δεν πήρε ούτε μισό ουσιαστικό μέτρο». «Μάλλον περνά τους πολίτες για ανόητους», σχολιάζει, «λέγοντας ότι θα αντιμετωπίσει το ακραίο κύμα ανατιμήσεων με 150 εκατ. ευρώ, αντί για άμεσες παρεμβάσεις για να σπάσουν τα καρτέλ που οργιάζουν και μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ ώστε να ακολουθήσουν αναγκαστικά και οι άλλοι πάροχοι». «Οι “προειδοποιήσεις” δεν μειώνουν τους λογαριασμούς του ρεύματος ούτε τις τιμές στα σούπερ μάρκετ», υπογραμμίζει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει, τέλος, στον κ. Μητσοτάκη ότι «επιμένει σε ένα παρωχημένο και αποτυχημένο μοντέλο που διευρύνει τις ανισότητες και παράγει νέες οικονομικές και κοινωνικές κρίσεις». Όμως, σημειώνει, «ο κόσμος αλλάζει και η ελληνική κοινωνία δικαιούται μια προοπτική που θα διασφαλίζει δικαιοσύνη και ανάπτυξη για όλους». Καταληκτικά αναφέρει ότι «τα “θα” ενός ανίκανου, αποτυχημένου και σε αποδρομή πρωθυπουργού που ετοιμάζεται να δραπετεύσει από τις αποτυχίες του δεν πείθουν κανέναν. Όχι ότι ενδιαφέρεται κάποιος να ακούσει».

Σχετικά Άρθρα

Μπλίνκεν

Μπλίνκεν: Η Ρωσία έχει σκοπό να ανατρέψει την ουκρανική κυβέρνηση

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 25 / 2 / 2022 , 6:43 από news_room Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ο Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε «πεπεισμένος» ότι σκοπός του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είναι να ανατρέψει την κυβέρνηση της Ουκρανίας. Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC την επομένη της έναρξης της ρωσικής […]

Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Τανάγρας και τον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αγίου Βλασίου

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 14 / 10 / 2021 , 5:22 από news_room Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Τανάγρας και τον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αγίου Βλασίου Την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Nαό του Αγίου Αντωνίου Τανάγρας, στο τέλος της οποίας τέλεσε […]