16 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Στο Δημοτικό Σχολείο της Αγίας Άννης στην Πυρόπληκτη Εύβοια η ΠτΔ – Την Καλωσόρισε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 14 / 9 / 2021 , 14:56 από news_room

Την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 η Εξοχοτάτη Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου,επισκέφθηκε την πυρόπληκτη Βόρειο Εύβοια και συγκεκριμένα το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Άννης, όπου παρέστη στον αγιασμό της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς,τον οποίο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο,συμπαραστατούμενος από τον Ιερό Κλήρο της Περιοχής.Ο Σεβασμιώτατος προσεφώνησε και καλωσόρισε  την κυρία Πρόεδρο ως εξής:

«Εξοχοτάτη κυρία Πρόεδρε της Δημοκρατίας, ως Μητροπολίτης και Ποιμενάρχης της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, σας καλωσορίζω στα όρια της τοπικής μας Εκκλησίας.

Ή παρουσία σας μας συγκινεί ιδιαιτέρως, αλλά ταυτοχρόνως είμεθα και λυπημένοι, διότι σας υποδεχόμαστε μέσα σε δύσκολες συνθήκες, ενώ δεν είχαμε και την ευκαιρία να σας φιλοξενήσουμε πριν την καταστροφή σε τούτο τον καταπράσινο και παραδεισένιο τόπο. Εκτιμούμε, κυρία Πρόεδρε την παρουσία σας και την πρωτοβουλία σας, να βρεθείτε, σήμερα, στην πυρόπληκτη Εύβοια και ιδιαίτερα στην περιοχή της Αγίας Άννης, εκτιμούμε την παρουσία σας, διότι δεν την θεωρούμε παρηγορητική, πολύ περισσότερο δεν την θεωρούμε καταπραϋντική, αλλά την θεωρούμε εκφραστική διορθωτικής κινήσεως εκ μέρους της Πολιτείας για ό,τι δεν προνόησε, για ό,τι δεν πρόλαβε, για ό,τι δεν έσωσε, για το ότι δεν ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις των τοπικών αρχόντων και των παραγόντων αλλά και της ταπεινότητός μου για βοήθεια και τέλος για το ότι, για κάμποσες δεκαετίες, δεν έδειξε την στοργή και την αγάπη και το ενδιαφέρον που έπρεπε να δείξει για την Εύβοια.

Γιατί, προφανώς, δεν είχε στο νου της αυτό που έλεγαν από την αρχαιότητα ακόμη, ότι όταν έχεις την Εύβοια, έχεις ολόκληρη την Ελλάδα.

Κυρία πρόεδρε, σας ευχαριστούμε,πάλιν και πολλάκις,που είσαστε σήμερα εδώ, ευχόμαστε να σας δώσει ο Θεός υγεία και δύναμη πολλή,ώστε να επιτελείτε  τα καθήκοντά σας με επιτυχία. 

Είμαι βέβαιος, αλλά, ως Μητροπολίτης, θέλω να σας παρακαλέσω,να επαληθεύσετε και να μη διαψεύσετε τις ελπίδες αυτού του Λαού, ο οποίος είναι και πονεμένος και πικραμμένος και οι ελπίδες του είναι αποσταμένες. Πολύ περισσότερο, τις ελπίδες των νέων ανθρώπων και μάλιστα αυτών των παιδιών, τα οποία έχουμε μπροστά μας αυτή την ώρα και τα οποία, δυστυχώς, είχαν την τραυματική εμπειρία να βλέπουν τον τόπο τους να καίγεται και να καταστρέφεται. Αυτά τα παιδιά θα μεγαλώσουν μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον και στους τρυφερούς ώμους τους θα κληθούν να σηκώσουν, μαζί με τους γονείς και τους οικογενείς τους, το βάρος ενός σταυρού, που μάλλον δεν είναι για την ηλικία τους και δεν είναι για τα μέτρα τους.

Σας θέλουμε εγγύηση για όσες υποσχέσεις δόθηκαν και για όσες θα δοθούν για την ανασυγκρότηση του τόπου.

Το ξέρουμε ότι όλα αυτά δεν γίνονται μαγικώ τω τρόπω και εν ριπή οφθαλμού. Θα χρειαστούν χρόνια για να ξαναγίνει ο τόπος όπως ήταν, γιατί έτσι θέλουμε να είναι. Τέτοιου είδους Πράσινη Ανάπτυξη επιθυμούμε και φανταζόμαστε. 

Και πάλι θερμές ευχαριστίες για την τιμητική σας παρουσία.

Ξέρω ότι μετά θα μεταβείτε και στην Κοκκινομηλιά και αυτό μας συγκινεί,γιατί είναι ένα πολύ μακρινό ορεινό χωριό και επιτρέψτε μου να ευχηθώ στους δασκάλους και στις δασκάλες, τους γονείς και τα παιδιά να έχουν καλή και ευλογημένη χρονιά, να έχουν υγεία, να έχουν δύναμη και φώτιση από τον Θεό, ο Οποίος είναι ο καλύτερος φίλος των μικρών και των μεγάλων».

Μετά το πέρας του αγιασμού, ο Σεβασμιώτατος αναχώρησε για το χωριό της Κοκκινομηλιάς Ιστιαίας, όπου κατόπιν υποδέχθηκε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία, συνοδευομένη από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνη Σπανό και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, είχε απλή και άμεση επικοινωνία με τους κατοίκους του χωριού και ακολούθως επισκέφθηκε τον κατακαέντα ενοριακό Ι. Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Σχετικά Άρθρα

Η Επικεφαλής για Ανθρωπιστικά Θέματα Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων στα μαρωνίτικα κατεχόμενα χωριά

Η Επικεφαλής για Ανθρωπιστικά Θέματα Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων στα μαρωνίτικα κατεχόμενα χωριά

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 22 / 8 / 2023 , 16:43 από news_room Επαφές, συναντήσεις και επισκέψεις σε χώρους και σε υποδομές στον Κορμακίτη και στην Καρπάσια, όπου διαβιούν εγκλωβισμένοι και επανεγκατεσταθέντες είχε χθες, 21 Αυγούστου 2023, η Επικεφαλής για Ανθρωπιστικά Θέματα Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων κα Άννα Αριστοτέλους, στο πλαίσιο ολοήμερης επίσκεψής της στα κατεχόμενα μαρωνίτικα χωριά […]

Ο Τζο Μπάιντεν επισκέπτεται τη Νέα Υόρκη, μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η καταιγίδα Άιντα

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 7 / 9 / 2021 , 22:09 από news_room Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επισκέπτεται σήμερα τη Νέα Υόρκη προκειμένου να αποτιμήσει τις ζημιές από το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Άιντα, ενώ ταυτόχρονα ασκεί πιέσεις προκειμένου να εγκριθεί το κολοσσιαίο πρόγραμμα επενδύσεων που προωθεί για να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή. Ο Αμερικανός […]