23 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στον Πανηγυρικό Εσπερινό του Αγίου Μάμαντος

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 2 / 9 / 2021 , 17:36 από news_room

«Τον μεγάλο και ξακουστό Μάμα, την καλλονή των μαρτύρων του Χριστού, τον θερμό προστάτη των τραυματιών, τον ιατρό των φοβερών πόνων και θείο θεραπευτή, αυτόν που καθαρίζει τη δυσωδία των δαιμονικών τραυμάτων και θεραπεύει δωρεάν όσους με πίστη έρχονται κοντά του, αυτόν που δεν υπολόγισε τις φοβερές απειλές των ασεβών τυράννων, αυτόν που δεν θυσίασε όπως ο Άβελ τα καλύτερα πρόβατα, αλλά πρόσφερε τον εαυτό του στον Θεό με την μαρτυρία και τα διάφορα βασανιστήρια», εόρτασε λαμπρά και πανηγυρικά η πρωτεύουσα τής ημικατεχόμενης Κύπρου.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε στον εσπερινό του μεγάλου αυτού μάρτυρα της Εκκλησίας μας στον ομώνυμο ιερό ναό του στον προσφυγικό συνοικισμό της Λακατάμειας στη Λευκωσία, μεστό από το πλήθος του κόσμου, προσφύγων και μη, που έτρεξαν να παρακαλέσουν για πολλοστή φορά τον προστάτη τους άγιο Μάμα να αποτινάξει τον βάρβαρο εισβολέα από τη δακρύβρεχτη και αιματοποτισμένη γη των προγόνων μας. Ανάμεσα στους πολυπληθείς πιστούς ήταν και πρόσφυγες από την κατεχόμενη κοινότητα τού Γερολάκκου, που τέτοια μέρα θα πανηγύριζαν λαμπρά στο χωριό τους τον πολιούχο άγιό τους.

Στον πανηγυρικό εσπερινό συμμετείχαν επίσης ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος και κληρικοί τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Μετά την τέλεση της Δεήσεως και της αρτοκλασίας, ο Μακαριώτατος απηύθυνε λόγο πατρικό προς το εκκλησιαζόμενο ποίμνιο και παρουσίασε την ζωή και την προσφορά αυτού του αγίου σε όλους μας.

Ιδιαίτερα, ο Μακαριώτατος τόνισε την εκ μέρους του αγίου Μάμαντος μίμηση του βίου των γονέων του και τη διαπίστωση ότι δεν θα μπορούσε ο άγιός μας να μην ακολουθήσει τα χνάρια του μαρτυρίου των γονέων του.

«Όσο κι αν ο νεαρός Μάμας προσπαθούσε να μεταδώσει τον λόγο του Θεού στους συγχρόνους του, το μαρτυρικό του τέλος ήταν αναπόφευκτο.

Κι αν πράγματι επιθυμούμε κι εμείς να γίνουμε αληθινοί άνθρωποι του Θεού, οφείλουμε όπως κι μεγαλομάρτυς μας, να ανοίξουμε τις καρδιές μας στον Θεό για να τις γεμίσει Αυτός, ώστε να έχουμε σθένος και σταθερότητα όπως όλοι εκείνοι οι μάρτυρες.

Και μόνο με αυτή την πληρότητα του Θεού μέσα μας, θα μπορέσουμε να επιτύχουμε και σ’ αυτή την ζωή και στην αιώνια».

Σχετικά Άρθρα

Πανηγυρικός Εσπερινός για την μνήμη του Αποστόλου Παύλου στην Αθήνα

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 29 / 6 / 2020 , 14:04 από Με θρησκευτική λαμπρότητα τιμά η Εκκλησία της Ελλάδος την μνήμη του Αποστόλου Παύλου. Το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Παύλου οδού Ψαρών στην Αθήνα, ενώ συμμετείχαν οι Επίσκοποι Ωρεών κ. […]

Πυρκαγιές : Συνεχίζουν οι φλόγες να κυκλώνουν τα χωριά της Ευβοίας – Ενίσχυση της Ελλάδας με Μέσα από το Εξωτερικό – Εισαγγελική παραγγελία για τις πυρκαγιές – Όλες οι Εξελίξεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 9 / 8 / 2021 , 21:56 από news_room Πυρκαγιές : Συνεχίζουν οι φλόγες να κυκλώνουν τα χωριά της Ευβοίας – Ενίσχυση της Ελλάδας με Μέσα από το Εξωτερικό – Εισαγγελική παραγγελία για τις πυρκαγιές – Όλες οι Εξελίξεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων Γαλατσώνα, Αβγαριά, Καματριάδες, Γαλατσάδες Γερακιού, Αρτεμίσιο Ασμήνιο, Γούβες, Καστρί, […]