18 °C Athens, GR
18/04/2024

Τελευταια Νέα
Το adologala.gr συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ και δεν θα δημοσιεύει ειδήσεις Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Οικουμενικός και Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στην αναγόρευση του ομότιμου Καθηγητή Βλάσιου Φειδά σε Επίτιμο Καθηγητή του ΕΚΠΑ Παρέλαση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη Η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού στη Δυτική Νέα Ιερουσαλήμ Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της Διοργανώνεται η 6η Διεθνής Μουσική Ολυμπιάδα, στην Κύπρο, 18-20 Απριλίου 2024 Τριήμερη επίσκεψη του Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης Ι.Μ. Πειραιώς: «Περί του Πασχάλιου Κανόνος. Δύναται να αλλαγή;» Επετειακή Εκδήλωση Εκκλησιαστικού Λυκείου – Γυμνασίου Ξάνθης στην Ι.Μ. Ρεθύμνης

Με την συμμετοχή μηχανοκίνητων & πεζοπόρων τμημάτων η παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου 2021 για την επέτειο της 61 Επετείου

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 29 / 9 / 2021 , 23:56 από news_room

Με την συμμετοχή μηχανοκίνητων και πεζοπόρων τμημάτων η παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου 2021 για την επέτειο της 61 επετείου.

Την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση στο πλαίσιο των εορτασμών της 61ης επετείου από την ανακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11 π.μ επί της λεωφόρου Ιωσήφ Χ’’ Ιωσήφ και θα συμμετάσχουν μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα καθώς και πτητικά μέσα της Εθνικής Φρουράς.

Πριν από την έναρξη της παρέλασης, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και στη συνέχεια θα γίνει η έπαρση σημαίας, η ανάκρουση  του Εθνικού Ύμνου και η ρίψη 21 χαιρετιστήριων κανονιοβολισμών.

Το χαιρετισμό της παρέλασης θα δεχθούν ο Πρόεδρος  της Δημοκρατίας πλαισιωμένος από τον Υπουργό Άμυνας κ. Χαράλαμπο Πετρίδη και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη.

Η Ελληνική Κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο. Τη στρατιωτική παρέλαση θα παρακολουθήσουν επίσης πρέσβεις και Aκόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών.

Στη φετινή στρατιωτική παρέλαση επιτρέπεται η παρουσία κοινού, σύμφωνα με σχετικές οδηγίες του Υπουργείου Υγείας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κατοχή safe pass και η χρήση προστατευτικής μάσκας. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της παρέλασης θα διενεργούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι. 

Για πρόσωπα ηλικίας 12 ετών και άνω απαιτείται η προσκόμιση είτε αρνητικής εργαστηριακής εξέτασης ή εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19 με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών, είτε πιστοποιητικού εμβολιασμού για την ασθένεια του COVID-19 τουλάχιστον με τη μία δόση και νοουμένου ότι έχει παρέλθει διάστημα τριών εβδομάδων μετά την ημερομηνία εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικού ανάρρωσης από την ασθένεια του COVID-19, με ισχύ έξι μηνών από την ημερομηνία δειγματοληψίας της αρχικής τους θετικής διάγνωσης. 

Νοείται ότι, είναι αποδεκτή για σκοπούς ελέγχου η προσκόμιση Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU Digital Covid Certificate).

Σχετικά Άρθρα

Σέρρες: Αναβιώνει το έθιμο του «Μπαμπόγερου» στο Φλάμπουρο

Σέρρες: Αναβιώνει το έθιμο του «Μπαμπόγερου» στο Φλάμπουρο

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 24 / 2 / 2023 , 18:24 από news_room Φοράνε μαύρα ή καφέ δέρματα από αρνιά και κατσίκια που έχουν οι ίδιοι επεξεργαστεί. Ζώνουν στη μέση τους διαφορετικού μεγέθους κουδούνια, άλλα μικρά και άλλα μεγάλα και τοποθετούν με ευλάβεια στο κεφάλι, το πανύψηλο, δίμετρο, μαύρο μυτερό καπέλο, τη λεγόμενη «μπαμπουσάρκα», που είναι στολισμένη […]

Αθλητικά – ΠΑΟ : Προπόνηση & αποστολή για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 11 / 9 / 2021 , 3:47 από news_room Με την απογευματινή προπόνηση της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το σημερινό (11/9, 20:30) παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος Super League 2021/22 με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Οι Πράσινοι ξεκίνησαν με προθέρμανση, συνέχισαν με κορόιδο, ασκήσεις τακτικής και ολοκλήρωσαν […]