23 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Μήνυμα Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ για την αρχή του νέου Εκκλησιαστικού Έτους

Ονομαστήρια Μητροπολίτη Ανέων Μακαρίου στη Νέα Ιωνία

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 2 / 9 / 2021 , 18:18 από news_room

Ακολουθεί το μήνυμα του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ.κ. Γαβριήλ για την έναρξη του νέου εκκλησιαστικού έτους :

Αγαπητοί μου αδελφοί,

Η 1η Σεπτεμβρίου αναφέρεται στο ημερολόγιο ως «Αρχή της Ινδίκτου». Η ημέρα αυτή σηματοδοτεί για την Εκκλησία μας την αρχή του νέου εκκλησιαστικού έτους και συνδέεται με την αφετηρία της επίγειας διδασκαλίας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και την ανανέωση της καρποφορίας της γης.

H ημέρα αυτή είναι επίσης αφιερωμένη στην «Προστασία του Φυσικού Περιβάλλοντος», γεγονός που αποδεικνύει την στενή σχέση της χριστιανικής πίστεως τόσο με την κτίση και τη δημιουργία, όσο βεβαίως με τον άνθρωπο και τη φύση.

Η νέα εκκλησιαστική χρονιά που σήμερα ξεκινά, βρίσκει τον πλανήτη μας αντιμέτωπο και πάλι με πολλές και μεγάλες προκλήσεις. Από τη μία η πανδημία του κορωνοϊού, συνεχίζει να δοκιμάσει τις ανθρώπινες σχέσεις και αντοχές, από την άλλη η οικολογική κρίση, που μάς υπενθυμίζει ότι υγεία μας εξαρτάται από την υγεία του πλανήτη.

Οι επιστήμονες κρούουν συνεχώς τον κώδωνα του κινδύνου. Το κλίμα του πλανήτη αλλάζει και επηρεάζει κάθε άνθρωπο σε κάθε γωνιά της γης, ενώ κάθε χρόνο πολλά είδη πτηνών και ζώων χαρακτηρίζονται ως είδη υπό εξαφάνιση.

Οι μεγάλες πυρκαγιές που έλαβαν χώρα στην πατρίδα μας τον περασμένο μήνα ήταν πράγματι άνευ προηγουμένου. Ο πολύτιμος δασικός πνεύμονας που καταστράφηκε, πολύ φοβούμαστε ότι θα επιφέρει δυστυχώς μακροχρόνιες συνέπειες στη φύση και στους ανθρώπους.

Το οικολογικό όμως πρόβλημα που βιώνουμε αντανακλά την εσωτερική κρίση του ανθρώπου και την ρήξη των σχέσεών του με το φυσικό περιβάλλον. Ο ανθρωποκεντρικός άνθρωπος θεωρεί την φύση όχι ως δώρο Θεού, το οποίο έχει κληθεί ο ίδιος να φροντίσει και να διαχειρισθεί, αλλά ως μία εργαλειοθήκη, την οποία χρησιμοποιεί αλόγιστα και εγωιστικά.

Η προστασία όμως του φυσικού περιβάλλοντος αφορά όλους μας, γιατί η φύση ανήκει σε όλους μας και γιατί η φύση είναι το σπίτι όλων μας.

Είναι παγκόσμιο πρόβλημα και μόνο η παγκόσμια δράση θα το λύσει. Στο χέρι μας είναι να εξασφαλίσουμε ένα ασφαλέστερο και ομορφότερο μέλλον.

Ας αποτελέσει η νέα εκκλησιαστική χρονιά που σήμερα ξεκινά μια ευκαιρία για να αγαπήσουμε περισσότερο τον Θεό, τον πλησίον και ολόκληρη την κτίση.

Καλό & ευλογημένο το νέο εκκλησιαστικό έτος!

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος 

+ ΓΑΒΡΙΗΛ

Σχετικά Άρθρα

ΜΕΤΡΟ

Μνημόνιο Συνεργασίας Δ. Αθηναίων – ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ για τη «Γραμμή 4»: Τα έργα, οι δεσμεύσεις & οι σταθμοί αναλυτικά

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 2 / 2 / 2022 , 3:47 από news_room Μνημόνιο Συνεργασίας Δ. Αθηναίων – ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ για τη «Γραμμή 4»: Τα έργα, οι δεσμεύσεις & οι σταθμοί αναλυτικά Το Μνημόνιο Συνεργασίας για ένα από τα μεγαλύτερα έργα που κατασκευάζονται αυτή την περίοδο στην Ελλάδα, αναμένεται να εγκρίνει στη σημερινή του συνεδρίαση το Δημοτικό […]

Η Κυριακή της Σαμαρείτιδος στο Κέντρο της Ορθοδοξίας, το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Η Κυριακή της Σαμαρείτιδος στο Κέντρο της Ορθοδοξίας, το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 18 / 5 / 2023 , 23:09 από news_room Σε λαμπρή ατμόσφαιρα τιμήθηκε στο Κέντρο της Ορθοδοξίας η Κυριακή της Σαμαρείτιδος, ημέρα κατά την οποία το Οικουμενικό Πατριαρχείο εορτάζει τη Σύναξη πάντων των Αγίων Αρχιεπισκόπων και Πατριαρχών Κωνσταντινουπόλεως. Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος συμπαραστατούμενος από τους […]