21 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Ο Ιερώνυμος και το δίλημμα των 50άρηδων της Ιεραρχίας Πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ με συμμετοχή βουλευτών και άλλων κομμάτων 650 άνθρωποι παρακολουθούνται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο Βέλγιο

Η ΕΕ δεν έχει αποφασίσει για την επίσημη αναγνώριση κυβέρνησης των Ταλιμπάν

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 2 / 9 / 2021 , 17:06 από news_room

Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν έχει αποφασίσει αν θα αναγνωρίσει επισήμως το καθεστώς των ταλιμπάν, αλλά η ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια θα καθορίσει τους όρους που θα τεθούν, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβενίας, η οποία ασκεί την κυλιόμενη προεδρία της Ενωσης. Ο Ανζε Λόγκαρ σημείωσε ότι ο χαρακτηρισμός των ταλιμπάν τρομοκρατικής οργάνωσης από ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες σημαίνει ότι η αναγνώριση των ταλιμπάν δεν αποτελεί μόνο διπλωματικό, αλλά και νομικό, θέμα.

«Απέχουμε πολύ από την διευθέτηση του θέματος αυτού», πρόσθεσε παραπέμποντας το ζήτημα σε δύο προγραμματισμένες συνόδους κορυφής τον Οκτώβριο.

Η αναγνώριση μίας κυβέρνησης των ταλιμπάν από τις άλλες χώρες συνδέεται με σημαντικές συνέπειες, όπως η πρόσβαση του Αφγανιστάν στην ξένη βοήθεια από την οποία εξαρτάται η χώρα. Η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι ο μεγαλύτερος χορηγός παγκοσμίως.

«Η βοήθεια είναι ο μοχλός πίεσης που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Ενωση», είπε. «Για το Αφγανιστάν και την οικονομία του, χωρίς την βοήθεια, το μεγαλύτερο πλήγμα θα είναι για τους πολίτες της χώρας, αλλά υπάρχει επίσης θέμα προϋποθέσεων».

Ο σλοβένος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Λιουμπλιάνα δεν είναι ανοικτή σε προτάσεις για την εισδοχή δεκάδων χιλιάδων αφγανών προσφύγων που φεύγουν από την χώρα τους και μιλώντας για λογαριασμό της Ενωσης δήλωσε ότι προς το παρόν η δέσμευση αφορά τους πρόσφυγες που εργάσθηκαν με ευρωπαϊκές δυνάμεις, κυβερνήσεις και θεσμούς στο Αφγανιστάν.

«Η θέση μας είναι ότι προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος να υπερβούμε τις δεσμεύσεις μας που συνδέονται με την αλληλεγγύη με τους ντόπιους και τις οικογένειές τους που εργάσθηκαν για την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ για να σώσουν τις δικές μας ζωές».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει την χορήγηση βοήθειας 300 εκατομμυρίων ευρώ για το 2021 και 2022 και επιδιώκει την μετεγκατάσταση περί των 30.000 Αφγανών, αλλά η πρόταση χρειάζεται την υποστήριξη των χωρών μελών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Από την Λειτουργική Ζωή στην Βυζαντινή Καστοριά - Adologala.gr

Από την Λειτουργική Ζωή στην Βυζαντινή Καστοριά – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 22 / 12 / 2021 , 1:23 από news_room Από την Λειτουργική Ζωή στην Βυζαντινή Καστοριά – Adologala.gr Παρακολουθήστε στιγμιότυπα από την πανηγυρική αρχιερατικη Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου στον προσφάτως συντηρημένο από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς Ιερό Μεταβυζαντινό Ναό Αγίου Νικολάου  “Ενορίας  Καρύδη” στην παλαιά συνοικία Ντολτσού. Ακολουθούν […]

Σερρών Θεολόγος προς τους νέους: «Οι θύρες της Εκκλησίας μας είναι πάντα ανοικτές για όλους σας!»

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 1 / 1 / 2022 , 22:57 από news_room Στον πανίερο Καθεδρικό και Προσκυνηματικό Ναό Αγ. Θεοδώρων Σερρών, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021, παραμονή πρωτοχρονιάς, κατά τον μέγα, πανηγυρικό Εσπερινό της Περιτομής του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και του Αγ. Βασιλείου του μεγάλου, Αρχιεπισκόπου […]