19 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Γαλλία: Σύντομη διακοπή της δίκης για την 13η Νοεμβρίου 2015

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 12 / 9 / 2021 , 1:26 από news_room

Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, βασικός κατηγορούμενος στη δίκη που ξεκίνησε σήμερα στο Παρίσι για τις τζιχαντιστικές πολύνεκρες επιθέσεις του Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι και το Σεν-Ντενί, κατηγόρησε τη γαλλική δικαιοσύνη ότι μεταχειρίζεται τους κατηγορούμενους «σαν σκυλιά».

Εκείνος που προηγουμένως ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι «εγκατέλειψε κάθε επάγγελμα για να γίνει μαχητής του Ισλαμικού Κράτους», εκμεταλλεύτηκε μια σύντομη δυσφορία που ένιωσε ένας από τους συγκατηγορούμενους του και είπε υψώνοντας τον τόνο της φωνής του: «Αν δεν παραπονέθηκα ποτέ, είναι γιατί μετά το θάνατο θα αναστηθούμε».

Ο δικαστής που προεδρεύει της δίκης, έδωσε εντολή στον Αμπντεσλάμ να σωπάσει, σύμφωνα με δημοσιογράφο του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου BFM που βρίσκεται μέσα στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με το BFM, μετά το περιστατικό αυτό, η δίκη διακόπηκε για λίγο.

Λίγο μετά μετά τις 13:00 (τοπική ώρα, 14:00 ώρα Ελλάδας) ξεκίνησε η δίκη για τις τζιχαντιστικές επιθέσεις του Νοεμβρίου 2015 οι οποίες είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 130 ανθρώπους ενώ εκατοντάδες είχαν τραυματισθεί όταν ένοπλοι, οι οποίοι φορούσαν γιλέκα με εκρηκτικά, έβαλαν στόχο έξι μπαρ και εστιατόρια, την αίθουσα συναυλιών Μπατακλάν και ένα στάδιο.

Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο 31χρονος Γαλλομαροκινός που πιστεύεται ότι είναι το μοναδικό επιζών μέλος της ομάδας που φέρεται ότι πραγματοποίησε τις επιθέσεις, είναι μεταξύ των 20 ατόμων που δικάζονται. Η δίκη διεξάγεται στο Ειδικό Κακουργιοδικείο του Παρισιού και αναμένεται ότι θα διαρκέσει εννέα μήνες, έως τις 24 ή 25 Μαΐου 2022.

Οι επιθέσεις, οι οποίες ήταν οι χειρότερες τζιχαντιστικές επιθέσεις σε γαλλικό έδαφος, είχαν πραγματοποιηθεί το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου 2015.

Στα εδώλια των κατηγορουμένων, δίπλα στον Αμπντεσλάμ, έχουν πάρει θέσεις άλλοι δέκα άνδρες, που δικάζονται για συμμετοχή στις επιθέσεις και στη διάρκεια της δίκης θα παραμείνουν φυλακισμένοι σε φυλακές στην περιφέρεια του Παρισιού. Τρεις από τους κατηγορουμένους παραμενουν ελεύθεροι με περιοριστικά μέτρα. Έξι άλλοι θα δικαστούν ερήμην.

Συνολικά 12 από τους 20 κατηγορουμένους διατρέχουν τον κίνδυνο να τους επιβληθούν ποινές ισόβιας κάθειρξης.

Σχετικά Άρθρα

I_M_Peiraios_Stohos_tis_neas_taxis_pragmaton_i_oikogeneia_adologala.gr

Ι.Μ. Πειραιώς: Στόχος της “Νέας Τάξης πραγμάτων” η οικογένεια!

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 14 / 3 / 2024 , 20:02 από news_room Οι τρομακτικές πιέσεις από διεθνή σκοτεινά κέντρα για την αναγνώριση – νομιμοποίηση του «γάμου» των ομοφυλόφιλων «ζευγαριών», είναι η «κορυφή του παγόβουνου», η φανερή πλευρά της πολεμικής κατά της οικογένειας. H παραδοσιακή οικογένεια, η οποία αυτονόητα θεωρήθηκε ως η ένωση ανδρός και γυναικός από […]

1η Ημερίδα Νέων Φοιτητών ΔΗΔ από τον Σύλλογο Φοιτητών ΔΗΔ-ΕΑΠ

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 21 / 3 / 2021 , 0:59 από news_room Την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η 1η Ημερίδα Νέων Φοιτητών του Συλλόγου μας, που γέμισε με ικανοποίηση τόσο με τον μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων όσο και με το υπέροχο κλίμα που δημιουργήθηκε και την επιτυχία των στόχων της. Γνωρίσαμε τους πρωτοετείς συμφοιτητές μας, […]