5 °C Athens, GR
16/01/2022

Τελευταια Νέα
Η Εορτή του Αγίου Ευθυμίου στο Κερατσίνι (Εικόνες) – Adologala.gr Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίου Αντωνίου στην παλαιά Λευκωσία Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τον πολιούχο της Βεροίας Όσιο Αντώνιο τον Νέο Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου του Μαυροβουνίου στο Φανάρι Ο Μητροπολίτης Καστορίας στην Ι.Μ. Αγίων Αναργύρων και το Νεστόριο Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Δημαρχείο Μεγάρων Αντιπροσωπεία της Πα.Δ.Ε.Ε. περιόδευσε στον Έβρο Σε λειτουργία αναβάθμισης server το “Άδολο Γάλα” – Για τεχνικούς λόγους η διακοπή ενημέρωσης από Σάββατο βράδυ με Κυριακή πρωί Αυστραλίας Μακάριος: «Το έργο της ιερωσύνης δεν είναι ανθρώπινο, αλλά αγγελικό και ουράνιο» Αρχίζουν οι εργασίες αναστύλωσης του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Πεντασχοινίτου στον Άγιο Θεόδωρο Λάρνακας Οι αλλαγές στην αγοραστική συμπεριφορά και οι νέες συνήθειες πληρωμών των καταναλωτών

Μήνυμα Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ για την αρχή του νέου Εκκλησιαστικού Έτους

Ονομαστήρια Μητροπολίτη Ανέων Μακαρίου στη Νέα Ιωνία

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 2 / 9 / 2021 , 18:18 από news_room

Ακολουθεί το μήνυμα του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ.κ. Γαβριήλ για την έναρξη του νέου εκκλησιαστικού έτους :

Αγαπητοί μου αδελφοί,

Η 1η Σεπτεμβρίου αναφέρεται στο ημερολόγιο ως «Αρχή της Ινδίκτου». Η ημέρα αυτή σηματοδοτεί για την Εκκλησία μας την αρχή του νέου εκκλησιαστικού έτους και συνδέεται με την αφετηρία της επίγειας διδασκαλίας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και την ανανέωση της καρποφορίας της γης.

H ημέρα αυτή είναι επίσης αφιερωμένη στην «Προστασία του Φυσικού Περιβάλλοντος», γεγονός που αποδεικνύει την στενή σχέση της χριστιανικής πίστεως τόσο με την κτίση και τη δημιουργία, όσο βεβαίως με τον άνθρωπο και τη φύση.

Η νέα εκκλησιαστική χρονιά που σήμερα ξεκινά, βρίσκει τον πλανήτη μας αντιμέτωπο και πάλι με πολλές και μεγάλες προκλήσεις. Από τη μία η πανδημία του κορωνοϊού, συνεχίζει να δοκιμάσει τις ανθρώπινες σχέσεις και αντοχές, από την άλλη η οικολογική κρίση, που μάς υπενθυμίζει ότι υγεία μας εξαρτάται από την υγεία του πλανήτη.

Οι επιστήμονες κρούουν συνεχώς τον κώδωνα του κινδύνου. Το κλίμα του πλανήτη αλλάζει και επηρεάζει κάθε άνθρωπο σε κάθε γωνιά της γης, ενώ κάθε χρόνο πολλά είδη πτηνών και ζώων χαρακτηρίζονται ως είδη υπό εξαφάνιση.

Οι μεγάλες πυρκαγιές που έλαβαν χώρα στην πατρίδα μας τον περασμένο μήνα ήταν πράγματι άνευ προηγουμένου. Ο πολύτιμος δασικός πνεύμονας που καταστράφηκε, πολύ φοβούμαστε ότι θα επιφέρει δυστυχώς μακροχρόνιες συνέπειες στη φύση και στους ανθρώπους.

Το οικολογικό όμως πρόβλημα που βιώνουμε αντανακλά την εσωτερική κρίση του ανθρώπου και την ρήξη των σχέσεών του με το φυσικό περιβάλλον. Ο ανθρωποκεντρικός άνθρωπος θεωρεί την φύση όχι ως δώρο Θεού, το οποίο έχει κληθεί ο ίδιος να φροντίσει και να διαχειρισθεί, αλλά ως μία εργαλειοθήκη, την οποία χρησιμοποιεί αλόγιστα και εγωιστικά.

Η προστασία όμως του φυσικού περιβάλλοντος αφορά όλους μας, γιατί η φύση ανήκει σε όλους μας και γιατί η φύση είναι το σπίτι όλων μας.

Είναι παγκόσμιο πρόβλημα και μόνο η παγκόσμια δράση θα το λύσει. Στο χέρι μας είναι να εξασφαλίσουμε ένα ασφαλέστερο και ομορφότερο μέλλον.

Ας αποτελέσει η νέα εκκλησιαστική χρονιά που σήμερα ξεκινά μια ευκαιρία για να αγαπήσουμε περισσότερο τον Θεό, τον πλησίον και ολόκληρη την κτίση.

Καλό & ευλογημένο το νέο εκκλησιαστικό έτος!

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος 

+ ΓΑΒΡΙΗΛ

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

To «112» αναβαθμίζεται με την υπηρεσία «eCall»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 25 / 1 / 2021 , 11:38 από news_room Αναβαθμίζεται η Υπηρεσία του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης Έκτακτων Αναγκών «112» με τη δυνατότητα αποστολής περισσότερων στοιχείων στις κλήσεις «eCall» αυτόματα από τα οχήματα, σε περίπτωση ατυχήματος, μέσω του Μνημονίου Συνεργασίας που συνυπέγραψαν ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο […]

Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου «Εγχειρίδιο Ιεροψάλτου» – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 11 / 6 / 2021 , 21:41 από news_room Με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου και την άδεια του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, Γενικού Δ/ντού της «Αποστολικής Διακονίας» της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, προχώρησε στην έκδοση ενός […]

Εκκλησιαστικές Ειδήσεις & Νέα από τον Κόσμο

Pin It on Pinterest