25 °C Athens, GR
25/09/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Υποδοχή της Παναγίας της Ροβέλιστας στο Κομπότι Άρτης Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στη Μητρόπολη Άρτης Ξεκίνησε η 12η Κληρικολαϊκή συνέλευση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Πολυμελή όμιλο ξένων επισκεπτών δέχθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου παλαιού Καίρου Άνοιξε η πλατφόρμα για την έκδοση νέου τύπου δελτίου ταυτότητας Ο Στέφανος Κασσελάκης εξελέγη νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – Μικρό το ποσοστό διαφοράς του με την Έφη Αχτσιόγλου Κόσοβο: Τέσσερις νεκροί στην πολιορκία ορθόδοξου μοναστηριού Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε Διεθνές Οικουμενικό Συνέδριο στη Ρωμαιοκαθολική Ιερά Μονή Pannonhalma Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Πανεπιστημίου Πατρών στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο O Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στο Ετήσιο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής

Μήνυμα Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ για την αρχή του νέου Εκκλησιαστικού Έτους

Ονομαστήρια Μητροπολίτη Ανέων Μακαρίου στη Νέα Ιωνία

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 2 / 9 / 2021 , 18:18 από news_room

Ακολουθεί το μήνυμα του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ.κ. Γαβριήλ για την έναρξη του νέου εκκλησιαστικού έτους :

Αγαπητοί μου αδελφοί,

Η 1η Σεπτεμβρίου αναφέρεται στο ημερολόγιο ως «Αρχή της Ινδίκτου». Η ημέρα αυτή σηματοδοτεί για την Εκκλησία μας την αρχή του νέου εκκλησιαστικού έτους και συνδέεται με την αφετηρία της επίγειας διδασκαλίας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και την ανανέωση της καρποφορίας της γης.

H ημέρα αυτή είναι επίσης αφιερωμένη στην «Προστασία του Φυσικού Περιβάλλοντος», γεγονός που αποδεικνύει την στενή σχέση της χριστιανικής πίστεως τόσο με την κτίση και τη δημιουργία, όσο βεβαίως με τον άνθρωπο και τη φύση.

Η νέα εκκλησιαστική χρονιά που σήμερα ξεκινά, βρίσκει τον πλανήτη μας αντιμέτωπο και πάλι με πολλές και μεγάλες προκλήσεις. Από τη μία η πανδημία του κορωνοϊού, συνεχίζει να δοκιμάσει τις ανθρώπινες σχέσεις και αντοχές, από την άλλη η οικολογική κρίση, που μάς υπενθυμίζει ότι υγεία μας εξαρτάται από την υγεία του πλανήτη.

Οι επιστήμονες κρούουν συνεχώς τον κώδωνα του κινδύνου. Το κλίμα του πλανήτη αλλάζει και επηρεάζει κάθε άνθρωπο σε κάθε γωνιά της γης, ενώ κάθε χρόνο πολλά είδη πτηνών και ζώων χαρακτηρίζονται ως είδη υπό εξαφάνιση.

Οι μεγάλες πυρκαγιές που έλαβαν χώρα στην πατρίδα μας τον περασμένο μήνα ήταν πράγματι άνευ προηγουμένου. Ο πολύτιμος δασικός πνεύμονας που καταστράφηκε, πολύ φοβούμαστε ότι θα επιφέρει δυστυχώς μακροχρόνιες συνέπειες στη φύση και στους ανθρώπους.

Το οικολογικό όμως πρόβλημα που βιώνουμε αντανακλά την εσωτερική κρίση του ανθρώπου και την ρήξη των σχέσεών του με το φυσικό περιβάλλον. Ο ανθρωποκεντρικός άνθρωπος θεωρεί την φύση όχι ως δώρο Θεού, το οποίο έχει κληθεί ο ίδιος να φροντίσει και να διαχειρισθεί, αλλά ως μία εργαλειοθήκη, την οποία χρησιμοποιεί αλόγιστα και εγωιστικά.

Η προστασία όμως του φυσικού περιβάλλοντος αφορά όλους μας, γιατί η φύση ανήκει σε όλους μας και γιατί η φύση είναι το σπίτι όλων μας.

Είναι παγκόσμιο πρόβλημα και μόνο η παγκόσμια δράση θα το λύσει. Στο χέρι μας είναι να εξασφαλίσουμε ένα ασφαλέστερο και ομορφότερο μέλλον.

Ας αποτελέσει η νέα εκκλησιαστική χρονιά που σήμερα ξεκινά μια ευκαιρία για να αγαπήσουμε περισσότερο τον Θεό, τον πλησίον και ολόκληρη την κτίση.

Καλό & ευλογημένο το νέο εκκλησιαστικό έτος!

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος 

+ ΓΑΒΡΙΗΛ

Σχετικά Άρθρα

Τα εγκαίνια του Ιωακείμειου Γηροκομείου τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος

Τα εγκαίνια του Ιωακείμειου Γηροκομείου τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παρουσία του Πρωθυπουργού

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 4 / 5 / 2022 , 1:57 από news_room Τα εγκαίνια του Ιωακείμειου Γηροκομείου της Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως τέλεσε χθές το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης για τη συμπαράσταση στο σύνολο των […]

Η Γαλλία φιλοξενεί τη διεθνή σύνοδο δωρητών για τη Μολδαβία

Η Γαλλία φιλοξενεί τη διεθνή σύνοδο δωρητών για τη Μολδαβία

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 21 / 11 / 2022 , 9:56 από news_room Η Γαλλία φιλοξενεί σήμερα διεθνή σύνοδο δωρητών για τη Μολδαβία, προκειμένου η άλλοτε σοβιετική δημοκρατία να αντιμετωπίσει τις πολυδιάστατες συνέπειες του πολέμου στη γειτονική Ουκρανία, όπου εισέβαλε ο ρωσικός στρατός την 24η Φεβρουαρίου. Στη σύνοδο θα συμμετάσχουν η γαλλίδα […]

Pin It on Pinterest