27 °C Athens, GR
17/08/2022

Τελευταια Νέα
Θεία Λειτουργία για τους αποδήμους θα τελέσει ο Μητροπολίτης Κώου Ναθαναήλ – Adologala.gr Μουσουλμάνους και Χριστιανούς Αιγυπτίους δέχθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας – Adologala.g Ενεργειακή κρίση και αυξήσεις τροφίμων αυξάνουν την ακραία φτώχεια – Τι οικονομικό ανάχωμα θα δούμε από τον Σεπτέμβρη του 2022 Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια – Adologala.gr Συλλυπητήρια Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου στον Κόπτη Προκαθήμενο για την πυρκαγιά που ξέσπασε σε Κοπτική Εκκλησία – Adologala.gr Βέρμιο-Παναγιά Σουμελά: Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στην Μάνα του Ποντιακού Ελληνισμού – Adologala.gr Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Οι προσφυγοπούλες Παναγιές κουβαλούν τον πόνο των πατέρων μας» – Adologala.gr Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Νέα Φιλαδέλφεια – Adologala.gr Πατριαρχείο Βουλγαρίας: Η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Φιλιππούπολη – Adologala.gr Το MaGic CiRcuS Show στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά

Μήνυμα Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ για την αρχή του νέου Εκκλησιαστικού Έτους

Ονομαστήρια Μητροπολίτη Ανέων Μακαρίου στη Νέα Ιωνία

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 2 / 9 / 2021 , 18:18 από news_room

Ακολουθεί το μήνυμα του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ.κ. Γαβριήλ για την έναρξη του νέου εκκλησιαστικού έτους :

Αγαπητοί μου αδελφοί,

Η 1η Σεπτεμβρίου αναφέρεται στο ημερολόγιο ως «Αρχή της Ινδίκτου». Η ημέρα αυτή σηματοδοτεί για την Εκκλησία μας την αρχή του νέου εκκλησιαστικού έτους και συνδέεται με την αφετηρία της επίγειας διδασκαλίας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και την ανανέωση της καρποφορίας της γης.

H ημέρα αυτή είναι επίσης αφιερωμένη στην «Προστασία του Φυσικού Περιβάλλοντος», γεγονός που αποδεικνύει την στενή σχέση της χριστιανικής πίστεως τόσο με την κτίση και τη δημιουργία, όσο βεβαίως με τον άνθρωπο και τη φύση.

Η νέα εκκλησιαστική χρονιά που σήμερα ξεκινά, βρίσκει τον πλανήτη μας αντιμέτωπο και πάλι με πολλές και μεγάλες προκλήσεις. Από τη μία η πανδημία του κορωνοϊού, συνεχίζει να δοκιμάσει τις ανθρώπινες σχέσεις και αντοχές, από την άλλη η οικολογική κρίση, που μάς υπενθυμίζει ότι υγεία μας εξαρτάται από την υγεία του πλανήτη.

Οι επιστήμονες κρούουν συνεχώς τον κώδωνα του κινδύνου. Το κλίμα του πλανήτη αλλάζει και επηρεάζει κάθε άνθρωπο σε κάθε γωνιά της γης, ενώ κάθε χρόνο πολλά είδη πτηνών και ζώων χαρακτηρίζονται ως είδη υπό εξαφάνιση.

Οι μεγάλες πυρκαγιές που έλαβαν χώρα στην πατρίδα μας τον περασμένο μήνα ήταν πράγματι άνευ προηγουμένου. Ο πολύτιμος δασικός πνεύμονας που καταστράφηκε, πολύ φοβούμαστε ότι θα επιφέρει δυστυχώς μακροχρόνιες συνέπειες στη φύση και στους ανθρώπους.

Το οικολογικό όμως πρόβλημα που βιώνουμε αντανακλά την εσωτερική κρίση του ανθρώπου και την ρήξη των σχέσεών του με το φυσικό περιβάλλον. Ο ανθρωποκεντρικός άνθρωπος θεωρεί την φύση όχι ως δώρο Θεού, το οποίο έχει κληθεί ο ίδιος να φροντίσει και να διαχειρισθεί, αλλά ως μία εργαλειοθήκη, την οποία χρησιμοποιεί αλόγιστα και εγωιστικά.

Η προστασία όμως του φυσικού περιβάλλοντος αφορά όλους μας, γιατί η φύση ανήκει σε όλους μας και γιατί η φύση είναι το σπίτι όλων μας.

Είναι παγκόσμιο πρόβλημα και μόνο η παγκόσμια δράση θα το λύσει. Στο χέρι μας είναι να εξασφαλίσουμε ένα ασφαλέστερο και ομορφότερο μέλλον.

Ας αποτελέσει η νέα εκκλησιαστική χρονιά που σήμερα ξεκινά μια ευκαιρία για να αγαπήσουμε περισσότερο τον Θεό, τον πλησίον και ολόκληρη την κτίση.

Καλό & ευλογημένο το νέο εκκλησιαστικό έτος!

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος 

+ ΓΑΒΡΙΗΛ

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

δις αδολο γαλα adologala adologala.gr

Ολοκληρώθηκε η Δεύτερη συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Ιούλιο – Ακρόαση τον Αύγουστο για τους Μητροπολίτες Κυθήρων και Αιτωλίας – Οι Αποφάσεις

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 16 / 7 / 2021 , 1:51 από news_room Συνήλθε την Τετάρτη 14 και χθές Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 164ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου στην οποία ελήφθησαν οι εξής […]

Βεροίας Παντελεήμων

Ομιλία του Μητροπολίτη Βεροίας Παντελεήμονος με θέμα : «Οι πνευματικοί μας πατέρες»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 22 / 11 / 2021 , 16:06 από news_room Την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων πραγματοποίησε διαδικτυακή ομιλία στη σειρά των εκπομπών «Επισκοπικός Λόγος» και ανέπτυξε το θέμα: «Οι πνευματικοί μας πατέρες». Ο διαδικτυακός «Επισκοπικός Λόγος» αποτελεί μία ευκαιρία […]

Pin It on Pinterest