Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Στο δικαστήριο για δεύτερη ημέρα ο πρίγκιπας Χάρι, για την υπόθεση υποκλοπών Δωδεκανησιακά καφενεία και «Σπίτια» στην Αμερική Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Αγία Σιών Ιερουσαλήμ: Ο Πατριάρχης Θεόφιλος λειτούργησε την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος στον πανηγυρίζοντα Ναό της Ρωσικής Αποστολής Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο Γιάννης Φλωρινιώτης Οικουμενικός: «Η χριστιανική μαρτυρία θα ήταν περισσότερο αποτελεσματική εάν οι Χριστιανοί ήμασταν ενωμένοι» Ευχές του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στον Μητροπολίτη Πολωνίας Σάββα 15 Ιουνίου στην ΕΡΤ η τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων Παράδοση Ιερών Λειψάνων από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο στον Μητροπολίτη Μιχαλουπόλεως Γεώργιο Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στον Καθεδρικό Ναό της Αδελαΐδος προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας

ΗΠΑ-Πλημμύρες: Τουλάχιστον εννέα νεκροί στη Νέα Υόρκη και το Νιού Τζέρσεϊ

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 6 / 9 / 2021 , 21:15 από news_room

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που προκάλεσε η τροπική καταιγίδα Άιντα στη Νέα Υόρκη και το Νιού Τζέρσεϊ, με τους κυβερνήτες των δύο πολιτειών να κηρύσσουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Κηρύσσω κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να βοηθήσω τους Νεοϋορκέζους που έχουν πληγεί από την αποψινή καταιγίδα», έγραψε στο Twitter η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο χαρακτήρισε τις πλημμύρες και τη χθεσινοβραδινή κακοκαιρία «ιστορικό καιρικό φαινόμενο».

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε για πρώτη φορά χθες, Τετάρτη, έκτακτη προειδοποίηση για ξαφνικές πλημμύρες στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στις ξαφνικές πλημμύρες που σημειώθηκαν στην πόλη Πάσεϊκ του Νιού Τζέρσεϊ, δήλωσε στο CNN ο δήμαρχος Έκτορ Λόρα.

Το NBC της Νέας Υόρκης μετέδωσε πως άλλος ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στο Νιού Τζέρσεϊ και επτά στην πόλη της Νέας Υόρκης, ανάμεσά τους και ένα δίχρονο αγόρι. Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι άνθρωποι είχαν παγιδευτεί στα υπόγεια των σπιτιών τους την ώρα που η καταιγίδα προκαλούσε πλημμύρες σε όλη την πόλη.

Ο Λόρα δήλωσε πως το πτώμα ενός άνδρα ηλικίας μεταξύ 70 και 80 ετών ανασύρθηκε από τα νερά των πλημμυρών. Το όχημα, στο οποίο επέβαινε ο άνδρας, παρασύρθηκε από το νερό και οι πυροσβέστες παρασύρθηκαν κάτω από το όχημα με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να φτάσουν σ’ αυτόν, μετέδωσε το CNN.

Αργά χθες, Τετάρτη, διακόπηκε η λειτουργία σχεδόν όλων των γραμμών του υπόγειου σιδηροδρόμου της Νέας Υόρκης, είχε μεταδώσει νωρίτερα το CNN, καθώς ο εξασθενημένος πλέον κυκλώνας Άιντα έφερε σφοδρές βροχοπτώσεις και την απειλή ξαφνικών πλημμυρών και ανεμοστροβίλων.

Λόγω της κακοκαιρίας, στους δρόμους της Νέας Υόρκης επιτρεπόταν να κυκλοφορούν μέχρι σήμερα στις 5 π.μ. (12:00 ώρα Ελλάδας) μόνο οχήματα των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, ανακοίνωσαν οι αρχές της πόλης μέσω του Twitter.

Νωρίτερα κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας του κυκλώνα Άιντα είχε κηρύξει και ο κυβερνήτης του Νιού Τζέρσεϊ Φιλ Μέρφι.

Τα περισσότερα σιδηροδρομικά δρομολόγια στο Νιού Τζέρσεϊ ανεστάλησαν λόγω της κακοκαιρίας.

Το αεροδρόμιο Newark Liberty του Νιού Τζέρσεϊ ανακοίνωσε μέσω του Twitter πως πλήττεται από «σοβαρές πλημμύρες». Πρόσθεσε πως μερικές πτήσεις επαναλήφθηκαν κοντά στα μεσάνυχτα, αφού είχαν διακοπεί όλες αργά χθες, Τετάρτη.

Οι ζημιές από τον Άιντα προκάλεσαν έκπληξη στους αξιωματούχους χθες, Τετάρτη, τρεις ημέρες αφού ο κυκλώνας έπληξε τη Λουιζιάνα και αφού αναγνωριστικές πτήσεις αποκάλυψαν ότι ολόκληρες κοινότητες υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τους ισχυρούς ανέμους και τις πλημμύρες.

Ανεμοστρόβιλοι που προκλήθηκαν από τον Άιντα έσπειραν την καταστροφή σε περιοχές της Πενσιλβάνια και του Νιού Τζέρσεϊ, σύμφωνα με φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εξάλλου σε άλλες φωτογραφίες φαίνεται νερό να περνά με ορμή πάνω από τις πλατφόρμες του μετρό στην πόλη της Νέας Υόρκης, ενώ διασώστες χρειάστηκε να απεγκλωβίσουν ανθρώπους από τους σταθμούς.

Ο Ντε Μπλάζιο προέτρεψε τους κατοίκους της πόλης να παραμείνουν στα σπίτια τους.

«Σας παρακαλώ, μείνετε μακριά από τους δρόμους σήμερα και αφήστε τους διασώστες να κάνουν τη δουλειά τους. Αν σκέφτεστε να βγείτε έξω, μην το κάνετε. Μείνετε μακριά από το μετρό. Μείνετε μακριά από τους δρόμους. Μην οδηγείτε μέσα στις πλημμύρες. Μείνετε μέσα», έγραψε στο Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Στα χρώματα της Ουκρανίας το σιντριβάνι της Ομονοίας

Στα χρώματα της Ουκρανίας το σιντριβάνι της Ομονοίας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 26 / 2 / 2022 , 7:07 από news_room Η Αθήνα, πιστή στην ιστορία και την παράδοσή της, συμπαρίσταται στο χειμαζόμενο Κίεβο, την Μαριούπολη, μικρές και μεγαλύτερες πόλεις, στο φίλο Ουκρανικό λαό, υπογραμμίζει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα αναφέροντας πως «η Ομόνοια […]

Ο Ακάθιστος Ύμνος στους Αγίους Τόπους

Ο Ακάθιστος Ύμνος στους Αγίους Τόπους

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 11 / 4 / 2022 , 17:25 από news_room Τό ἑσπέρας τῆς 26ης Μαρτίου /8ης Ἀπριλίου 2022, ἔλαβε χώραν ἡ τελετή τοῦ Ἀκαθίστου Ὕμνου εἰς τόν Πανίερον Ναόν τῆς Ἀναστάσεως. Συμφώνως πρός τήν Τυπικήν τάξιν, εἰς τό πλαίσιον τῆς Ἀκολουθίας τοῦ Μικροῦ Ἀποδείπνου ἐψάλησαν αἱ ᾠδαί τοῦ Κανόνος  «Ἀνοίξω τό […]

Pin It on Pinterest