22 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης

H Πολιτική Προστασία τιμά κι ευχαριστεί τις αποστολές των κ-μ της ΕΕ που συνέδραμαν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 16 / 8 / 2021 , 5:16 από news_room

Το Σάββατο 14 Αυγούστου, σε μία λιτή τελετή στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, στο κτίριο Φάρος, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, παρουσία του Αρχηγού του Πυροσβεστικού σώματος Αντιστράτηγου, Στέφανου Κολοκούρη, συνεχάρη και ευχαρίστησε θερμά τα μέλη των ξένων πυροσβεστικών αποστολών που συνέδραμαν στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης των πρόσφατων πυρκαγιών στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Πολιτικής Προστασίας, της ελληνικής Κυβέρνησης, αλλά και ολόκληρου του ελληνικού λαού σε εκπροσώπους των 1014 πυροσβεστών από τα 11 κράτη μέλη της ΕΕ (Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Κροατία, Κύπρο, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σουηδία, Τσεχία) που έσπευσαν να βοηθήσουν για την αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών οι οποίες έπληξαν την Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς απευθυνόμενος στον Αναπληρωτή Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Γιώργο Μοσχόβηευχαρίστησε ιδιαίτερα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αρωγή της, υπογραμμίζοντας την άμεση και ταχεία απόκρισή της στο ελληνικό αίτημα για συνδρομή. Επίσης, υπογράμμισε τον κρίσιμο ρόλο που διαδραμάτισαν τόσο τα πτητικά μέσα των κρατών-μελών, όσο και όλες οι ειδικές αποστολές πεζοπόρων τμημάτων και οχημάτων που ενεργοποιήθηκαν και κατέφτασαν στη χώρα μας μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας  της ΕΕ, της Ευρωπαϊκής Δεξαμενής Πολιτικής Προστασίας, αλλά και του αποθεματικού rescEU που ενεργοποιείται όταν η έκτακτη ανάγκη απαιτεί πρόσθετη βοήθεια.

Από πλευράς της, η σύνδεσμος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Συντονισμού και Επείγουσας Απόκρισης της Γεν. Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και  Ανθρωπιστικής Βοήθειας (Emergency Response Coordination Centre, DG ECHO), Claire Kowalewski τόνισε ιδιαίτερα κατά την τοποθέτησή της τον άριστο και πρότυπο συντονισμό με τις ελληνικές Αρχές καθ’ όλη την επιχείρηση παροχής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή πυροσβεστική αρμάδα που επιχείρησε ποτέ στην Ελλάδα, με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Μια κινητοποίηση που απέδειξε, για ακόμα μια φορά, ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη γίνεται πράξη.

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση της Υπουργού Δικαιοσύνης με τον Σύνδεσμο Αστυνομίας Κύπρου

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 10 / 9 / 2021 , 1:23 από news_room Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κα Στέφη Δράκου είχε σήμερα συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου. Η κα Δράκου, καλωσορίζοντας τον Σύνδεσμο, αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο της αστυνομίας στην κοινωνία, αναγνωρίζοντας ότι αρκετά ζητήματα, μεταξύ των οποίων τα […]

Η Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 16 / 8 / 2021 , 6:42 από news_room Με κατάνυξη και λαμπρότητα τιμήθηκε η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου σε όλο το μήκος και πλάτος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, με συμμετοχή του πιστού Λαού του Θεού, τόσο σε Ενορίες, μικρά Παρεκκλήσια, αλλά και Ιερές Μονές, οι οποίες ιδιαιτέρως […]