16 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Χρ. Τριαντόπουλος: Η διαδικασία για την υλοποίηση των μέτρων στήριξης των πυρόπληκτων

Τη διαδικασία, βήμα προς βήμα, για την υλοποίηση των μέτρων στήριξης των πυρόπληκτων που ανακοίνωσαν τα συναρμόδια υπουργεία, παρουσίασε ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών, Χρήστος Τριαντόπουλος.

Ειδικότερα, όπως είπε ο κ. Τριαντόπουλος, μετά το σχεδιασμό των μέτρων στήριξης προχωρούν:

– Η θεσμοθέτηση αυτών, όπου χρειάζεται.

– Η ψηφιοποίηση αυτών, όπου έχει ήδη ανακοινωθεί.

– Και η άμεση υλοποίηση, ώστε να φτάσουν το ταχύτερο δυνατόν τα μέτρα στήριξης και αποκατάστασης στους δικαιούχους και στις πληττόμενες περιοχές.

Συγκεκριμένα, προετοιμάζεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα περιλαμβάνει όλες τις διατάξεις των εμπλεκόμενων υπουργείων για την προσαρμογή των σχετικών πλαισίων και εργαλείων στα νέα δεδομένα και στις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.

Διαβάστε επίσης:

Ταυτόχρονα, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η ΑΑΔΕ, σε συνεργασία με τα εμπλεκόμενα υπουργεία, έχουν ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό και το στήσιμο των νέων ψηφιακών πλατφορμών, προς διευκόλυνση των πολιτών, επιτάχυνση των διαδικασιών και ταχύτατη παροχή των πόρων της στήριξης.

Παράλληλα, δρομολογείται η υλοποίηση όλων των μέτρων σε ένα πλαίσιο συντονισμού και συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους: τα υπουργεία και οι αρμόδιοι φορείς, οι περιφέρειες, οι δήμοι, οι παραγωγικοί φορείς, οι αγροτικοί σύλλογοι και συνεταιρισμοί και η κοινωνία των πολιτών και οι ενεργοί πολίτες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε ο γενικός γραμματέας, την επόμενη περίοδο η πορεία θα γίνει προς τέσσερεις κατευθύνσεις:

1. Την άμεση προώθηση των μέτρων κρατικής αρωγής προς φυσικά και νομικά πρόσωπα για την αποκατάσταση κατοικιών, επιχειρήσεων, αγροτικών εκμεταλλεύσεων και λοιπών πληττόμενων περιουσιακών στοιχείων.

2. Την άμεση προώθηση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών για την προστασία των εδαφών και την αποκατάσταση δασικών και άλλων συναφών οικοσυστημάτων.

3. Την άμεση προώθηση των μελετών και της κατασκευής αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων.

4. Την άμεση ενεργοποίηση και συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών στην προστασία και αποκατάσταση των δασικών και άλλων συναφών οικοσυστημάτων.

Από την πλευρά του κράτους, ενεργοποιείται ο λογαριασμός κρατικής αρωγής και δρομολογείται μία διαδικασία «διπλής κατεύθυνσης» με την κοινωνία των πολιτών. Η οποία, από τη μία πλευρά θα αξιοποιεί όσους θέλουν να συνεισφέρουν, και από την άλλη θα στηρίζει έμπρακτα όσους επιθυμούν να συνεργαστούν και να προσφέρουν στο πεδίο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Οι Ιερόπαιδες της Δημητριάδος τίμησαν τον Προστάτη τους Άγιο Νέστορα

Οι Ιερόπαιδες της Ι.Μ. Δημητριάδος τίμησαν τον προστάτη τους Άγιο Νέστορα

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 27 / 10 / 2022 , 16:39 από news_room Με την συμμετοχή Αναγνωστών και Ιεροπαίδων, αλλά και πλήθους κόσμου, τιμήθηκε κατά την διάρκεια του Μεθεορτίου Εσπερινού, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου, η μνήμη του Αγίου Νέστορος, ο οποίος ανακηρύχθηκε, επ’ εσχάτων, Προστάτης της χορείας των παιδιών, που διακονούν στο ιερό Βήμα. Στον […]

Μανταμάδο Στην Πανήγυρη της Επετείου των Εγκαινίων του Ιερού Ναού Ταξιαρχών ο Μητροπολίτης Σερρών

Μανταμάδο: Στην Πανήγυρη της Επετείου των Εγκαινίων του Ιερού Ναού Ταξιαρχών ο Μητροπολίτης Σερρών

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 1 / 5 / 2023 , 14:23 από news_room Με λαμπρότητα και την συμμετοχή πλήθους πιστών, πραγματοποιήθηκε το διήμερο, Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Απριλίου 2023, η ετήσια λαμπρά πανήγυρη, με αφορμή την επέτειο των εγκαινίων του ιερού Ναού Παμμ. Ταξιαρχών στο Μανταμάδο της Λέσβου. Κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Μηθύμνης κ. […]