21 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Τέξας – Η τελευταία επιθυμία μιας σκεπτικίστριας του εμβολίου : Τα παιδιά της να εμβολιαστούν

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 20 / 8 / 2021 , 6:48 από news_room

“Σε παρακαλώ, να βεβαιωθείς ότι τα παιδιά μου θα εμβολιαστούν”. Μια Αμερικανίδα αφηγείται την τραγική ιστορία της εξαδέλφης της και του συζύγου της, που ήταν σκεπτικιστές των εμβολίων και πέθαναν από Covid, με διαφορά δύο εβδομάδων, αφήνοντας τα τέσσερα παιδιά τους ορφανά.

Αυτά είναι τα λόγια της Λίντια Ροντρίγκες στην αδελφή της πριν διασωληνωθεί, αφηγήθηκε στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης η Ντότι Τζόουνς, πεπεισμένη ότι η εξαδέλφη της θα ζούσε αν είχε εμβολιαστεί.

Η Λίντια Ροντρίγκες, 42 ετών, πέθανε τη Δευτέρα, δύο εβδομάδες μετά τον σύζυγό της, Λόρενς, 49 ετών, έπειτα από αρκετές εβδομάδες νοσηλείας.

Ζούσαν στην περιοχή Λα Μαρκ, στο Τέξας, μια από τις μεγαλύτερες Πολιτείες της χώρας που καταγράφει μεγάλη αύξηση του αριθμού νοσηλειών και έχει μείνει πίσω στον εμβολιασμό, σε συνδυασμό με την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με την Ντότι Τζόουνς, η Λίντια Ροντίγκες είχε αλλάξει γνώμη για τον εμβολιασμό αλλά ήδη νοσηλευόταν στην εντατική.

Η Τζόουνς, που συγκέντρωσε χρήματα για να βοηθήσει τα παιδιά του ζευγαριού, αποφάσισε να δημοσιοποίησει αυτό το δράμα γιατί “είναι αυθεντική ιστορία και δείχνει τι μπορεί να συμβεί”, είπε στο τοπικό δίκτυο ABC13, συνέντευξη που αναμεταδόθηκε από άλλα αμερικανικά μμε και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

“Δεν προσπαθώ να φοβίσω τον κόσμο, θέλω απλά οι άνθρωποι να καταλάβουν ότι ο ιός είναι πραγματικός και ότι αυτό το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα είναι πιο βίαιο από όλα όσα έχουμε γνωρίσει” μέχρι τώρα, πρόσθεσε.

“Μου ραγίζει την καρδιά ότι οι άνθρωποι πιστεύουν στην παραπληροφόρηση. Η παραπληροφόρηση σκοτώνει τους ανθρώπους και εμείς πρέπει να διαδίδουμε την αλήθεια”, είπε.

Η παραλλαγή Δέλτα έγινε το κυρίαρχο στέλεχος της Covid-19 στο Τεξας, πολιτεία με ανησυχητική αύξηση θανάτων που πλήττουν ευρέως τους μη εμβολιασμένους.

Ενθαρρυντικό σημάδι ωστόσο, τα στοιχεία της Πολιτείας δείχνουν ότι τις τελευταίες εβδομάδες ο εμβολιασμός επιταχύνθηκε.

Έτσι σχεδόν το 55% του επιλέξιμου πληθυσμού για εμβολιασμό (12 ετών και άνω) της Πολιτείας έχει εμβολιαστεί πλήρως και σχεδόν το 66% έχει κάνει μια δόση εμβολίου.

Παραμένει ωστόσο χαμηλότερα από τον εθνικό μέσο όρο, με το 59,6% του αμερικανικού πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί πλήρως και το 70,2% που έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), την κυριότερη υγειονομική υπηρεσία των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Τον Ombudsman της Ουκρανίας στο Φανάρι, Dmytro Lubinets δέχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Τον Ombudsman της Ουκρανίας στο Φανάρι, Dmytro Lubinets δέχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 4 / 2 / 2023 , 5:49 από news_room Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε την Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2023, τον Εξοχ. κ. Dmytro Lubinets, Ombudsman της Ουκρανίας, επι κεφαλής πολυμελούς ομίλου, που αποτελούνταν από Ουκρανούς και Ουκρανίδες που αγωνίστηκαν στα μέτωπα του εν εξελίξει πολέμου, καθώς και από συγγενείς […]

Φωτορεπορτάζ : Επίσκεψη του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στο Αεροδρόμιο της Λάρνακας «Γλαύκος Κληρίδης»

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 18 / 5 / 2021 , 13:28 από news_room Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης επισκέπτεται το Αεροδρόμιο Λάρνακας «Γλαύκος Κληρίδης», όπου παρακάθεται σε σύσκεψη με τον Υπουργό Μεταφορών, τον Υφυπουργό Τουρισμού και τους εμπλεκόμενους φορείς για τον τουρισμό.