20 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Συνάντηση του Μαχμούντ Αμπάς με τον ισραηλινό υπουργό Άμυνας Μπένι Γκαντς

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 30 / 8 / 2021 , 13:42 από news_room

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, ο Μαχμούντ Αμπάς, συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, τον Μπένι Γκαντς, στη Ραμάλα, στη Δυτική Όχθη, χθες Κυριακή, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Επρόκειτο για την πρώτη συνάντηση του κ. Αμπάς με υπουργό της νέας ισραηλινής κυβέρνησης που έγινε γνωστή μετά τον σχηματισμό της, τον Ιούνιο.

Ο κ. Γκαντς, ο οποίος ηγείται κεντρώου κόμματος, διαβεβαίωσε τον κ. Αμπάς ότι η ισραηλινή κυβέρνηση θα λάβει μέτρα για την τόνωση της παλαιστινιακής οικονομίας, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του.

«Συζήτησαν επίσης για την κατάσταση ασφαλείας και την οικονομική κατάσταση στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας», σύμφωνα με την ανακοίνωση. «Συμφώνησαν να παραμείνουν σε επικοινωνία για τα ζητήματα που εγέρθηκαν στη συνάντηση».

Σύμφωνα με τον Χουσέιν Αλ Σέιχ, μέλος της κεντρικής επιτροπής της Φάταχ, της παράταξης του κ. Αμπάς, οι διμερείς συνομιλίες επεκτάθηκαν σε «όλες τις διαστάσεις» των ισραηλινοπαλαιστινιακών σχέσεων.

Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα δύο μέρη κατέρρευσαν το 2014. Το Ισραήλ μολαταύτα τον τελευταίο χρόνο έκλεισε συμφωνίες εξομάλυνσης των σχέσεών του με αραβικά κράτη, χάρη κυρίως στη μεσολάβηση της προηγούμενης κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Η νέα κυβέρνηση του Ισραήλ αποτελεί κολλάζ διαφόρων κομμάτων, από την αριστερά ως την άκρα δεξιά και συμπεριλαμβάνει, για πρώτη φορά, μια μικρή ισλαμιστική παράταξη.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, ο Ναφτάλι Μπένετ, επικεφαλής υπερεθνικιστικού κόμματος, έχει καταστήσει επανειλημμένα σαφές ότι εναντιώνεται στη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους. Όμως, με δεδομένη τη σύνθεση της κυβερνητικής συμμαχίας της οποίας ηγείται, η λήψη αποφάσεων για λεπτά ζητήματα που αφορούν στην ισραηλινοπαλαιστινιακή διένεξη φαντάζει μάλλον δύσκολη.

Η συνάντηση στη Ραμάλα καταγράφηκε δύο ημέρες έπειτα από εκείνη του κ. Μπένετ με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Δημοκρατικός επαναβεβαίωσε ότι τάσσεται υπέρ της λύσης των δύο κρατών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Emfytefsi neou ekswaggeiakoy apinidwti gia ti therapeia asthenwn me kakoithi kardiaki arrythmia sto G.N. «Evaggelismos»

Εμφύτευση νέου εξωαγγειακού απινιδωτή για τη θεραπεία ασθενών με κακοήθη καρδιακή αρρυθμία στο Γ.Ν. «Ευαγγελισμός»

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 12 / 3 / 2024 , 15:27 από news_room Στην Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ευαγγελισμός» πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στις 7 Μαρτίου από τον Διευθυντή ΕΣΥ Ξυδώνα Σωτήριο η πρώτη εμφύτευση του νέου εξωαγγειακού απινιδωτή για τη θεραπεία ασθενών με κακοήθη καρδιακή αρρυθμία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αιφνίδια καρδιακό […]

Η εορτή της συνάξεως της Παναγίας Παντάνασσας στην Έδεσσα

Η εορτή της συνάξεως της Παναγίας Παντάνασσας στην Έδεσσα

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 24 / 9 / 2022 , 20:16 από news_room Φωτογραφίες: Δ. Ευθυμιάδης και Σ. Μίντζας Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 τελέστηκε αρχιερατικός εσπερινός και την κυριώνυμο ημέρα ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την εορτή της Συνάξεως της ιεράς εικόνος της Παναγίας της «Παντανάσσης», στον ιερό ενοριακό ναό Αγίου Νεκταρίου Εδέσσης. […]