17 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Ο Ν. Δένδιας στην 3η Διεθνή Διάσκεψη για την ανοικοδόμηση του Λιβάνου

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 4 / 8 / 2021 , 23:15 από news_room

Στην 3η Διεθνή Διάσκεψη Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων προς υποστήριξη του λαού του Λιβάνου, συμμετείχε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος δεν μπόρεσε να συμμετάσχει λόγω των πυρκαγιών.

Στην παρέμβασή του, ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει η χώρα μας στη σταθερότητα και ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, καθώς και τη συνεχή στήριξη προς τον φίλο λαό του Λιβάνου.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, επισήμανε ότι η Ελλάδα θα συνεισφέρει στην ενίσχυση του ελληνορθόδοξου νοσοκομείου «Άγιος Γεώργιος» στη Βηρυτό. Τόνισε, επίσης, ότι θα καταρτιστεί από ελληνικής πλευράς μελέτη για την ανοικοδόμηση του υπουργείου Εξωτερικών του Λιβάνου, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές στην περσινή έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού.

Περαιτέρω, υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει η χώρα μας στην ενίσχυση της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Balamand. Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε τη σκοπιμότητα επανένταξης της ελληνικής, ως διδακτικής γλώσσας, στον εν λόγω πανεπιστήμιο, καθεστώς το οποίο ίσχυε στο παρελθόν. Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που ανταποκρίθηκε στην έκκληση του Λιβάνου για αποστολή βοήθειας μετά την καταστροφική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού. Στο πλαίσιο αυτό, κλιμάκιο της Ελληνικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης της ΕΜΑΚ, συνοδευόμενη από τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη, είχε μεταβεί στη Βηρυτό την επόμενη της έκρηξης που έγινε ακριβώς ένα χρόνο πριν.

Στην 3η Διεθνή Διάσκεψη Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων προς υποστήριξη του λαού του Λιβάνου συμπροέδρευσαν ο Γάλλος Πρόεδρος και η αναπληρώτρια γενική γραμματέας του ΟΗΕ.

Σχετικά Άρθρα

Επίσκεψη του Προέδρου της Ουκρανίας κ. Volodymyr Zelenskyy στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 21 / 10 / 2020 , 16:46 από Προσεκάλεσε τον Παναγιώτατο να επισκεφθεί επισήμως την Ουκρανία, το 2021, με αφορμή την επέτειο 30 ετών από την ανεξαρτησία της χώρας του Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι, πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Εξοχ. κ.Volodymyr Zelenskyy, ο οποίος […]

Τζο Μπαϊντεν : «Οι ΗΠΑ επέστρεψαν!»

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 11 / 6 / 2021 , 4:26 από news_room Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα με έμφαση ότι οι ΗΠΑ «επέστρεψαν» την πρώτη ημέρα μιας ευρωπαϊκής του περιοδείας κατά τη διάρκεια της οποίας θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέστρεψαν!», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας σε […]