23 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Νέα Ζηλανδία: Παρατάθηκε το αυστηρό εθνικό λοκντάουν

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 23 / 8 / 2021 , 9:52 από news_room

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας παρέτεινε το αυστηρό εθνικό λοκντάουν που έχει επιβληθεί στη χώρα, λέγοντας ότι το πρόσφατο ξέσπασμα της παραλλαγής Δέλτα του νέου κορονοϊού δεν έχει φτάσει ακόμη στην κορύφωσή του.

Το εθνικό λοκντάουν επιπέδου 4 παρατάθηκε κατά τρεις ημέρες μέχρι τα μεσάνυχτα της 27ης Αυγούστου στη χώρα, ενώ στο Όκλαντ, το επίκεντρο του ξεσπάσματος, τα περιοριστικά μέτρα θα ισχύσουν τουλάχιστον ως τις 31 Αυγούστου.

“Η ασφαλέστερη επιλογή για όλους μας τώρα είναι να ακολουθήσουμε την πορεία αυτή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα”, δήλωσε η Άρντερν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

“Αν έχουμε αντλήσει ένα δίδαγμα από τον κόσμο, αυτό είναι να είμαστε προσεκτικοί με αυτήν την παραλλαγή της COVID-19”, πρόσθεσε.

Η Άρντερν σημείωσε ότι σε όλη τη χώρα αναφέρθηκαν επαφές στην κοινότητα από τους ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα. Υπάρχουν περισσότερες από 320 περιοχές ενδιαφέροντος που συνδέονται με το ξέσπασμα και 13.000 επαφές έχουν καταγραφεί, πολύ περισσότερες απ’ ό,τι στα προηγούμενα ξεσπάσματα.

“Η Δέλτα έχει αλλάξει τους κανόνες του παιγνιδιού”, υπογράμμισε η πρωθυπουργός.

Η Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα 35 νέα κρούσματα του κορονοϊού, με τα οποία ανήλθε σε 107 ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων στο πρόσφατο ξέσπασμα.

Το υπουργείο Υγείας διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του ότι 33 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν το προηγούμενο 24ωρο στο Όκλαντ και 2 στην πρωτεύουσα Ουέλινγκτον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Κυριακή των Βαΐων στη Μητρόπολη Πατρών

Κυριακή των Βαΐων στη Μητρόπολη Πατρών

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 9 / 4 / 2023 , 14:42 από news_room Τήν Κυριακή τῶν Βαΐων, μέσα σέ μιά ἂκρως συγκινητική ἀτμόσφαιρα, στόν Ἱερό Ναό τῆς Παντανάσσης Πατρῶν, ἐτελέσθη ἡ Θεία Λειτουργία μέ τήν συμμετοχή πλήθους Λαοῦ καί μέ τήν παρουσία τῶν Γορτυνίων καί τῶν Κυπρίων τῆς πόλεως τῶν Πατρῶν, οἱ ὁποῖοι ἒχουν ἀπό ἐτῶν δυναμικούς […]

Οι επικριτές αποδοκιμάζουν την επίσκεψη του Μόντι στις ΗΠΑ καθώς ξεκινά την ημέρα του με εκδήλωση γιόγκα του ΟΗΕ Του Joseph Stepansky

Οι επικριτές αποδοκιμάζουν την επίσκεψη Ν. Μόντι στις ΗΠΑ καθώς ξεκινά την ημέρα του με εκδήλωση γιόγκα

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 22 / 6 / 2023 , 10:47 από news_room Αυξάνονται οι εκκλήσεις προς τον Μπάιντεν να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα κατά την επίσκεψη του Ινδού πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον, DC. Του  Joseph Stepansky Ουάσιγκτον, DC – Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι ξεκίνησε μια αμφιλεγόμενη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες φιλοξενώντας μια εκδήλωση γιόγκα […]