20 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Μπάιντεν: Νέα μέτρα σε βάρος του Λουκασένκο

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 9 / 8 / 2021 , 21:58 από news_room

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε σήμερα ένα εκτελεστικό διάταγμα, το οποίο προβλέπει την επιβολή νέων μέτρων που στοχεύουν στο να τιμωρήσουν τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, την ώρα που οι ΗΠΑ εντείνουν την πίεση σε βάρος της κυβέρνησής του σε συντονισμένη δράση με τη Βρετανία και τον Καναδά.

Την πρώτη επέτειο από τις προεδρικές εκλογές τις οποίες ο Λουκασένκο κατηγορείται ότι νόθευσε, οι ΗΠΑ θα επιβάλλουν, επίσης, τον μεγαλύτερο γύρο κυρώσεων έως σήμερα σε βάρος προσώπων και οντοτήτων της Λευκορωσίας, στοχοθετώντας την οικονομία της χώρας και την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή της Λευκορωσίας, είπε ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών θα εντάξει στη μαύρη λίστα την Belaruskali OAO, η οποία σύμφωνα με τον αξιωματούχο είναι μία από τις μεγαλύτερες κρατικές επιχειρήσεις και μία από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ποτάσας παγκοσμίως.

Η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή της Λευκορωσίας θα πληγεί, επίσης, από τις σημερινές κυρώσεις, λέει ο αξιωματούχος, έπειτα από κατηγορίες ότι διευκόλυνε το ξέπλυμα χρήματος, την αποφυγή κυρώσεων και την παράκαμψη των απαγορεύσεων βίζας.

Η απόφαση αυτή λαμβάνεται αφότου η Λευκορωσίδα σπρίντερ Κριστίνα Τσιμανούσκαγια αρνήθηκε να επιβιβαστεί σε πτήση για την πατρίδα της κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς είχε οδηγηθεί στο αεροδρόμιο παρά τη θέλησή της. Έκτοτε, αιτήθηκε την αναγνώριση καθεστώτος πρόσφυγα στην Πολωνία.

Επιπλέον, η Βρετανία ανακοίνωσε την επιβολή νέων κυρώσεων σήμερα, στοχοθετώντας εξαγωγές πετρελαϊκών προϊόντων και ποτάσας. Ο Λουκασένκο δήλωσε πως η Βρετανία θα «πνιγεί» με τα μέτρα της και πως είναι έτοιμος για συνομιλίες με τη Δύση, παρά από έναν πόλεμο κυρώσεων.

Την ίδια ώρα, ο Καναδάς επέβαλε νέες κυρώσεις σε βάρος της Λευκορωσίας προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για αυτό που ονόμασε «κατάφωρες και συστηματικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» υπό τον Λουκασένκο.

Σχετικά Άρθρα

O Μητροπολίτης Κανάγκα τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίων Θεοδώρων Γέρακα - Αττικής

O Μητροπολίτης Κανάγκα τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίων Θεοδώρων Γέρακα – Αττικής

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 7 / 11 / 2023 , 7:49 από news_room Ο Μητροπολίτης Κανάγκα ( Πατριαρχείο Αλεξανδρείας – Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό ) κ. Χαρίτων, τέλεσε, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023, την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Θεοδώρων, Γέρακα – Αττικής. Ο Σεβασμιώτατος φέρει το όνομα του μακαριστού Αρχιμανδρίτη π. Χαρίτωνος Πνευματικάκη, που […]

Επίσκοπος Ιλίου εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης π. Ραφαήλ Παβούρης

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 17 / 2 / 2021 , 2:26 από news_room Επίσκοπο ὑπό τόν τίτλον τῆς πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Ἐπισκοπῆς Ἰλίου εξέλεξε η Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως τον Πανοσιολ. Ἀρχιμανδρίτη κ. Ραφαήλ Παβούρη (ἐκ Λέσβου) . Διαβάστε την απόφαση πατώντας εδώ