17 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος: «Όταν είμαστε μία γροθιά πετυχαίνουμε πάντα τα καλύτερα»

Μητροπολιτης Σύρου Δωρόθεος

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 16 / 8 / 2021 , 1:12 από news_room

«Οι βίαιες παρεμβάσεις του ανθρώπου στο περιβάλλον και στη φύση, το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής μας προσκαλούν να ανταποκριθούμε σε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας και να σεβαστούμε την κτήση του Κυρίου». Το μήνυμα αυτό απέστειλε  το πρωί της Κυριακής από τον Ιερό Ναό της Μεγαλόχαρης στην Τήνο ο μητροπολίτης Σύρου κ.κ. Δωρόθεος.

«Αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα μας και τους συνανθρώπους μας που τόσο δοκιμάστηκαν, οφείλουμε να έχουμε ενότητα και ομοψυχία, γιατί όπως λέει και ο εθνικός μας ποιητής ‘όταν εμφιλοχωρεί η διχόνοια εσαεί πολλά δάκρυα φέρει”», τόνισε ο σεβασμιώτατος.

Εν συνεχεία, σημείωσε ότι «Ως λαός κάναμε και μπορούμε να κάνουμε ενωμένοι το ακατόρθωτο κατορθωτό και πετύχαμε πολλά με ομοψυχία. Έτσι και σήμερα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε για να ανθίσει και πάλι η καμένη γη, να ξαναχτιστούν τα σπίτια των συνανθρώπων μας που καταστράφηκαν και να επιστρέψει το χαμόγελο στα χείλη όλων», πρόσθεσε.

«Η παράκλησή μας προς τη Μεγαλόχαρη είναι να επισκεφθεί από την ιερά νήσο Τήνο όλες τις πληγείσες περιοχές και να δώσει ανακούφιση και παρηγορία στους αδελφούς μας που δοκιμάστηκαν και, ιδιαίτερα, να ενισχύσει τους μαθητές και τις μαθήτριες που σε λίγο θα ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά», ανέφερε.

«Αυτή τη φορά, με τη βοήθεια της Μεγαλόχαρης, δεν θρηνήσαμε νεκρούς και κανένα σπίτι δεν έκλεισε, και κανένας συνάνθρωπος μας δεν δοκίμασε τον τραγικό διά πυράς θάνατο. Η Παναγία μας σκέπασε με το ωμοφόριό της τους πυροσβέστες, τους πιλότους των ελικοπτέρων, τους αστυνομικούς και τους λιμενικούς και όλους τους εθελοντές που με αυταπάρνηση και ξεπερνώντας τα όριά τους έδωσαν τιτάνιο αγώνα απέναντι στην πύρινη λαίλαπα», επισήμανε.

Τέλος, κλείνοντας ο μητροπολίτης Δωρόθεος μίλησε για την επέτειο των 200 ετών της εθνικής παλιγγενεσίας και τόνισε ότι «οι ήρωες του ‘21 και όλοι οι ήρωες του έθνους μας καλούν όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες στην πατρίδα μας και απανταχού της γης να είμαστε ενωμένοι, γιατί όταν είμαστε μία γροθιά πετυχαίνουμε πάντα τα καλύτερα».

«Το έθνος μας, κατέληξε, δεν φοβάται κανέναν και οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι άγρυπνοι φρουροί και φύλακες των συνόρων μας και της πατρίδας μας».

Σχετικά Άρθρα

Ταφή ή Καύση των Νεκρών; – Άρθρο του Θεολόγου Ρένου Κωνσταντίνου

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 5 / 5 / 2021 , 20:09 από news_room Ταφή ή Καύση των Νεκρών; Το θέμα της καύσης των νεκρών, αντί της ταφής, εμφανίστηκε και πάλι στο προσκήνιο. Είναι ένα πολυσυζητημένο θέμα, το οποίο φαίνεται πως προβληματίζει πολλούς πιστούς. Η Εκκλησία φυσικά έχει λόγο στο όλο θέμα και οφείλει να παρουσιάσει τις απόψεις, […]

Ολοκλήρωση Άσκησης ΤΑΜΣ-ΤΑΑΣ «ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ 2021» – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 12 / 6 / 2021 , 22:00 από news_room Ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη 3 Ιουνίου και ολοκληρώθηκε σήμερα η Διακλαδική Άσκηση Ευρείας Κλίμακας της Εθνικής Φρουράς με την επωνυμία «ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ 2021». Η άσκηση εκτελέσθηκε στο χερσαίο, θαλάσσιο και εναέριο χώρο της ελεύθερής επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη συμμετοχή Διοικήσεων, Σχηματισμών, Τακτικών Συγκροτημάτων […]