16 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Η οικονομική συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Νοτίου Αιγαίου στη συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη με τον Αμερικανό Πρέσβη Geoffrey Pyatt

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 5 / 8 / 2021 , 1:18 από news_room

Η οικονομική συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Νοτίου Αιγαίου στη  συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη με τον Αμερικανό Πρέσβη Geoffrey Pyatt – Γ. Χατζημάρκος: “Ευχαριστώ την  α.ε. Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Goeffrey Pyatt για τη σταθερή προσήλωσή του στην εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης και στον στόχο της ανάκαμψης της οικονομίας των νησιών μας”

 Σε θερμό κλίμα, απόρροια της σφυρηλάτησης και  εμπέδωσης σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργου Χατζημάρκου και της α.ε. Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα, κ. Geoffrey Pyatt.

Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του Περιφερειάρχη στο Διοικητήριο, στο περιθώριο της ημερίδας  για την επιχειρηματικότητα και τις επενδυτικές ευκαιρίες στο Νότιο Αιγαίο, “Invest in South Aegean – A Sea of Opportunities”, την οποία διοργάνωσε στη Ρόδο η Περιφέρεια με τα μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ), τις εργασίες της οποίας τίμησε με την παρουσία του ο Αμερικανός Πρέσβης, αποδεχόμενος την πρόσκληση του κ. Γιώργου Χατζημάρκου.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gifΤο θέμα που κυριάρχησε στην διάρκεια της συνάντησης εργασίας ήταν αυτό της οικονομικής συνεργασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τις ΗΠΑ και ειδικότερα, το θέμα των επενδύσεων, με στόχο την ανάπτυξη και την τόνωση της οικονομίας της περιοχής. Ενδεικτική της συνεργασίας αυτής αλλά και της αλλαγής νοοτροπίας στην Ελλάδα  είναι η απόφαση για την ίδρυση στη Σύρο του Διεθνούς Κέντρου Θαλάσσιας Τεχνολογίας & Καινοτομίας, με τη συνεργασία του παγκόσμιου κολοσσού της πληροφορικής CISCO, της ONEX Neorion Shipyards και του Αναπτυξιακού της Οργανισμού ??Κ2 Α.Ε.?? της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στόχος του οποίου είναι  να παρέχει στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ναυτιλίας, μια ευρεία σειρά τεχνολογικών εργαλείων για την ενίσχυση τόσο της οικονομικής όσο και της περιβαλλοντολογικής βιωσιμότητας τους.

Στην διάρκεια της συνάντησης ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε την α.ε. Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Goeffrey Pyatt για τη σταθερή προσήλωση του στην εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης και τόνισε ότι η δουλειά που σήμερα γίνεται στην Ελλάδα και ειδικότερα στο Νότιο Αιγαίο για την προσέλκυση επενδύσεων,  είναι αυτή που εγγυάται ότι την επόμενη μέρα της πανδημίας θα είμαστε έτοιμοι να ανακάμψουμε, αλλά και για τα χτίσιμο μιας σταθερής οικονομικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, η οποία επεκτείνεται και πέραν του οικονομικού πεδίου, στην μείωση της απόστασης μεταξύ δύο χωρών και δύο λαών που μοιράζονται κοινές αξίες, κοινούς στόχους και ενδιαφέροντα.

Για την συνάντησή του με τον Αμερικανό Πρέσβη, ο Περιφερειάρχης δήλωσε:

«Με μεγάλη χαρά, υποδέχτηκα για ακόμη μια φορά  στη Ρόδο την α.ε.  Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ  Geoffrey Pyatt, ένα φίλο πραγματικό των νησιών μας,  που έστειλε από την Ρόδο το μήνυμα της οικονομικής συνεργασίας και της διαρκούς καλλιέργειας κλίματος εμπιστοσύνης.  Ο Αμερικανός Πρέσβης είναι αφοσιωμένος στην καλλιέργεια του κλίματος εμπιστοσύνης και τον ευχαρίστησα για αυτό, όπως και για όλη τη δουλειά που κάνει στα χρόνια που βρίσκεται στη χώρα μας. Οι δυσκολίες της περιόδου δεν επιτρέπεται να ακυρώσουν τον σχεδιασμό για το αύριο. Το μέλλον, είναι το αποτέλεσμα της σημερινής δουλειάς μας.  Μια δουλειά που στηρίζεται στην εξωστρέφεια και το κτίσιμο συμμαχιών. Με αυτές τις αρχές, δουλεύουμε με όσους τις μοιράζονται και μας γεμίζει αισιοδοξία η εμπιστοσύνη που κερδίζει η οικονομία μας. Ο δρόμος για την ανάκαμψη, τις θέσεις εργασίας, την αύξηση του εισοδήματος, περνά μέσα και από την προσέλκυση επενδύσεων.  Ο Πρέσβης των ΗΠΑ μας τιμά με την εμπιστοσύνη του και την σταθερή προσήλωση σε αυτό τον στόχο. Από την πλευρά μας ανταποδίδουμε αυτή την εμπιστοσύνη με το να εργαζόμαστε κι εμείς μόνιμα για να στήσουμε μια σταθερή, συμπαγή, βιώσιμη βάση συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας. Μια συνεργασία που δεν έχει να κάνει μόνο με τις επενδύσεις αλλά και με ένα ευρύτερο πλαίσιο το οποίο έχει αναφορά σε δύο λαούς, με πάρα πολλά κοινά, δύο λαούς που υπηρετούν κοινές αξίες, κοινούς στόχους και κοινά ενδιαφέροντα».

Σχετικά Άρθρα

Παρουσίαση Βιβλίου για τους «Εξαιρετικούς Έλληνες» της Αμερικής στο Μουσείο Μπενάκη

Παρουσίαση Βιβλίου για τους «Εξαιρετικούς Έλληνες» της Αμερικής στο Μουσείο Μπενάκη

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 14 / 6 / 2023 , 2:16 από news_room Αθήνα | Στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα πραγματοποιηθεί από το Ίδρυμα Washington Oxi Day στις 5 Ιουλίου 2023 (η 18:00 – 20:00) η παρουσίαση του βιβλίου «Οι εξαιρετικοί Έλληνες: Τα αξιοσημείωτα επιτεύγματα και η φιλοσοφία τους για τη ζωή, από την αρχαιότητα έως σήμερα». […]

ΗΠΑ: Στους 37 οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Κεντάκι

ΗΠΑ: Στους 37 οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Κεντάκι

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 2 / 8 / 2022 , 15:03 από news_room Ο ακόμη προσωρινός απολογισμός των καταστροφικών πλημμυρών στο Κεντάκι έφθασε τους 37 νεκρούς και η κακοκαιρία συνεχίζεται, ανακοίνωσε χθες ο κυβερνήτης αυτής της πολιτείας των νοτιοανατολικών ΗΠΑ. «Κλείνουμε την ημέρα με περισσότερα σπαρακτικά νέα από το ανατολικό Κεντάκι. Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο αριθμός […]