15 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς

Η Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη νήσο Λέρο

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 18 / 8 / 2021 , 1:20 από news_room

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε και στη Λέρο το «Πάσχα του καλοκαιριού», η Κοίμηση της Παναγίας μας. Την παραμονή το εσπέρας, Σάββατο 14 Αυγούστου 2021, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στην Παναγία του Κάστρου, υπό του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου, συμπαραστατουμένου υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου Λέρου π.Νικοδήμου, του Ιερού Κλήρου, παρουσία των τοπικών Αρχών και πλήθους ευσεβών προσκυνητών.

Ακολούθησε ο επιτάφιος και τα εγκώμια της Παναγίας και εν συνεχεία η Ιερά Παράκληση και οι Χαιρετισμοί στην Κοίμηση της Θεοτόκου.

Λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, δεν πραγματοποιήθηκε η κατ’ έθος περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας πέριξ του Ιερού Ναού.

Το πρωί της Κυριακής 15 Αυγούστου, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, όπου και πάλι πλήθος προσκυνητών ανέβηκε στην Παναγία του Κάστρου, το «Ιερό Παλλάδιο των Λερίων».

Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα για την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας λόγω του κορωνοϊού, υπήρξε υποδειγματική εφαρμογή των μέτρων από τους πιστούς (τήρηση αποστάσεων, υποχρεωτική χρήση μάσκας εντός των Ναών, κλπ), κάτι το οποίο τηρήθηκε σε όλες τις Ενορίες και στα ιερά προσκυνήματα της Παναγίας στα νησιά της Μητροπόλεως.

Λόγω των ισχυόντων μέτρων φέτος δεν τελέσθηκε η κατ’ έθος λιτάνευση της παλαιάς Ιεράς Εικόνος της Παναγίας μας στα «πεντένια» του Κάστρου.

Με την ίδια λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάσθηκε η Κοίμηση της Παναγίας μας και σε όλα τα παρεκκλήσια της Λέρου.

Ευλογημένες στιγμές από την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο ιστορικό εκκλησάκι της Παναγιάς της Γουρλομάτας στο Δρυμώνα (14ου αιώνος), στην Παναγία Παλαιοκάστρου στον Ξηρόκαμπο, στις Παναγιές στα Άλιντα, κ.α.

ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟΝ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΣΤΡΟΥ ΛΕΡΟΥ

Τοῦ Αἰγαίου προστάτις καί τῆς Λέρου τό καύχημα,

τοῦ Λουκᾶ ἡ Εἰκόνα, τῆς Ἀνατολῆς τό ἀγλάϊσμα.

Τιμῶμεν τήν Ἁγίαν Σου μορφήν,

τήν βρύουσαν ἀπείρους δωρεᾶς.

Θεραπεύεις τούς νοσοῦντας,

καί προστατεύεις πάντας τούς κινδυνεύοντας.

Δόξα τῷ Σέ Δοξάσαντι Ἀγνή,

δόξα τῷ Σέ θαυμαστώσαντι,

δόξα τῷ ἐνεργοῦντι διά Σοῦ πᾶσιν ἰάματα.

Σχετικά Άρθρα

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Εορτασμός Θεοφανείων 2022

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Εορτασμός Θεοφανείων 2022

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 3 / 1 / 2022 , 15:13 από news_room Τήν  Πέμπτη, 6 Ἰανουαρίου 2022, θά ἑορτασθοῦν τά Ἅγια Θεοφάνεια σέ ὅλους τούς ἱερούς ναούς τῆς νήσου καί θά γίνει ὁ καθαγιασμός τῶν ὑδάτων. Ἐπίκεντρο τῶν ἑορτασμῶν θά εἶναι ὁ ἱερός ναός Ἁγίου Λαζάρου στή Λάρνακα, ὅπου ἡ Α.Μ. ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος […]

Κατά 9,9% συρρικνώθηκε το ΑΕΠ της Αργεντινής το 2020

Αργεντινή : Κατά 9,9% συρρικνώθηκε το ΑΕΠ της χώρας το 2020

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 26 / 3 / 2021 , 23:22 από news_room Η οικονομία της Αργεντινής συρρικνώθηκε κατά 9,9% το 2020 σε σχέση με το 2019, υπέστη τη μεγαλύτερη μείωσή της την τελευταία σχεδόν εικοσαετία, ανακοίνωσε χθες Τρίτη το εθνικό ινστιτούτο στατιστικής (Instituto Nacional de Estadística y Censos, INDEC). Η συρρίκνωση αυτή, η μεγαλύτερη μετά το […]