16 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Ενεργός ρόλος Αστυνομίας Κύπρου στην αξιολόγηση χωρών για ένταξη στη ζώνη Σέγκεν

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 19 / 8 / 2021 , 10:25 από news_room

Στο πλαίσιο της διαδικασίας εξέτασης του αιτήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας για ένταξη στη ζώνη Σέγκεν της ΕΕ έχουν ήδη πραγματοποιηθεί αξιολογήσεις σε τέσσερις από τους έξι συνολικά τομείς που τίθενται προς αξιολόγηση από την Κομισιόν και αναμένεται το ίδιο και για τους υπόλοιπους δύο.

Οι τομείς που αξιολογούνται για την κάθε υποψήφια προς ένταξη στη ζώνη του Σέγκεν, χώρα, είναι η Αστυνομική Συνεργασία, SIS / Sirene, τα Εξωτερικά Σύνορα, οι Επιστροφές, οι Θεωρήσεις και η Προστασία Δεδομένων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας της Αστυνομίας, «μέλος της Αστυνομίας Κύπρου, επιλέγηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ήταν μέλος της ομάδας αξιολόγησης».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοίμασε σύντομο βίντεο επεξηγώντας τους τρόπους διατήρησης των προνοιών της Συνθήκης Σέγκεν, μέσα από τις αξιολογήσεις που πραγματοποιούνται σε κάθε κράτος μέλος του Σέγκεν.

Το συγκεκριμένο βίντεο ετοιμάστηκε κατά τις αξιολογήσεις του Βελγίου που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο 2021 στους τομείς της Αστυνομικής Συνεργασίας και του SIS / Sirene.

Σημειώνεται ότι κατά την αξιολόγηση του Βελγίου στον τομέα της Αστυνομικής Συνεργασίας, επικεφαλής της Ομάδας Αξιολόγησης ήταν η Κατερίνα Γιάλλουρου, μέλος της Αστυνομίας Κύπρου.

Σχετικά Άρθρα

Αναχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος για την Ελλάδα και το Φανάρι – Το επίσημο πρόγραμμα

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 26 / 2 / 2022 , 7:17 από news_room Αναχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος για την Ελλάδα και το Φανάρι – Το επίσημο πρόγραμμα Με αφορμή την ανταπόκριση του Σεβ. Αρχιεπικόπου κ. Ελπιδοφόρου στην ανακήρυξή του σε επίτιμο διδάκτορα από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης στις 2 Μαρτίου 2022, διοργανώθηκε προσκύνημα με τη συμμετοχή […]

Κυρ. Μητσοτάκης: 500 εκατ. ευρώ θα δοθούν ειδικά για τις πυρόπληκτες περιοχές

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 9 / 8 / 2021 , 21:36 από news_room Τους κύριους άξονες της στρατηγικής της κυβέρνησης σχετικά με το σχέδιο άμεσης ενίσχυσης των πυρόπληκτων και της αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών, αλλά και αυτοκριτική εμπεριείχε η δήλωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε την διοχέτευση ενός πόσου, ύψους 500 εκατομμύριων ευρώ, […]