16 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

ΔΕΔΔΗΕ: Η επανηλεκτροδότηση στις πυρόπληκτες περιοχές έχει πραγματοποιηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 13 / 8 / 2021 , 0:22 από news_room

Η επανηλεκτροδότηση στις περιοχές που προκλήθηκαν ζημιές από τις πυρκαγιές, έχει πραγματοποιηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Συγκεκριμένα, ο ΔΕΔΔΗΕ επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι συνεχίζονται και σήμερα, με πυρετώδεις ρυθμούς οι εργασίες αποκατάστασης των τεράστιων ζημιών, οι οποίες προκλήθηκαν στο Δίκτυο Ηλεκτρικής Ενέργειας από τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα τις προηγούμενες ημέρες.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της διεύθυνσης Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδας του ΔΕΔΔΗΕ, στη Βόρεια Εύβοια και στις περιοχές Λίμνης, Μαντουδίου και Αγίας ‘Αννας, η επανηλεκτροδότηση έχει πραγματοποιηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Εκκρεμούν προς ηλεκτροδότηση συνολικά 7 οικισμοί και ορισμένοι μεμονωμένοι πελάτες. Αντίστοιχα, στις περιοχές Ιστιαίας και Αιδηψού, η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και εκκρεμούν μόνο δύο οικισμοί και ορισμένοι μεμονωμένοι πελάτες. Τονίζεται ότι για το σύνολο των αναφερόμενων περιοχών της Βόρειας Εύβοιας, έχουν εγκατασταθεί ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη σε όλα τα κρίσιμα αντλιοστάσια, σε συνεννόηση με την Περιφερειακή και Δημοτική Αρχή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ηπείρου του ΔΕΔΔΗΕ, στον Πύργο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, έχει ολοκληρωθεί η επανηλεκτροδότηση. Στη Σπάρτη και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ανατολικής Μάνης έχει ηλεκτροδοτηθεί το 96% των παροχών και παραμένουν εκτός τα χωριά Σιδηρόκαστρο, Μυρσίνη, Λυγερά, Κονάκια, Πολυάραβος και Κρήνη. Σήμερα ωστόσο, αναμένεται να ηλεκτροδοτηθεί η Μαραθέα και ο Πλάτανος, και μέχρι αύριο το υπόλοιπο τμήμα του Αγίου Βασιλείου. Επισημαίνεται ότι στην περιοχή αυτή, το δίκτυο έχει υποστεί εκτενείς ζημιές, οι οποίες εντοπίζονται σε δυσπρόσιτα σημεία. Στην περιοχή γίνεται εντατική προσπάθεια μεταφοράς ηλεκτροπαραγωγών ζευγών. Στην Τρίπολη και συγκεκριμένα στην περιοχή της Γορτυνίας, έχει γίνει η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε ποσοστό 30%. Συγκεκριμένα, έχουν ηλεκτροδοτηθεί τα χωριά Ράχες, Λυκοχώρι, Τριποταμιά, Καπελλίτσα, Χράνοι και Φαναράκι. Εκτός ηλεκτροδότησης παραμένουν τα χωριά Χώρα, Νεοχώρι, Λιβαδάκι, καθώς και τα χωριά του πρώην δήμου Λουτρών Ηραίας (Χρυσοχώρι, Ιαματικές Πηγές, Λουτρά, Λίθαρος, Αγιονέρι, Παρνασσός, Όχθια, Πύρρης, ‘Αγιος Ιωάννης Αρχαίας Ηραίας, Λώτης, Λιοδώρα και Κατράκι). Και σε αυτή την περιοχή γίνεται προσπάθεια μεταφοράς ηλεκτροπαραγωγών ζευγών, ώστε να ηλεκτροδοτηθούν το συντομότερο τα χωριά αυτά.

Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία της διεύθυνσης Περιφέρειας Αττικής του ΔΕΔΔΗΕ, όσον αφορά στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές, η ηλεκτροδότηση έχει επανέλθει σε ποσοστό 99%.

Υπενθυμίζεται, ότι για την ταχύτερη και ασφαλή επανηλεκτροδότηση όλων των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές, συνιστάται στους πολίτες να ελέγχουν το καλώδιο της γραμμής του γενικού πίνακα της κατοικίας τους μέχρι τον μετρητή του ΔΕΔΔΗΕ, και στην περίπτωση που αυτό εμφανίζει σημάδια φθοράς (μαυρίσματα ή σκασίματα στη μόνωση από φωτιά, κλπ.) να καλούν άμεσα τον ηλεκτρολόγο τους για έλεγχο και επισκευή του καλωδίου, όπου αυτό απαιτείται.

Σχετικά Άρθρα

Εορτή της Εικόνας της Παναγίας της Παραμυθίας στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας Γρεβενών

Εορτή της Εικόνας της Παναγίας της Παραμυθίας στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας Γρεβενών

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 24 / 1 / 2024 , 6:21 από news_room Το Σάββατο, 20.1.2024, στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας Γρεβενών τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ, για την Εορτή της Εικόνας της Παναγίας της Παραμυθίας. Την Κυριακή ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον Μητροπολιτικό Ναό. Στο κήρυγμά του ευχήθηκε η Παναγία να μας […]

Εγκύκλιος Αρχιεπισκόπου Αμερικής για την Ανακήρυξη της Κυριακής του Καλού Σαμαρείτη ώς τής Εθνικής της Φιλοπτώχου Αδελφότητος

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 13 / 11 / 2020 , 19:18 από «Δανείζει Θεῷ ὁ ἐλεῶν πτωχόν, κατὰ δὲ τὸ δόμα αὐτοῦ ἀνταποδώσει αὐτῷ». (Παροιμιῶν 19:17) Πρὸς τοὺς Σεβασμιωτάτους καὶ Θεοφιλεστάτους Ἀρχιερεῖς, τοὺς Εὐλαβεστάτους Ἱερεῖς καὶ Διακόνους, τοὺς Μοναχοὺς καὶ τὶς Μοναχές, τοὺς Προέδρους καὶ τὰ Μέλη τῶν Κοινοτικῶν Συμβουλίων, τοὺς Ἐντιμολογιωτάτους Ἄρχοντες τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου, τὰ […]