28 °C Athens, GR
04/07/2026

Τελευταια Νέα
6 Χρόνια ADOLOGALA.GR Δημογραφικό: Μείωση του πληθυσμού κατά σχεδόν 500 χιλ. άτομα – Κατάρρευση των γεννήσεων Τι προβλέπει ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας ο οποίος δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση και αποτροπή παραβάσεων – Αναλυτικά Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Αστυνομία: Μπλόκο σε μεταφορά 50 πιστολιών από την Τουρκία – Σύλληψη δύο Τούρκων στη Θράκη Κυκλική Οικονομία: Το σχέδιο που αλλάζει τα ξενοδοχεία της Κύπρου Λαμπρά Θυρανοίξια του Ιερού Ναού της Υπαπαντής στην Τάντα από τον Πατριάρχη Θεόδωρο Β’ Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Να ανανεώσουμε τις προσπάθειες για έναν δίκαιο σκοπό» Έλεγχοι για εμπορία ανθρώπων σε Αθήνα και Καλλιθέα – Τι εντόπισε η Αστυνομία Τασούλας προς Τραμπ: Βαθιά ριζωμένοι οι δεσμοί Ελλάδας – ΗΠΑ Λέρος : Μουσική, θέατρο και παράδοση σε ένα μοναδικό πολύμηνο πολιτιστικό φεστιβάλ – Πρόγραμμα 2026 Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο λιμάνι Ραφήνας Ο ΥΠΕΞ Κ. Κόμπος ολοκλήρωσε την επίσημη επίσκεψή του στην Ανδόρρα Βενεζουέλα: Συνεχίζεται η μάχη για τον εντοπισμό αγνοουμένων μετά τους σεισμούς

Βουλγαρία: Το κόμμα ITN απέτυχε να κερδίσει υποστήριξη για να σχηματίσει κυβέρνηση

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 10 / 8 / 2021 , 18:35 από news_room

Το μεγαλύτερο πολιτικό κόμμα της Βουλγαρίας Υπάρχει Τέτοιος Λαός (ITN) δεν έλαβε την υποστήριξη δύο μικρών κομμάτων με πρόγραμμα κατά της διαφθοράς για να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πιθανότητες για διεξαγωγή νέων βουλευτικών εκλογών στη χώρα, που θα είναι οι τρίτες μέσα σε ένα χρόνο.

Ο επικεφαλής του αντισυστημικού ITN Σλάβι Τριφόνοφ δήλωσε σήμερα πως εγκαταλείπει τις προσπάθειες για το σχηματισμό κυβέρνησης μετά την άρνηση των δύο μικρότερων κομμάτων να την υποστηρίξουν.

«Χωρίς την υποστήριξη των κομμάτων διαμαρτυρίας δεν θα προτείνουμε κυβέρνηση», δήλωσε ο Τριφόνοφ μέσω της σελίδας του στο Facebook.

Το αντισυστημικό ITN κέρδισε με μικρή διαφορά στις 11 Ιουλίου τις δεύτερες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν φέτος στη χώρα, ενισχυμένο από τη δημόσια οργή για την εκτεταμένη διαφθορά έπειτα από μια δεκαετία κυριαρχίας του κεντροδεξιού πρώην πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ.

Όμως με μόλις 65 έδρες, χρειάζεται την υποστήριξη άλλων κομμάτων στο κατακερματισμένο 240μελές κοινοβούλιο. Αλλά η άρνηση του ITN να συζητήσει για τους υπουργούς ή να υπογράψει μια ξεκάθαρη πολιτική συμφωνία αποξένωσε τους εν δυνάμει συμμάχους του.

Σήμερα το κόμμα Δημοκρατική Βουλγαρία αρνήθηκε να υποστηρίξει την κυβέρνηση που προτάθηκε από το ITN, λέγοντας ότι δεν έχει ξεκάθαρο πολιτικό πρόγραμμα να ξεριζώσει την εκτεταμένη διαφθορά και ότι αποτελείται από υπουργούς για τους οποίους πιστεύει ότι είναι ακατάλληλοι για να φέρουν σε πέρας την αποστολή. Το ίδιο είχε γίνει χθες και με το σχηματισμό Αντισταθείτε! Έξω η Μαφία!.

«Δεν μπορούμε να προδώσουμε τους υποστηρικτές μας … υποστηρίζοντας μία κυβέρνηση την οποία δεν μπορούμε να αποκαλέσουμε κυβέρνηση αλλαγής», δήλωσε ο Χρίστο Ιβάνοφ, ένας από τους ηγέτες της συμμαχίας Δημοκρατική Βουλγαρία.

Οι Σοσιαλιστές, η υποστήριξη των οποίων χρειάζεται για να εξασφαλισθεί μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία, δήλωσαν ότι δεν θα προσφέρουν την υποστήριξή τους παρά μόνο αν το ITN αποσύρει τον υποψήφιό του για το υπουργείο Εσωτερικών πριν από την ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης αύριο, Τετάρτη.

Ενδεχόμενη αποτυχία του ITN να σχηματίσει κυβέρνηση θα ενισχύσει σοβαρά τις πιθανότητες να διεξαχθούν φέτος νέες εκλογές.

Βάσει του συντάγματος, θα υπάρξουν άλλες δύο απόπειρες σχηματισμού κυβέρνησης από άλλα πολιτικά κόμματα, όμως πολιτικοί αναλυτές λένε πως οι πιθανότητες να επιτύχουν είναι περιορισμένες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής στη Ριτσώνα

Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής στη Ριτσώνα

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 19 / 5 / 2025 , 16:27 από news_room Φωτιά ξέσπασε νωρίτερα σε δασική έκταση στη Ριτσώνα. Στο σημείο επιχειρεί μεγάλη πυροσβεστική δύναμη, καθώς και εναέρια μέσα, ενώ η εικονα της φωτιά την τελευταία ώρα είναι βελτιωμένη. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στη μία μετά το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή της Ριτσώνας. […]

Συνεδρίασε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου στις 12 Φεβρουαρίου 2026, υπό τον Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο, με αποφάσεις για τους διαλόγους και μήνυμα ενόψει Τριωδίου και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Ιερά Σύνοδος Εκκλησίας Κύπρου: Αποφάσεις στην πρώτη τακτική συνεδρία του 2026

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 13 / 2 / 2026 , 1:05 από news_room Ανακοινωθέν της πρώτης τακτικής συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου για το 2026 Λευκωσία, 12 Φεβρουαρίου 2026 Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου συνήλθε σήμερα, στην πρώτη τακτική συνεδρία του έτους, υπό την προεδρία της Αυτού Μακαριότητος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. […]