30 °C Athens, GR
27/09/2021

Τελευταια Νέα
Τι πιστεύει η νέα γενιά για το μέλλον της εργασίας, σύμφωνα με έρευνα Στο Αρκαλοχώρι ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης Μ. Συρεγγέλα: Στηρίζουμε τους γονείς που αντιμετωπίζουν αυξημένες ανάγκες Ο Επίσκοπος Μελιτινής Μάξιμος στον Μητροπολιτικό Ναό της Νέας Ιωνίας Επίσκεψη μεταπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου Pepperdine των ΗΠΑ στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο & στη Βουλή των Ελλήνων Οι εκτοπισμένοι κάτοικοι της Μιας Μηλιάς εόρτασαν τον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο Κρήτη – Ηράκλειο : Ένας νεκρός, εννέα τραυματίες και μεγάλες ζημιές από τα 5,8 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι Το Βερολίνο αναμένεται να αποκτήσει την πρώτη του γυναίκα δήμαρχο Γερμανικές εκλογές: Eπικρατούν οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) με το 25,7% των ψήφων Φωτογραφίες από το ταξίδι για ψάρεμα στη Σιβηρία του Πούτιν έδωσε στη δημοσιότητα το Κρεμλίνο

Στον αέρα οι αρχαιρεσίες στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 12 / 8 / 2021 , 22:34 από news_room

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ |  Στον αέρα βρίσκονται πλέον οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, καθώς επίσης και όλες οι αποφάσεις της έκτακτης γενικής συνέλευσης της 30ής Ιουλίου 2021 μετά την συνεδρίαση της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων, που έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας, 9 Αυγούστου 2021, στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια.

Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων μετά την ανοικτή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την προηγούμενη Πέμπτη η πλειοψηφία της Επιτροπής με την συμπαράσταση του επιτίμου προέδρου και συνάμα ευεργέτη της Ομοσπονδίας και βάσει των δηλώσεων στις «Αναμνήσεις» του συντονιστή της Επιτροπής Δημητρίου Καλαμαρά ακυρώθηκαν όλες οι αποφάσεις που ελήφθησαν κατά την διάρκεια του εκλογικού συνεδρίου της 5ης και 6ης Ιουνίου 2021 και όλων των έκτακτων συνελεύσεων που ακολούθησαν.

Στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση συμμετείχαν δια ζώσης οι πρώην πρόεδροι Δημήτριος Καλαμαράς, Νίκος Διαμαντίδης και διαδικτυακά οι κ.κ. Βασίλειος Σταθάκος, Ηλίας Τσεκερίδης. Παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής Δημήτριος Γωνιάς, τα μέλη της Ανεξάρτητης Εξελεγκτικής Επιτροπής Πολύκαρπος Κοτρώνης, Αλεξάνδρα Λάσκαρη και Στέλιος Λεοντιάδης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Χρήστος Βουρνάς, ο απερχόμενος πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου και η πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείων Θεμάτων Χριστίνα Κωστάκη.

Ο κ. Καλαμαράς επεσήμανε ότι ενημέρωσαν την Ανεξάρτητη Εξελεγκτική Επιτροπή για όσα διαδραματίστηκαν από το διήμερο συνέδριο με πρωτοβουλία και ευθύνη της μειοψηφίας της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων και μάλιστα υπενθύμισαν στους παρόντες ότι ακόμη και η ίδια η εκλογή τους ήταν προειλημμένη απόφαση της μειοψηφίας των Πρώην Προέδρων και του συντονιστή Τιμολέοντα Κακούρου και ότι δεν δέχτηκαν τις προτάσεις για την ένταξη άλλων προσώπων στην επιτροπή.

Ερωτηθείς εάν αναγνωρίζουν την Εξελεγκτική Επιτροπή ο κ. Καλαμαράς επεσήμανε ότι αποφάσισαν να την αγκαλιάσουν και ότι στην επόμενη συνεδρίαση θα εκλέξουν και άλλα δύο νέα μέλη και από 5μελής θα γίνει 7μελής.

Τα μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής, όπως επεσήμανε ο κ. Καλαμαράς, δέχτηκαν την πρότασή τους και εκτίμησαν ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλους δύο με τρεις μήνες για να ολοκληρώσουν τον έλεγχο. Κι αυτό διότι οι ορκωτοί λογιστές είναι με διακοπές.

Ο κ. Καλαμαράς επεσήμανε ότι θα επιδιώξουν να αναθέσουν τον έλεγχο σε δικανικό λογιστή, ούτως ώστε ο έλεγχος να είναι εξονυχιστικός και να αποδοθούν ευθύνες σε όσους αναλογούν.

Ερωτηθείς για την Εφορευτική Επιτροπή επεσήμανε ότι ο γραμματέας της Αναστάσιος Καραγκούνης δεν παρέδωσε στην Ανεξάρτητη Εξελεγκτική Επιτροπή όλες τις καταγγελίες που έλαβαν.

«Η Εφορευτική Επιτροπή απάλλαξε από τα καθήκοντά του τον κ. Δημήτριο Α. Γωνιά, επειδή επέμενε πρώτα να γίνει ο έλεγχος και μετά να γίνουν οι εκλογές. Ο έλεγχος για τους φορείς δεν είχε ολοκληρωθεί καθώς δεν ελέγχθηκε το παρουσιολόγιο των γενικών συνελεύσεων», επεσήμανε ο κ. Καλαμαράς.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τους υποψήφιους για τις εκλογές επεσήμανε ότι αναδείχτηκαν από ένα παράνομο διήμερο συνέδριο και ότι όταν η Ανεξάρτητη Εξελεγκτική Επιτροπή ολοκληρώσει τον έλεγχο θα συγκαλέσουν το εκλογικό συνέδριο και τόσο η Εφορευτική Επιτροπή όσο και το ψηφοδέλτιο θα επανεξεταστούν και θα τεθούν στην κρίση των συνέδρων.

Όσον αφορά την επανένταξη των συλλόγων και κοινοτήτων που είχαν απομακρυνθεί τα τελευταία χρόνια επεσήμανε ότι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας υπό την προεδρία του Χρήστου Βουρνά τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινώσει τα κριτήρια, την διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα επανένταξης.

Ερωτηθείς εάν ισχύουν οι ημερομηνίες για την γενική συνέλευση της 14 Σεπτεμβρίου και τις εκλογές της 19ης Σεπτεβρίου επεσήμανε ότι δεν ισχύουν και ότι στην επικείμενη συνεδρίαση της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων θα αποφασίσουν τα περαιτέρω.

Οι προσπάθειες επικοινωνίας με τον Γιώργο Γεωργόπουλο και με άλλα μέλη της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων δεν καρποφόρησαν μέχρι και ετούτη την ώρα.

Άρθρο του Δημήτρη Τσάκα. Πηγή: Anamniseis.net

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

O Γενικός Διευθυντής του Υπ. Γεωργίας συμμετείχε στο Συμβούλιο Περιβάλλοντος της ΕΕ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στο Λουξεμβούργο το Συμβούλιο Περιβάλλοντος της ΕΕ. Την Κύπρο εκπροσώπησε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Ανδρέας Γρηγορίου. Το Συμβούλιο Περιβάλλοντος υιοθέτησε κείμενο Συμπερασμάτων με θέμα την Eυρωπαϊκή Στρατηγική για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, η οποία καθορίζει την πορεία προετοιμασίας και ενίσχυσης […]

Ηχηρό μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας υπέρ των εμβολιασμών

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 26 / 5 / 2021 , 17:01 από news_room Ηχηρό μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας υπέρ των εμβολιασμών Ηχηρό μήνυμα υπέρ των εμβολιασμών για την Covid-19 έστειλε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, με την παρουσία του, την Τετάρτη 26 Μαϊου, στο εμβολιαστικό κέντρο Homebush του Σύδνεϋ. Ο Σεβασμιώτατος […]

Pin It on Pinterest