23 °C Athens, GR
31/05/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών ο Θεόδωρος Πάγκαλος Ολοκληρώθηκε η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων – Οι αποφάσεις Συνάντηση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού με τον πρέσβη των ΗΠΑ Πρόσκληση της Ιεράς Συνόδου επέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Σύγκληση της μικτής επιτροπής Θεολογικού διαλόγου Ορθοδόξου και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Αλεξάνδρεια Η Μητρόπολις Άρτης ετίμησε τους Αγίους της Μητροπολίτης Άρτης σε Μαθητές: “Επιμέλεια και εμπιστοσύνη στον Χριστό για εγγυημένη επιτυχία” Προσκυνηματική εξόρμηση της ενορίας του Αγίου Μαξίμου του Γραικού Άρτης στην Κύπρο Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Στον αέρα οι αρχαιρεσίες στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 12 / 8 / 2021 , 22:34 από news_room

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ |  Στον αέρα βρίσκονται πλέον οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, καθώς επίσης και όλες οι αποφάσεις της έκτακτης γενικής συνέλευσης της 30ής Ιουλίου 2021 μετά την συνεδρίαση της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων, που έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας, 9 Αυγούστου 2021, στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια.

Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων μετά την ανοικτή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την προηγούμενη Πέμπτη η πλειοψηφία της Επιτροπής με την συμπαράσταση του επιτίμου προέδρου και συνάμα ευεργέτη της Ομοσπονδίας και βάσει των δηλώσεων στις «Αναμνήσεις» του συντονιστή της Επιτροπής Δημητρίου Καλαμαρά ακυρώθηκαν όλες οι αποφάσεις που ελήφθησαν κατά την διάρκεια του εκλογικού συνεδρίου της 5ης και 6ης Ιουνίου 2021 και όλων των έκτακτων συνελεύσεων που ακολούθησαν.

Στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση συμμετείχαν δια ζώσης οι πρώην πρόεδροι Δημήτριος Καλαμαράς, Νίκος Διαμαντίδης και διαδικτυακά οι κ.κ. Βασίλειος Σταθάκος, Ηλίας Τσεκερίδης. Παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής Δημήτριος Γωνιάς, τα μέλη της Ανεξάρτητης Εξελεγκτικής Επιτροπής Πολύκαρπος Κοτρώνης, Αλεξάνδρα Λάσκαρη και Στέλιος Λεοντιάδης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Χρήστος Βουρνάς, ο απερχόμενος πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου και η πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείων Θεμάτων Χριστίνα Κωστάκη.

Ο κ. Καλαμαράς επεσήμανε ότι ενημέρωσαν την Ανεξάρτητη Εξελεγκτική Επιτροπή για όσα διαδραματίστηκαν από το διήμερο συνέδριο με πρωτοβουλία και ευθύνη της μειοψηφίας της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων και μάλιστα υπενθύμισαν στους παρόντες ότι ακόμη και η ίδια η εκλογή τους ήταν προειλημμένη απόφαση της μειοψηφίας των Πρώην Προέδρων και του συντονιστή Τιμολέοντα Κακούρου και ότι δεν δέχτηκαν τις προτάσεις για την ένταξη άλλων προσώπων στην επιτροπή.

Ερωτηθείς εάν αναγνωρίζουν την Εξελεγκτική Επιτροπή ο κ. Καλαμαράς επεσήμανε ότι αποφάσισαν να την αγκαλιάσουν και ότι στην επόμενη συνεδρίαση θα εκλέξουν και άλλα δύο νέα μέλη και από 5μελής θα γίνει 7μελής.

Τα μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής, όπως επεσήμανε ο κ. Καλαμαράς, δέχτηκαν την πρότασή τους και εκτίμησαν ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλους δύο με τρεις μήνες για να ολοκληρώσουν τον έλεγχο. Κι αυτό διότι οι ορκωτοί λογιστές είναι με διακοπές.

Ο κ. Καλαμαράς επεσήμανε ότι θα επιδιώξουν να αναθέσουν τον έλεγχο σε δικανικό λογιστή, ούτως ώστε ο έλεγχος να είναι εξονυχιστικός και να αποδοθούν ευθύνες σε όσους αναλογούν.

Ερωτηθείς για την Εφορευτική Επιτροπή επεσήμανε ότι ο γραμματέας της Αναστάσιος Καραγκούνης δεν παρέδωσε στην Ανεξάρτητη Εξελεγκτική Επιτροπή όλες τις καταγγελίες που έλαβαν.

«Η Εφορευτική Επιτροπή απάλλαξε από τα καθήκοντά του τον κ. Δημήτριο Α. Γωνιά, επειδή επέμενε πρώτα να γίνει ο έλεγχος και μετά να γίνουν οι εκλογές. Ο έλεγχος για τους φορείς δεν είχε ολοκληρωθεί καθώς δεν ελέγχθηκε το παρουσιολόγιο των γενικών συνελεύσεων», επεσήμανε ο κ. Καλαμαράς.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τους υποψήφιους για τις εκλογές επεσήμανε ότι αναδείχτηκαν από ένα παράνομο διήμερο συνέδριο και ότι όταν η Ανεξάρτητη Εξελεγκτική Επιτροπή ολοκληρώσει τον έλεγχο θα συγκαλέσουν το εκλογικό συνέδριο και τόσο η Εφορευτική Επιτροπή όσο και το ψηφοδέλτιο θα επανεξεταστούν και θα τεθούν στην κρίση των συνέδρων.

Όσον αφορά την επανένταξη των συλλόγων και κοινοτήτων που είχαν απομακρυνθεί τα τελευταία χρόνια επεσήμανε ότι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας υπό την προεδρία του Χρήστου Βουρνά τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινώσει τα κριτήρια, την διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα επανένταξης.

Ερωτηθείς εάν ισχύουν οι ημερομηνίες για την γενική συνέλευση της 14 Σεπτεμβρίου και τις εκλογές της 19ης Σεπτεβρίου επεσήμανε ότι δεν ισχύουν και ότι στην επικείμενη συνεδρίαση της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων θα αποφασίσουν τα περαιτέρω.

Οι προσπάθειες επικοινωνίας με τον Γιώργο Γεωργόπουλο και με άλλα μέλη της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων δεν καρποφόρησαν μέχρι και ετούτη την ώρα.

Άρθρο του Δημήτρη Τσάκα. Πηγή: Anamniseis.net

Σχετικά Άρθρα

Εγκαίνια Ιερού Παρεκκλησίου του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Μητρόπολη Σύμης

Εγκαίνια Ιερού Παρεκκλησίου του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Μητρόπολη Σύμης

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 29 / 3 / 2023 , 9:28 από news_room Μετά τήν μεγάλη ἑορτή τοῦ Εὐαγγελισμοῦ τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου, τό πανηγυρικό κλίμα συνεχίσθηκε μέ ἐπίκεντρο τήν Ἱερά Μονή Ταξιάρχου Μιχαήλ τοῦ Πανορμίτου, ὅπου την Κυριακή Δ΄ τῶν Νηστειῶν, 26η Μαρτίου 2023, ὁ Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος πραγματοποίησε μετά […]

Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 9 / 8 / 2021 , 1:29 από news_room Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Adologala.gr Ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιῶς κ. Σεραφείμ ἀπέστειλε τό ἀκόλουθο Μήνυμα ἐπί τῆ ἑορτῆ τῆς Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου πρός τόν εὐσεβῆ Κλῆρο καί τόν […]

Pin It on Pinterest