26 °C Athens, GR
20/09/2021

Τελευταια Νέα
Οι ταινίες που ξεχωρίσαμε στο 44ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας Τηλεφωνική συνδιάλεξη Μακρόν-Μπάιντεν τις επόμενες ημέρες Τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων επισκέφθηκαν Ορθόδοξοι Χριστιανοί της πόλης Αζώτου Κανονικά θα πραγματοποιηθεί το Ταξίδι του Οικουμενικού Πατριάρχη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος μετέβη στη γενέτειρα του για το μνημόσυνο των γονέων του Η Ημέρα Μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής στη Νέα Ιωνία Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας στα αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων & αγνοουμένων της Κοινότητας Καπουτίου 140 πρωτότυπα επιμορφωτικά προγράμματα του Ι.Π.Ε. με 3.000 συμμετέχοντες εγκαινίασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Σύμφωνο συνεργασίας Ε.Κ.Δ.Δ.Α. & Ι.Π.Ε. υπέγραψαν Αρχιεπίσκοπος και Υπουργός Εσωτερικών Κυρ. Μητσοτάκης στο Reuters: «Θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη όσα της πήρε ο κ. Τσίπρας»

Η Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Ελβετό Πρέσβη

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 31 / 8 / 2021 , 14:30 από news_room

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα τον Πρέσβη της Ελβετίας στην Κύπρο. Δρα Pierre-Yves Fux.

Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε ειλικρινείς ευχαριστίες για τη διαχρονική στήριξη που παρέχει η Ελβετία στις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού προβλήματος και ειδικότερα για την οικονομική συνεισφορά της χώρας στο έργο της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων.

Πρέπει η Τουρκία, τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής, να εγκαταλείψει τις απαράδεκτες  προκλήσεις της σε βάρος της Κύπρου και ειδικότερα στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, οι οποίες αντιβαίνουν σε κάθε έννοια του διεθνούς δικαίου και στα σχετικά Ψηφίσματα του ΟΗΕ. Η κα Δημητρίου υπογράμμισε την ανάγκη επιστροφής στις διαπραγματεύσεις για επανένωση της Κύπρου και οικοδόμησης ενός κοινού μέλλοντος σε συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας.

Αναφερόμενη, εξάλλου, στο θέμα των προσφύγων και των μεταναστών, η Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι η Κύπρος αντιμετωπίζει δυσανάλογες μεταναστευτικές πιέσεις κατ’ αναλογία πληθυσμού. Η κα Δημητρίου υπογράμμισε την ανάγκη διεθνούς ευαισθητοποίησης και στήριξης των ανθρώπων που υποφέρουν, ιδιαίτερα σε περιοχές συγκρούσεων.  Επ’ αυτού, ενημέρωσε τον Ελβετό Πρέσβη για την επιστολή που  απέστειλε προς τους Προέδρους εθνικών κοινοβουλίων και διεθνών κοινοβουλευτικών οργανισμών, στην οποία υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ιδιαίτερα των γυναικών και κοριτσιών στο Αφγανιστάν.

Ο Δρ Pierre-Yves Fux χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Προέδρου της Βουλής, επισημαίνοντας τον καίριο ρόλο της κοινοβουλευτικής διπλωματίας στην εδραίωση της δημοκρατίας και στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Κατά τη συνάντηση, εκφράστηκε εκατέρωθεν η βούληση για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας και της αλληλοϋποστήριξης μεταξύ Κύπρου και Ελβετίας σε διάφορους τομείς και επίπεδα, περιλαμβανομένου του κοινοβουλευτικού. Αντηλλάγησαν, επίσης, απόψεις για τον τρόπο λειτουργίας των δυο Κοινοβουλίων, καθώς και για τα μέτρα που λαμβάνουν οι δύο χώρες για τη διαχείριση της πανδημίας Covid-19.

ΕΧ/ΣΧ

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

η χειροτονία του διακόνου Αντωνίου Κορνέττ

Eις διάκονον χειροτονἰα του Anthony Cornett στην Ι.Μ. Σαν Φρανσίσκο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 16 / 2 / 2021 , 3:17 από news_room Σύμπασα η τοπική εκκλησία της ιεράς μητροπόλεως Σαν Φρανσίσκο (Αγίου Φραγκίσκου) υποδέχθηκε στην εκκλησιαστική τάξη των διακόνων τον νεαρό Anthony Cornett στον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας. Παρακολουθήστε την εις διάκονον χειροτονία του π.Αντωνίου Κόρνετ, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο […]

Εμβολιάστηκε για τον Covid-19 ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 4 / 2 / 2021 , 0:17 από news_room Στον εμβολιασμό κατά του COVID – 19 στο διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και στους τροφίμους του Γηροκομείου Πειραιώς προχώρησε σήμερα Παρασκευή 15 Ιανουαρίου ειδικό κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. Σε μία συμβολική κίνηση, πρώτος εμβολιάστηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, […]

Pin It on Pinterest