10 °C Athens, GR
09/12/2023

Τελευταια Νέα
Βρετανία, Ελλάδα και Νορβηγία συζήτησαν για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου Λαμπρά εορτάστηκε ο πολιούχος του Ηρακλείου Κρήτης, Άγιος Μηνάς Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Καρυουπόλεως Νεκταρίου Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθήνα Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου Η ενορία του Αγίου Βασιλείου Δήμου Αγίου Δημητρίου τίμησε τον συμπροστάτη της Άγιο Νεκτάριο Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Σταυροπηγίου Αλεξίου (Φωτορεπορτάζ) Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σαλώνων Ιγνατίου Τελέστηκε η Χειροτονία του Επισκόπου Αμφιπόλεως Χριστόφορου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σκοπέλου Νικοδήμου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Ειρηναίου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2023 Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Αίγυπτος ετοιμάζεται για μια προεδρική εκλογή χωρίς εκπλήξεις Στο 3% «έπεσε» ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο, από 3,4% τον Οκτώβριο Η εορτή του Αγίου Νικολάου στην ομώνυμη κοινότητα της Αρχιεπισκοπής Καναδά Ολοκληρώθηκε η Δεύτερη Ημέρα του Πανελλήνιου Συνεδρίου για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας 2023 Υποδειγματική Θεία Λειτουργία για το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου Η εορτή του Αγίου Γερασίμου του Μικραγιαννανίτου του υμνογράφου στους Αγίους Τόπους Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη: «Επιτακτική η ανάγκη για μια νέα φαρμακευτική πολιτική» Τα ονομαστήρια του Επισκόπου Αμαθούντος Νικόλαου στη Λεμεσό Έφθασε στην Αθήνα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Σήμερα η συνεδρίαση του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας στην Αθήνα – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο

Η Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Ελβετό Πρέσβη

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 31 / 8 / 2021 , 14:30 από news_room

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα τον Πρέσβη της Ελβετίας στην Κύπρο. Δρα Pierre-Yves Fux.

Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε ειλικρινείς ευχαριστίες για τη διαχρονική στήριξη που παρέχει η Ελβετία στις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού προβλήματος και ειδικότερα για την οικονομική συνεισφορά της χώρας στο έργο της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων.

Πρέπει η Τουρκία, τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής, να εγκαταλείψει τις απαράδεκτες  προκλήσεις της σε βάρος της Κύπρου και ειδικότερα στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, οι οποίες αντιβαίνουν σε κάθε έννοια του διεθνούς δικαίου και στα σχετικά Ψηφίσματα του ΟΗΕ. Η κα Δημητρίου υπογράμμισε την ανάγκη επιστροφής στις διαπραγματεύσεις για επανένωση της Κύπρου και οικοδόμησης ενός κοινού μέλλοντος σε συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας.

Αναφερόμενη, εξάλλου, στο θέμα των προσφύγων και των μεταναστών, η Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι η Κύπρος αντιμετωπίζει δυσανάλογες μεταναστευτικές πιέσεις κατ’ αναλογία πληθυσμού. Η κα Δημητρίου υπογράμμισε την ανάγκη διεθνούς ευαισθητοποίησης και στήριξης των ανθρώπων που υποφέρουν, ιδιαίτερα σε περιοχές συγκρούσεων.  Επ’ αυτού, ενημέρωσε τον Ελβετό Πρέσβη για την επιστολή που  απέστειλε προς τους Προέδρους εθνικών κοινοβουλίων και διεθνών κοινοβουλευτικών οργανισμών, στην οποία υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ιδιαίτερα των γυναικών και κοριτσιών στο Αφγανιστάν.

Ο Δρ Pierre-Yves Fux χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Προέδρου της Βουλής, επισημαίνοντας τον καίριο ρόλο της κοινοβουλευτικής διπλωματίας στην εδραίωση της δημοκρατίας και στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Κατά τη συνάντηση, εκφράστηκε εκατέρωθεν η βούληση για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας και της αλληλοϋποστήριξης μεταξύ Κύπρου και Ελβετίας σε διάφορους τομείς και επίπεδα, περιλαμβανομένου του κοινοβουλευτικού. Αντηλλάγησαν, επίσης, απόψεις για τον τρόπο λειτουργίας των δυο Κοινοβουλίων, καθώς και για τα μέτρα που λαμβάνουν οι δύο χώρες για τη διαχείριση της πανδημίας Covid-19.

ΕΧ/ΣΧ

Σχετικά Άρθρα

Μαθητές από τη Σχολική Μονάδα Balwyn της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας πραγματοποίησαν την ραδιο-έκδοση του παραμυθιού «Το Πετειναράκι» – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 28 / 11 / 2020 , 22:33 από Μαθητές από τη Σχολική Μονάδα Balwyn της Κοινότητάς μας, πραγματοποίησαν την ραδιο-έκδοση του παραμυθιού «Το Πετειναράκι» της Γλύκας Στοίου σε μια ειδική διαδικτυακή συνάντηση. Η συγγραφέας είχε την ευκαιρία να ακούσει την παρουσίαση των μαθητών πριν μεταδοθεί από το ραδιόφωνο της SBS. Αυτό το παραμύθι […]

Η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού στη Δυτική Ιερουσαλήμ

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 12 / 4 / 2021 , 18:17 από news_room Τήν Κυριακήν, 29ην Μαρτίου / 11ην Ἀπριλίου 2021, Κυριακήν Δ΄ τῶν Νηστειῶν, ἐν ᾗ καί ἡ μνήμη τοῦ ὁσίου Πατρός ἡμῶν Ἰωάννου συγγραφέως τῆς Κλίμακος, ἑωρτάσθη ἡ ἑορτή τῆς προσκυνήσεως τοῦ Τιμίου Σταυροῦ εἰς τήν ἱεράν Μονήν Τιμίου Σταυροῦ, τήν κειμένην εἰς τήν Δυτικήν Ἱερουσαλήμ, πλησίον […]