28 °C Athens, GR
17/05/2022

Τελευταια Νέα
Παρουσία Αρχών του Δήμου Γαλατσίου & Πλήθους κόσμου η Ιερά Λιτάνευση της Αγίας Γλυκερίας (Φωτορεπορτάζ) Εγκατάλειψη του ιστορικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου Αλίμου μετά από την απομάκρυνση του Ιερέα Αρχαιολόγου Η ομιλία του Πρέσβη Τζορτζ Τσούνη στη Δεξίωση για την Επίδοση των Διαπιστευτηρίων του Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με τον Βασιλιά της Ιορδανίας στη Νέα Υόρκη – Adologala.gr Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη της Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι Εγκαινιάστηκε η σπονδυλωτή έκθεση «Λίθινες Διαδρομές – Ιστορίες από Πέτρα: Εβραϊκές Επιγραφές στην Ελλάδα» Ουάσιγκτον: Δεξίωση προς τιμήν του Έλληνα Πρωθυπουργού παρέθεσε ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζό Μπάιντεν Ανοιχτή συζήτηση του Πρωθυπουργού με τον δημοσιογράφο David Ignatius, στο Georgetown University Λίβανος: Η Χεζμπολάχ έχασε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος για Ελλάδα-ΗΠΑ: «Ακλόνητη η δέσμευση των δύο εθνών, στις έννοιες της Δημοκρατίας & της Ελευθερίας» Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής – Εξοπλιστικά & Ελληνοτουρκικά στις συνομιλίες Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην βράβευση αθλητών από την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία Μόρφου Νεόφυτος: «Θέλω παπάδες που ν’ αγαπούν και να ομολογούν τον Χριστό» Ιερά Μνήμη Μητροπολίτη Χαλκίδος Γρηγορίου Πλειάθου από την κίνηση πολιτών «Σιδερίτης» Προκηρύχθηκε ο 29ος Εισαγωγικός Διαγωνισμός της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.Α.)

Η οικονομική συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Νοτίου Αιγαίου στη συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη με τον Αμερικανό Πρέσβη Geoffrey Pyatt

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 5 / 8 / 2021 , 1:18 από news_room

Η οικονομική συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Νοτίου Αιγαίου στη  συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη με τον Αμερικανό Πρέσβη Geoffrey Pyatt – Γ. Χατζημάρκος: “Ευχαριστώ την  α.ε. Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Goeffrey Pyatt για τη σταθερή προσήλωσή του στην εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης και στον στόχο της ανάκαμψης της οικονομίας των νησιών μας”

 Σε θερμό κλίμα, απόρροια της σφυρηλάτησης και  εμπέδωσης σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργου Χατζημάρκου και της α.ε. Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα, κ. Geoffrey Pyatt.

Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του Περιφερειάρχη στο Διοικητήριο, στο περιθώριο της ημερίδας  για την επιχειρηματικότητα και τις επενδυτικές ευκαιρίες στο Νότιο Αιγαίο, “Invest in South Aegean – A Sea of Opportunities”, την οποία διοργάνωσε στη Ρόδο η Περιφέρεια με τα μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ), τις εργασίες της οποίας τίμησε με την παρουσία του ο Αμερικανός Πρέσβης, αποδεχόμενος την πρόσκληση του κ. Γιώργου Χατζημάρκου.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gifΤο θέμα που κυριάρχησε στην διάρκεια της συνάντησης εργασίας ήταν αυτό της οικονομικής συνεργασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τις ΗΠΑ και ειδικότερα, το θέμα των επενδύσεων, με στόχο την ανάπτυξη και την τόνωση της οικονομίας της περιοχής. Ενδεικτική της συνεργασίας αυτής αλλά και της αλλαγής νοοτροπίας στην Ελλάδα  είναι η απόφαση για την ίδρυση στη Σύρο του Διεθνούς Κέντρου Θαλάσσιας Τεχνολογίας & Καινοτομίας, με τη συνεργασία του παγκόσμιου κολοσσού της πληροφορικής CISCO, της ONEX Neorion Shipyards και του Αναπτυξιακού της Οργανισμού ??Κ2 Α.Ε.?? της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στόχος του οποίου είναι  να παρέχει στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ναυτιλίας, μια ευρεία σειρά τεχνολογικών εργαλείων για την ενίσχυση τόσο της οικονομικής όσο και της περιβαλλοντολογικής βιωσιμότητας τους.

Στην διάρκεια της συνάντησης ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε την α.ε. Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Goeffrey Pyatt για τη σταθερή προσήλωση του στην εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης και τόνισε ότι η δουλειά που σήμερα γίνεται στην Ελλάδα και ειδικότερα στο Νότιο Αιγαίο για την προσέλκυση επενδύσεων,  είναι αυτή που εγγυάται ότι την επόμενη μέρα της πανδημίας θα είμαστε έτοιμοι να ανακάμψουμε, αλλά και για τα χτίσιμο μιας σταθερής οικονομικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, η οποία επεκτείνεται και πέραν του οικονομικού πεδίου, στην μείωση της απόστασης μεταξύ δύο χωρών και δύο λαών που μοιράζονται κοινές αξίες, κοινούς στόχους και ενδιαφέροντα.

Για την συνάντησή του με τον Αμερικανό Πρέσβη, ο Περιφερειάρχης δήλωσε:

«Με μεγάλη χαρά, υποδέχτηκα για ακόμη μια φορά  στη Ρόδο την α.ε.  Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ  Geoffrey Pyatt, ένα φίλο πραγματικό των νησιών μας,  που έστειλε από την Ρόδο το μήνυμα της οικονομικής συνεργασίας και της διαρκούς καλλιέργειας κλίματος εμπιστοσύνης.  Ο Αμερικανός Πρέσβης είναι αφοσιωμένος στην καλλιέργεια του κλίματος εμπιστοσύνης και τον ευχαρίστησα για αυτό, όπως και για όλη τη δουλειά που κάνει στα χρόνια που βρίσκεται στη χώρα μας. Οι δυσκολίες της περιόδου δεν επιτρέπεται να ακυρώσουν τον σχεδιασμό για το αύριο. Το μέλλον, είναι το αποτέλεσμα της σημερινής δουλειάς μας.  Μια δουλειά που στηρίζεται στην εξωστρέφεια και το κτίσιμο συμμαχιών. Με αυτές τις αρχές, δουλεύουμε με όσους τις μοιράζονται και μας γεμίζει αισιοδοξία η εμπιστοσύνη που κερδίζει η οικονομία μας. Ο δρόμος για την ανάκαμψη, τις θέσεις εργασίας, την αύξηση του εισοδήματος, περνά μέσα και από την προσέλκυση επενδύσεων.  Ο Πρέσβης των ΗΠΑ μας τιμά με την εμπιστοσύνη του και την σταθερή προσήλωση σε αυτό τον στόχο. Από την πλευρά μας ανταποδίδουμε αυτή την εμπιστοσύνη με το να εργαζόμαστε κι εμείς μόνιμα για να στήσουμε μια σταθερή, συμπαγή, βιώσιμη βάση συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας. Μια συνεργασία που δεν έχει να κάνει μόνο με τις επενδύσεις αλλά και με ένα ευρύτερο πλαίσιο το οποίο έχει αναφορά σε δύο λαούς, με πάρα πολλά κοινά, δύο λαούς που υπηρετούν κοινές αξίες, κοινούς στόχους και κοινά ενδιαφέροντα».

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Γερμανία: Τελετή μνήμης του Ολοκαυτώματος στην Bundestag

Γερμανία: Τελετή μνήμης του Ολοκαυτώματος στην Bundestag

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 27 / 1 / 2022 , 23:44 από news_room Με την επιζήσασα από το Γκέτο του Τερέζιενσταντ Ίνγκε Αουερμπάχερ και παρουσία του προέδρου του Ισραηλινού Κοινοβουλίου Μίκι Λεβί πραγματοποιήθηκε σήμερα η καθιερωμένη τελετή μνήμης του Ολοκαυτώματος στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο. «Η χώρα μας έχει ιδιαίτερη ευθύνη. Η γενοκτονία (των […]

Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου ο π. Σπυρίδων Μπόνιας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 25 / 12 / 2021 , 2:16 από news_room Το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου απένειμε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος στον π. Σπυρίδωνα Μπόνια, Ιερατικώς Προϊστάμενο της Ιεράς Μονής «Άξιον Εστί» στο Νορθ-Κόουτ της Βικτώριας, εκ μέρους της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Η […]

Pin It on Pinterest