26 °C Athens, GR
20/09/2021

Τελευταια Νέα
Οι ταινίες που ξεχωρίσαμε στο 44ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας Τηλεφωνική συνδιάλεξη Μακρόν-Μπάιντεν τις επόμενες ημέρες Τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων επισκέφθηκαν Ορθόδοξοι Χριστιανοί της πόλης Αζώτου Κανονικά θα πραγματοποιηθεί το Ταξίδι του Οικουμενικού Πατριάρχη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος μετέβη στη γενέτειρα του για το μνημόσυνο των γονέων του Η Ημέρα Μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής στη Νέα Ιωνία Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας στα αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων & αγνοουμένων της Κοινότητας Καπουτίου 140 πρωτότυπα επιμορφωτικά προγράμματα του Ι.Π.Ε. με 3.000 συμμετέχοντες εγκαινίασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Σύμφωνο συνεργασίας Ε.Κ.Δ.Δ.Α. & Ι.Π.Ε. υπέγραψαν Αρχιεπίσκοπος και Υπουργός Εσωτερικών Κυρ. Μητσοτάκης στο Reuters: «Θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη όσα της πήρε ο κ. Τσίπρας»

Εσπερινός της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου στα Ταμπούρια του Πειραιά – Adologala.gr

peiraias-tampouria-ypapanti-ekklisia-mitropolitis-agiou-stefanou-protomartiros (9)-w650-h450

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 2 / 8 / 2021 , 1:20 από news_room

Εσπερινός της Εορτής της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου στα Ταμπούρια του Πειραιά – Adologala.gr

«Με τη χάρη Του Κυρίου μας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο την οποία διανύει ο κόσμος μας για δεύτερη χρονιά μέσα στη δοκιμασία της πανδημίας και της ασθένειας. εισήλθαμε σε αυτόν τον ιερό μήνα του Αυγούστου, τον μήνα της Παναγίας μας και όλοι οι ορθόδοξοι με απέραντη προσμονή, πίστη, ελπίδα και αγάπη επικαλούμαστε με τους παρακλητικούς κανόνες , τον μεγάλο που ψάλαμε απόψε που είναι ποίημα του αυτοκράτορος της Νικαίας, του ευσεβούς αυτοκράτορος Θεόδωρου Λασκάρεως και με τον μικρό παρακλητικό που θα ψάλλουμε αύριο ο οποίος είναι ποίημα του μοναχού Θεοφάνους, ανυμνούμε λοιπόν τη υπεραγία Θεοτόκο και επικαλούμαστε την ευλογία, την χάρη τον αγιασμό της και ιδιαίτερα την σκέπη της και την μεσιτεία σε αυτή τη δύσκολη ιδιαιτέρως περίοδο την οποία διέρχεται ο κόσμος μας» ανέφερε ξεκινώντας το κήρυγμα του ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Πειραιώς, Φαλήρου, Δραπετσώνας κ.κ. Σεραφείμ κατά τον εσπερινό της εορτής του αγίου πρωτομάρτυρος Στεφάνου που τελέστηκε και στον οποίο προεξήρχε, στον ιερό ναό της Υπαπαντής Ταμπουρίων Πειραιά, χθές 1 Αυγούστου 2021 το απόγευμα. Στον εσπερινό έλαβαν μέρος ιερείς της ιεράς μητροπόλεως Πειραιώς ενώ έψαλαν οι ιεροψάλτες του ιερού ναού, επίσης στον εσπερινό συμμετείχαν πιστοί που σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα τήρησαν τις αποστάσεις, χρησιμοποιώντας προστατευτικές μάσκες προσώπου και τηρώντας το όριο που επιτρέπει ο κανονισμός της Ελληνικής Πολιτείας για την είσοδο και την παραμονή τους εντός του ναού.

Συνεχίζοντας  ο κ. Σεραφείμ σημείωσε ότι «Η παναγία για όλους εμάς για τα αναρίθμητα πλήθη των ορθοδόξων είναι το υπέρτατο πρόσωπο της αγάπης, της ευλογίας και του γλυκασμού, το ποτάμι που ρέει το μέλι και το γάλα της χάριτος και της ευλογίας η γέφυρα που μας ενώνει με τον πανάγιο θεό, η μεσιτεία που χωρίς όριο ανοίγει τις πύλες στον ουρανό. Η παναγία για κάθε άνθρωπο ασχέτως αν είναι πιστός η λιγότερο πιστός αποτελεί το πρόσωπο το οποίο κατατείνει. Θα έχετε παρακολουθήσει ακόμα και ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν δεσμούς με την εκκλησία σε κάποιες κρίσιμες στιγμές να επικαλούνται το όνομα της διότι είναι  γραμμένο το πνευματικό μας είναι, το όνομα και η παρουσία και η παρρησία και η δύναμη και η ευλογία και η χάρη της υπεραγίας θεοτόκου, είναι για τον κόσμο όλο η σκέπη η πλατυτέρα του θεού μας, είναι η κόρη εκείνη των προφητείων της διαθήκης που έφθασε σε απόλυτη καθαρότητα, στο ύψιστο ανθρώπινο ήθος που προσέφερε στον πανάγιο θεό το σώμα της και την ψυχή της για να γίνει κατοικητήριο του Υιού και Λόγου να του δώσει την ανθρώπινη φύση, θέληση και ενέργεια , για χαριτώσει τον άνθρωπο και να αποκαταστήσει γιατί εκείνη άνοιξε τις πύλες της ανθρώπινης ιστορίας και μπήκε μέσα ο δημιουργός των απάντων. Ακόμα και ο θάνατος της τον οποίο θα τιμήσουμε σε λίγες ημέρες έγινε για όλους μας ανεξαιρέτως γιατί είμαστε τα παιδιά της και τα κλωνάρια του δένδρου της έγινε λοιπόν διαβατήριο ζωής. Εκείνη παρότι γέμισε με Τον Πανάγιον Θεόν και εκείνη υπέμεινε τον κατά φύσιν θάνατο αλλά ακριβώς επειδή είναι η μητέρα της ζωής ο θάνατος δεν την κράτησε καθώς τρείς ημέρες μετά αυτόν το σώμα της το θεοδόχο και πανακήρατο πνευματοποιημένο και αφθαρτοποιημένο μετέστη στους ουρανούς και ενώθηκε με την μακάρια ψυχή της και έτσι έγινε η θεοτόκος ο πρώτος άνθρωπος μετά Τον Κύριο μας Ιησού Χριστό που Ανέστη εκ των νεκρών και ο θάνατος της οποίας όπως είπαμε έγινε διαβατήριο για εμάς, εγγύηση και εμείς θα αναστηθούμε όπως και εκείνη. Απόψε ιδιαίτερα καθώς είμαστε πληγωμένοι από την δοκιμασία αυτή που έχει πέσει στον κόσμο μας για τις αμαρτίες και την αποστασία μας αισθανόμαστε ιδιαίτερα στοργή και αγάπη στο πρόσωπο της».

Κλείνοντας το κήρυγμα του ο κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στο ιερό εικόνισμα της παναγίας Γαλακτοτροφούσης το οποίο δώρησε ευλαβής ενορίτης στον ιερό ναό της Υπαπαντής του Κυρίου Ταμπουρίων λέγοντας ότι « Το ιερό εικόνισμα της παναγίας γαλακτοτροφούσης μας παρουσιάζει το θαύμα του ανθρώπου που δίνει στον Κύριον της φύσης την τροφή, την σκέπη, την μητρική στοργή και το μητρικό χάδι, γιαυτό αυτή η εικόνα είναι τόσο χαριτωμένη, παρουσιάζει το μυστήριο της παναγίας γιατί η παναγία είναι ένα μεγάλο μυστήριο και γι΄αυτό εμείς οι ορθόδοξοι που τη λατρεύουμε και τιμούμε ενδόξως είμαστε εντός της εκκλησίας, είναι κριτήριο η παναγία για την ορθοδοξία του κάθε ανθρώπου, και είναι η αειπάρθενος κόρη η Κυρία του κόσμου. Είναι μυστήριο διότι “Παρθένος Έτεκεν, πρό του τόκου Παρθένος, κατά τον τόκον Παρθένος και μετά τον τόκο Παρθένος, γι΄αυτό είναι αειπάρθενος και έχει τα τρία άστρα, στο ωμοφόριο της, στη κεφαλή και στα δύο σημεία του πέπλου της.

Ο ιερός ναός της Υπαπαντής του Κυρίου τιμά κάθε χρόνο την εορτή της ανακομιδής των Ι. Λειψάνων του Αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου και κατά τον εσπερινό πραγματοποιείται και ιερά λιτάνευση. 

Στείλτε μας και εσείς φωτογραφίες, ρεπορτάζ η ότι άλλο θέλετε για να δημοσιεύσουμε στο email: [email protected]

Πηγή: Adologala.gr 

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

ΚΚΕ «Όλα για τους λίγους»! είναι ο τίτλος της ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

ΚΚΕ: «Όλα για τους λίγους»! είναι ο τίτλος της ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares «”Όλα για τους λίγους”! Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, που αποδεικνύει ότι ούτε υπάρχει ούτε μπορεί να υπάρξει “ανάπτυξη για όλους”, με όφελος και για το κεφάλαιο και για το λαό» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για την ομιλία του […]

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης επισκέφθηκε την Ι.Μ Αγίου Γεωργίου Al-Homeyra – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 16 / 7 / 2021 , 2:09 από news_room Η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης  Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης ο Ι’  πραγματοποίησε επίσκεψη στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Al-Homeyra στο Wadi Al-Nasara. Ο σκοπός της επισκέψεως του ήταν να επιβλέψει τα διάφορα τμήματα του μοναστηριού και να ενημερωθεί για τις τρέχουσες […]

Pin It on Pinterest