18 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

O Πρόεδρος του Ομίλου Σαρακάκη συμμετείχε στο 4ο Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών – ITC 2021

O Πρόεδρος του Ομίλου Σαρακάκη συμμετείχε στο 4ο Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών – ITC 2021

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 6 / 7 / 2021 , 22:08 από news_room

O Πρόεδρος του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, Ιωάννης Δ. Σαρακάκης, συμμετείχε στο 4ο Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών – ITC 2021

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, κ. Ιωάννης Δ. Σαρακάκης συμμετείχε στο 4ο Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών – ITC 2021 που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο ΜΕΓΑΡΟ Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Σαρακάκης αναφέρθηκε στο μέλλον της αυτοκίνησης και της αστικής κινητικότητας σημειώνοντας ότι: «Αναμφισβήτητα το μέλλον, όπως μπορούμε σήμερα να το προβλέψουμε, είναι ηλεκτρικό. Η εγχώρια αγορά έχει υποδεχθεί τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα με σχετικό ενθουσιασμό και η ελκυστικότητά τους αναμένεται να βελτιωθεί», ενώ υπογράμμισε ότι τα επόμενα χρόνια θα δούμε και τις τιμές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων να συγκλίνουν με αυτές των συμβατικών.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, το πρώτο 5μηνο του 2021 το μερίδιο αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων έκλεισε στο 5,3%, όταν το αντίστοιχο διάστημα το 2020 έφθανε μετά βίας το 1%.

Στη συνέχεια της ομιλίας του τόνισε ότι, ενόσω σχεδιάζεται ένα μέλλον οικολογικό και αειφόρο, ως μελανό σημείο συνεχίζεται η αθρόα εισαγωγή μεταχειρισμένων οχημάτων, με τροποποιημένα στοιχεία, και ιδιαιτέρως φορτηγών και λεωφορείων, από την Ευρώπη. Τα νούμερα, όπως υποστήριξε, είναι εντυπωσιακά και αποκαρδιωτικά: 9 στα 10 φορτηγά που εισάγονται είναι παλαιά και άρα ρυπογόνα.

Στο σημείο αυτό, παρέθεσε τα ακόλουθα στατιστικά στοιχεία: Ενώ η υπόλοιπη Ευρώπη εκσυγχρονίζει τον στόλο της, στην Ελλάδα διατηρείται η μεγάλη ηλικία του στόλου, στα 21,2 χρόνια για τα βαρέα φορτηγά ή στα 19,9 για τα λεωφορεία, τη μεγαλύτερη της Ευρώπης των «27».

«Με μεγάλη ικανοποίηση βλέπουμε το Υπουργείο Μεταφορών να είναι πρόθυμο να σχεδιάσει μέτρα ανανέωσης του υπέργηρου στόλου αυτού», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Τέλος, για τις αστικές συγκοινωνίες και την επικείμενη προμήθεια των 800 νέων λεωφορείων, ο πρόεδρος του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη δήλωσε ότι «η αγορά θα ανταποκριθεί στις ανάγκες του διαγωνισμού», υπογραμμίζοντας ότι για πρώτη φορά επιχειρείται η ανανέωση του στόλου, με μεγάλο αριθμό ηλεκτρικών λεωφορείων, τα οποία αναμφισβήτητα αντιπροσωπεύουν το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών και θα αλλάξουν την εικόνα και το περιβάλλον Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στα υβριδικά λεωφορεία (full hybrid electric) που αποτελούν μια αξιόπιστη και φιλική προς το περιβάλλον λύση η οποία είναι δοκιμασμένη επί 10 χρόνια στην Ε.Ε. και τις ΗΠΑ. Συγκρινόμενα με τα συμβατικά diesel, τα υβριδικά λεωφορεία επιτυγχάνουν εξοικονόμηση καυσίμου της τάξης του 40% και φυσικά μειωμένη αέρια ρύπανση (-40% CO2 και -50% NOx), χαμηλότερη ηχορρύπανση και κόστος συντήρησης.

Κλείνοντας τόνισε ότι τα υβριδικά ηλεκτρικά προσφέρουν το βασικό πλεονέκτημα των πετρελαιοκινήτων λεωφορείων, δηλαδή την αυτονομία και την αξιοποίηση της υφιστάμενης υποδομής υποστήριξης τους.

Σχετικά Άρθρα

Παρουσία της ΠτΔ και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ η κατάθεση στεφάνου για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 21 / 11 / 2020 , 22:02 από Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παρευρέθη στην τελετή κατάθεσης Στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα Αττικής, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων. Την τελετή τίμησε με την παρουσία της η Α.Ε Πρόεδρος της Ελληνικής […]

Αναγνώστης μας, απέστειλε φωτογραφία από τον καθεδρικό ιερό ναό των Αθηνών. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 16 Φεβρουαρίου περί της 8:20 το πρωί. Ήταν οι πρώτες εικόνες που αντίκρυσαν οι Αθηναίοι από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες. 

Ο Καθεδρικός των Αθηνών στα Χιόνια

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 17 / 2 / 2021 , 6:46 από news_room Αναγνώστης μας, απέστειλε φωτογραφία από τον καθεδρικό & μητροπολιτικό ιερό ναό των Αθηνών που τιμάται στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 16 Φεβρουαρίου περί της 8:20 το πρωί. Ήταν οι πρώτες εικόνες που αντίκρυσαν οι Αθηναίοι από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει […]