24 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην 13η τελετή απονομής των InBusiness Awards – Δηλώσεις του ΠτΔ για το Κυπριακό

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 1 / 7 / 2021 , 6:14 από news_room

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέστη απόψε στην 13η τελετή απονομής των InBusiness Awards.

Στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απένειμε το Βραβείο Life Achievement Award στον επιχειρηματία κ. Νικολή Νικολαΐδη.

Πριν από την απονομή του βραβείου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «πριν και πάνω από όλα θα ήθελα να συγχαρώ την IMH για τη διοργάνωση αυτής της 13ης, μιας διαχρονικής εκδήλωσης που τιμά το επιχειρείν ενώ προέβη σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους για το Κυπριακό.

Την ίδια ώρα μου δίνει τη συγκίνηση να απονείμω το Life Achievement Award σε μια από τις πλέον καταξιωμένες προσωπικότητες, μια προσωπικότητα που έχει εμπνεύσει, που έχει καθοδηγήσει, που έχει διακριθεί και που επαξίως σήμερα μπορεί να υπερηφανεύεται γιατί τη διαδέχονται δύο πανάξιοι υιοί, οι οποίοι συνεχίζουν τις δραστηριότητες του Oμίλου Eταιρειών.

Μιλάμε για τον επιχειρηματία κ. Νικολή Νικολαΐδη, Πρόεδρο του Ομίλου Εταιρειών Atlantica Hotels and Resorts, και είναι πραγματικά με ιδιαίτερη χαρά που θα του απονείμω το Life Achievement Award».

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Κυπριακό:

Η προσπάθεια μας συνεχίζει και θα συνεχίσει μέχρις ότου γίνει κατορθωτό να επαναληφθεί ο διάλογος, είπε χθές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στον χώρο τελετής της απονομής των βραβείων InBusiness, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κληθείς να σχολιάσει την επικείμενη παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών στα κατεχόμενα και ερωτηθείς αν η Κυβέρνηση έχει σχέδια για αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων και παράνομων ενεργειών στην Αμμόχωστο, είπε ότι «ήδη έχουμε προχωρήσει σε σωρεία διαβημάτων στην ΕΕ, χθες απέστειλα επιστολή στον Πρόεδρο Μπάιντεν και αύριο φεύγει επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. Προβαίνουμε σε όλα τα αναγκαία διαβήματα τόσο από πλευράς Προεδρίας όσο και από πλευράς Υπουργείου Εξωτερικών».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο Δήμος Αμμοχώστου ζητά σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου και ετοιμασία σχεδίου αντιμετώπισης των πιθανών εξαγγελιών του Τούρκου Προέδρου και ερωτηθείς αν υπάρχει χρόνος για να ανατραπούν οι τουρκικές προθέσεις για νέα τετελεσμένα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «οι σχεδιασμοί της Άγκυρας δεν είναι σημερινοί, είναι πολυετείς. Έχουμε καταβάλει όλες οι εκάστοτε Κυβερνήσεις, οι κατά καιρούς Πρόεδροι της Δημοκρατίας το άπαν των δυνάμεων μας, προκειμένου να εξευρεθεί λύση του κυπριακού προβλήματος που θα ήταν και η μόνη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η κατοχή.

Δυστυχώς, λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας, των σχεδιασμών που έχω πει προηγουμένως, δεν το έχουμε πετύχει.

Η προσπάθεια μας συνεχίζει και θα συνεχίσει μέχρις ότου γίνει κατορθωτό να επαναληφθεί ο διάλογος, αλλά και απώτερο στόχο θα έχει να καρποφορήσει ένας νέος κύκλος συνομιλιών, πάντοτε στη βάση των Ηνωμένων Εθνών και, βεβαίως, στη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε ειρηνικά μαζί με τους συμπατριώτες μας».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ένας από τους φόβους είναι να κληθούν οι πρόσφυγες να επιστρέψουν υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση και ερωτηθείς αν υπάρχουν σκέψεις για το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μια τέτοια εξέλιξη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «θα πω αυτό που έχει πει και ο Δήμαρχος. Ότι θα είναι μια εξαπάτηση των Αμμοχωστιανών η τυχόν πρόσκληση. Ήδη, όπως είδατε, σε προσφυγή στο ΕΔΑΔ που αφορά κάτοικο της Αμμοχώστου, η απάντηση της τουρκικής κυβέρνησης ήταν ότι πρόκειται για περιουσία του ΕΦΚΑΒ. Συνεπώς, αυτό που φαίνεται προκειμένου να δημιουργήσουν εντυπώσεις ανά το παγκόσμιο είναι ότι τάχα καλούν τους πολίτες να επιστρέψουν στις περιουσίες τους μέσω μιας επιτροπής που εν τη ουσία είναι ανύπαρκτη και εν συνεχεία βεβαίως να αμφισβητηθεί το δικαίωμα τους από το ΕΦΚΑΒ».

Σχετικά Άρθρα

Αλ Σίσι στους απόδημους νέους του προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ»: Επιθυμία για περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων με Ελλάδα και Κύπρο

Αλ Σίσι στους απόδημους νέους του προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ»: Επιθυμία για περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων με Ελλάδα και Κύπρο

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 24 / 7 / 2021 , 17:43 από news_room Τον Αιγύπτιο Πρόεδρο ‘Αμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι συνάντησαν σήμερα οι απόδημοι νέοι του προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ – Επιστροφή στις Ρίζες», που ήρθαν από την Ελλάδα και την Κύπρο στη Χώρα του Νείλου, για να συμμετάσχουν στην 4η φάση του προγράμματος αυτού, που αναδεικνύει την ιστορία […]

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα στην Πάφο με θύμα 25χρονο μοτοσικλετιστή

Στην Άσφαλτο 25χρονος – Θανατηφόρο Τροχαίο στη Πάφο

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 6 / 2 / 2021 , 9:50 από news_room Ο 30χρονος οδηγός αυτοκινήτου συνελήφθη από μέλη της Τροχαίας Πάφου και τέθηκε υπό κράτηση Τα αίτια πρόκλησης θανατηφόρας τροχαίας σύγκρουσης που συνέβη το βράδυ της Παρασκευής, στην Πάφο, με θύμα τον 25χρονο μοτοσικλετιστή Βίκτωρα Παρασκευόπουλο, από Ελλάδα, κάτοικο Πάφου, διερευνά η Αστυνομία. Σύμφωνα με […]