15 °C Athens, GR
28/10/2021

Τελευταια Νέα
28η Οκτωβρίου : Η Εθνική Εορτής της Επετείου του «ΟΧΙ» στην Χαλκίδα Επίσημη Δοξολογία για την επέτειο του «ΟΧΙ» στη Λευκωσία Η τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού χορηγήθηκε και στον πάπα Φραγκίσκο Πρόεδρος Αναστασιάδης: «Σήμερα τιμούμε τις αρετές των Ελλήνων» Θεσσαλονίκη-ΠτΔ: «Το έπος του ’40 μας θυμίζει όλα αυτά που μπορούμε να πετύχουμε όταν είμαστε ενωμένοι» Ο Πρ. της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας Ιβάν Σαββίδης, για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου Αθήνα: Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση Αυστραλίας Μακάριος: «Τα παιδιά μας να γνωρίζουν για ποιες αξίες αγωνίζονταν οι πρόγονοί τους» Την ενορία των Αγίων Πάντων Weirton, WV επισκέφθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετά την άφιξη του στο Πίτσμπουργκ, PA Επίσκεψη της ΟΝΝΕΔ στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά» – Συνάντηση με την ηρωίδα του καρκίνου του μαστού Μαρία Σατραζέμη

O Πρόεδρος του Ομίλου Σαρακάκη συμμετείχε στο 4ο Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών – ITC 2021

O Πρόεδρος του Ομίλου Σαρακάκη συμμετείχε στο 4ο Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών – ITC 2021

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 6 / 7 / 2021 , 22:08 από news_room

O Πρόεδρος του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, Ιωάννης Δ. Σαρακάκης, συμμετείχε στο 4ο Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών – ITC 2021

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, κ. Ιωάννης Δ. Σαρακάκης συμμετείχε στο 4ο Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών – ITC 2021 που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο ΜΕΓΑΡΟ Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Σαρακάκης αναφέρθηκε στο μέλλον της αυτοκίνησης και της αστικής κινητικότητας σημειώνοντας ότι: «Αναμφισβήτητα το μέλλον, όπως μπορούμε σήμερα να το προβλέψουμε, είναι ηλεκτρικό. Η εγχώρια αγορά έχει υποδεχθεί τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα με σχετικό ενθουσιασμό και η ελκυστικότητά τους αναμένεται να βελτιωθεί», ενώ υπογράμμισε ότι τα επόμενα χρόνια θα δούμε και τις τιμές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων να συγκλίνουν με αυτές των συμβατικών.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, το πρώτο 5μηνο του 2021 το μερίδιο αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων έκλεισε στο 5,3%, όταν το αντίστοιχο διάστημα το 2020 έφθανε μετά βίας το 1%.

Στη συνέχεια της ομιλίας του τόνισε ότι, ενόσω σχεδιάζεται ένα μέλλον οικολογικό και αειφόρο, ως μελανό σημείο συνεχίζεται η αθρόα εισαγωγή μεταχειρισμένων οχημάτων, με τροποποιημένα στοιχεία, και ιδιαιτέρως φορτηγών και λεωφορείων, από την Ευρώπη. Τα νούμερα, όπως υποστήριξε, είναι εντυπωσιακά και αποκαρδιωτικά: 9 στα 10 φορτηγά που εισάγονται είναι παλαιά και άρα ρυπογόνα.

Στο σημείο αυτό, παρέθεσε τα ακόλουθα στατιστικά στοιχεία: Ενώ η υπόλοιπη Ευρώπη εκσυγχρονίζει τον στόλο της, στην Ελλάδα διατηρείται η μεγάλη ηλικία του στόλου, στα 21,2 χρόνια για τα βαρέα φορτηγά ή στα 19,9 για τα λεωφορεία, τη μεγαλύτερη της Ευρώπης των «27».

«Με μεγάλη ικανοποίηση βλέπουμε το Υπουργείο Μεταφορών να είναι πρόθυμο να σχεδιάσει μέτρα ανανέωσης του υπέργηρου στόλου αυτού», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Τέλος, για τις αστικές συγκοινωνίες και την επικείμενη προμήθεια των 800 νέων λεωφορείων, ο πρόεδρος του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη δήλωσε ότι «η αγορά θα ανταποκριθεί στις ανάγκες του διαγωνισμού», υπογραμμίζοντας ότι για πρώτη φορά επιχειρείται η ανανέωση του στόλου, με μεγάλο αριθμό ηλεκτρικών λεωφορείων, τα οποία αναμφισβήτητα αντιπροσωπεύουν το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών και θα αλλάξουν την εικόνα και το περιβάλλον Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στα υβριδικά λεωφορεία (full hybrid electric) που αποτελούν μια αξιόπιστη και φιλική προς το περιβάλλον λύση η οποία είναι δοκιμασμένη επί 10 χρόνια στην Ε.Ε. και τις ΗΠΑ. Συγκρινόμενα με τα συμβατικά diesel, τα υβριδικά λεωφορεία επιτυγχάνουν εξοικονόμηση καυσίμου της τάξης του 40% και φυσικά μειωμένη αέρια ρύπανση (-40% CO2 και -50% NOx), χαμηλότερη ηχορρύπανση και κόστος συντήρησης.

Κλείνοντας τόνισε ότι τα υβριδικά ηλεκτρικά προσφέρουν το βασικό πλεονέκτημα των πετρελαιοκινήτων λεωφορείων, δηλαδή την αυτονομία και την αξιοποίηση της υφιστάμενης υποδομής υποστήριξης τους.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Χορός στη Στέγη : Δημήτρης Παπαϊώαννου – Εγκάρσιος Προσανατολισμός

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 18 / 1 / 2021 , 1:16 από news_room 6 λεπτά και 43 δευτερόλεπτα από το νέο σύμπαν που δημιούργησε ο Δημήτρης Παπαϊωάννου στην καινούρια του διεθνή συμπαραγωγή με τίτλο Εγκάρσιος Προσανατολισμός. 403 δευτερόλεπτα ανείπωτης ομορφιάς από έναν Έλληνα καλλιτέχνη που κάθε έργο του δημιουργεί έναν κόσμο τον […]

Χ. Σταϊκούρας: Το 50% των φορολογούμενων δεν θα πληρώσει φόρο με τα φετινά εκκαθαριστικά των δηλώσεων

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 21 / 7 / 2021 , 5:33 από news_room To 50% των φορολογούμενων δεν θα πληρώσει φόρο με τα φετινά εκκαθαριστικά ενώ ένα ακόμη ποσοστό, αυξημένο σε σχέση με πέρυσι, θα λάβει επιστροφή φόρου. Πρόκειται για στοιχεία που προκύπτουν από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, όπως δήλωσε ο […]

Pin It on Pinterest