15 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο

ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης: «Ανάχωμα» στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων η Διαφάνεια και η Ακεραιότητα – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 12 / 7 / 2021 , 23:59 από news_room

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης συμμετείχε τη Δευτέρα 12 Ιουλίου ως κεντρικός ομιλητής στη διαδικτυακή συνάντηση που διοργανώθηκε από κοινού από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την «Ένωση για τη μάχη κατά της ατιμωρησίας και για τη μεταβατική δικαιοσύνη» με θέμα την «Καταπολέμηση της ατιμωρησίας τον 21ο αιώνα / Fighting Impunity in the 21st Century».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Υπουργός επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει μία συντονισμένη προσπάθεια, σε διεθνές επίπεδο, για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου νομικού πλαισίου που θα λειτουργεί αποτρεπτικά ενάντια σε εκείνους που εκμεταλλευόμενοι ένα καθεστώς ατιμωρησίας, καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Μάλιστα, με αφορμή και την εμπειρία που αποκόμισε ως Πρόεδρος της ειδικής επιτροπής για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), ο κ. Βορίδης πρότεινε να υπάρξουν ενέργειες προκειμένου να εφαρμοστούν τα όσα προβλέπονται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ. Όπως εξήγησε, αυτή η κίνηση θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ένα είδος διεθνούς νομοθεσίας, η εφαρμογή του οποίου θα οδηγήσει σε έναν ασφαλέστερο κόσμο.

Παράλληλα, ο Υπουργός ανέδειξε την προσπάθεια που επιτελεί το Υπουργείο Εσωτερικών σε αυτή την κατεύθυνση, έχοντας ήδη νομοθετήσει υπέρ του Συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου και του θεσμού του Συμβούλου Ακεραιότητας που συμβάλλουν στην εμπέδωση μίας νοοτροπίας ακεραιότητας και διαφάνειας στη Δημόσια Διοίκηση, αξίες που, όπως τόνισε, καταπολεμούν την ατιμωρησία και προασπίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τέλος, ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι στην ίδια κατεύθυνση κινείται και το υπό επεξεργασία νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών υπέρ της ενίσχυσης της διαφάνειας και της λογοδοσίας σε θεσμικούς φορείς της Πολιτείας (lobbying), καθώς στόχος του είναι να δημιουργήσει τις κατάλληλες ισορροπίες μεταξύ των οικονομικών και ηθικών προτεραιοτήτων.

Σχετικά Άρθρα

Ιερά Μητρόπολις Πάφου : Λειτουργίες & Κηρύγματα 28 Φεβρουαρίου - 5 Μαρτίου 2021

Ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου σχετικά με την αυτοονομαζόμενη «Ιερά Μονή Αγίου Εφραίμ» στην Αμαργέτη – Λεμόνα

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 16 / 3 / 2021 , 14:16 από news_room Η Ιερά Μητρόπολη Πάφου ανακοινώνει ότι ουδεμία σχέση έχει με την αυτοονομαζόμενη «Ιερά Μονή Αγίου Εφραίμ» στην Αμαργέτη- Λεμόνα και τον αναφερόμενο ως «κτήτορα» μοναχό Εφραίμ.             Ο ίδιος ο ως άνω μοναχός εδήλωσε, πολλάκις, ότι δεν ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Πάφου, ούτε στην […]

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις στην πλατφόρμα arogi.gov.gr για τους πυρόπληκτους

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 19 / 8 / 2021 , 10:35 από news_room Τις πρώτες αιτήσεις έχει δεχθεί η πλατφόρμα arogi.gov.gr για την αποζημίωση και στήριξη των νοικοκυριών, επιχειρήσεων και ιδιοκτητών ακινήτων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, η οποία τέθηκε σε λειτουργία από χθες βράδυ, όπως αναφέρει σχετικό ενημερωτικό σημείωμα. Υπενθυμίζεται ότι μέσω αυτής οι πληγέντες από […]