22 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες δηλώνουν πως ενισχύονται εκ νέου οι ισλαμιστικές τρομοκρατικές ομάδες – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 13 / 7 / 2021 , 0:28 από news_room

Η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung με τίτλο «Γερμανικές Μυστικές Υπηρεσίες: Το ‘Ισλαμικό Κράτος’ επιστρέφει», αναφέρει πως οι Γερμανικές Μυστικές Υπηρεσίες (BND) προειδοποιούν για επανενίσχυση των ισλαμιστικών τρομοκρατικών ομάδων.

Ο Πρόεδρος των BND Μπρούνο Καλ δήλωσε στην ε/φ ότι σχεδόν 20 χρόνια μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου παραμένει η απειλή από το τρομοκρατικό δίκτυο της al-Qaida και των τρομοκρατών παραστρατιωτικών του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους (IS).

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καμία αφορμή να άρουμε τον συναγερμό», σημείωσε.

Ακόμα κι αν σημειώθηκαν επιτυχίες, όπως η στρατιωτική νίκη επί του IS στις περιοχές – πυρήνες του Ιράκ και της Συρίας, ο αριθμός των δρώντων στην τρομοκρατία αυξήθηκε, ανέφερε και πρόσθεσε ότι έτσι, οι τζιχαντιστές θα μπορούσαν σήμερα να επιχειρήσουν όχι μόνο χτυπήματα στην περιοχή, αλλά «από εκεί ως ορμητήριο να δράσουν και προς τα έξω».

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για διεύρυνση των τρομοκρατικών δομών βρίσκεται, κατά τον κ. Kαλ, εκεί «όπου λείπουν το κύρος του κράτους και οι δομές».

Ανέφερε ότι αυτό αφορά προπάντων την Εγγύς και τη Μέση Ανατολή, τις χώρες του Σαχέλ, όλο και περισσότερο όμως και τη Νότιο Αφρική και εν μέρει την Κεντρική Ασία.

Εκεί βρίσκουν πρόσφορο έδαφος οι τρομοκρατικές ομάδες, επειδή φαντάζει ελκυστικό «το να πληρωθεί το κενό κι μετά να είναι κανείς μέρος του παιχνιδιού: μια νέα εξουσία, που θα αντιστοιχεί τόσο στη Σαρία όσο και θα φέρνει κοινωνικές υποσχέσεις», πρόσθεσε.

Ο κ. Καλ είπε ότι για την αντιμετώπιση τρομοκρατικών ομάδων υπάρχει μόνο ένα μέσο, δήλωσε ο επικεφαλής των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών: «Να είμαστε παρόντες». Η μάχη κατά των πυρήνων του IS πρέπει να συνεχιστεί, ανέφερε.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να συμπαραστεκόμαστε στις χώρες από τις οποίες ξεκίνησε αυτό το κακό», πρόσθεσε.

Μετά και την επίθεση στον γερμανικό στρατό στο Μάλι είναι «προφανές ότι δεν μπορεί να εξαφανιστεί από εκεί η Δύση». Η Ευρώπη θα πρέπει να κάνει τα πάντα για να υποστηρίξει τα κράτη της ζώνης του Σαχέλ και να έχει συνείδηση του ότι «πρόκειται εδώ για μια γειτονική περιοχή, στην οποία οι κίνδυνοι για την ασφάλεια έχουν άμεσες συνέπειες», υπογράμμισε ο Πρόεδρος των BND.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Mακρόν ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει 2.000 από τους 5.100 εγκατεστημένους εκεί στρατιώτες. Το βάρος δεν θα πρέπει να πέφτει μόνο στους ώμους μιας χώρας, είπε ο κ. Kαλ.

Πρόσθεσε ότι πέρα από τη στρατιωτική καταπολέμηση τρομοκρατικών ομάδων, η Δύση θα πρέπει να προσπαθήσει «να βελτιώσει την οικονομία και τις υποδομές έτσι, ώστε να δοθούν και στον αυξανόμενο πληθυσμό αρκετές προοπτικές, που καθιστούν την τρομοκρατία και τη μετανάστευση περιττές».

Λόγω της απόσυρσης των δυτικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, το 2001 ήταν «απόλυτα ορθό» να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία που ξεκίνησε από εκεί, είπε ο κ. Καλ.

Πρόσθεσε δε ότι είναι και προς το συμφέρον των Ταλιμπάν «να κρατήσουν μακριά από εκεί τις τρομοκρατικές δομές. Το σημαντικότερο δίδαγμα από την αποστολή στο Αφγανιστάν είναι «να αποτραπεί, ει δυνατόν, εν τη γενέσει της η ανεξέλεγκτη ανάπτυξη τρομοκρατικών δομών», όπως είπε.

Ταυτόχρονα, η Δύση οφείλει «να μην υπόσχεται παλάτια στην άμμο, π.χ. την εξαγωγή δημοκρατίας και κράτους δικαίου», κατέληξε ο Πρόεδρος των BND.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Εξαρθρώθηκε στην Πολωνία ρωσικό δίκτυο κατασκοπείας

Εξαρθρώθηκε στην Πολωνία ρωσικό δίκτυο κατασκοπείας

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 16 / 3 / 2023 , 12:41 από news_room Η Πολωνία ανακοίνωσε την εξάρθρωση ρωσικού δικτύου κατασκοπείας που ενεργούσε για να υποστηρίξει την επίθεση της Μόσχας κατά της Ουκρανίας. «Ολόκληρο το δίκτυο εξαρθρώθηκε», δήλωσε ο υπουργός Αμυνας της Πολωνίας Μάριους Μπλαζάκ στο κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο PR1. «Επρόκειτο για μία ομάδα κατασκοπείας, μία ομάδα […]

Χειροτονία νέου Επισκόπου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής – Adologala

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 9 / 12 / 2020 , 2:05 από news_room Χειροτονήθηκε στην Επισκοπή Σικάγου, το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 202, στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Merrillville της Ιντιάνα ο νέος Επίσκοπος Εξαμιλίου κ.Τιμόθεος (Μπακάκος). Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.Ελπιδοφόρος προεξήρχε στην ακολουθία μαζί με τον Μητροπολίτη Ατλάντας Αλέξιο και τον Μητροπολίτη […]