17 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Κυριακή των Αγίων Θεοφόρων Πατέρων της εν Χαλκηδόνι Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου στον Άγιο Ελευθέριο στα Λατσιά

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 21 / 7 / 2021 , 6:47 από news_room

Την Κυριακή 18 Ιουλίου 2021, κατά την οποία η Αγία μας Ορθόδοξη Εκκλησία τίμησε τη μνήμη των Αγίων και Θεοφόρων Πατέρων των συγκροτησάντων την Δ΄ Οικουμενική Σύνοδο στη Χαλκηδόνα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας, λειτούργησε και κήρυξε στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου του ομώνυμου συνοικισμού στα Λατσιά, όπου τέλεσε μνημόσυνο των πεσόντων κατά τη βάρβαρη Τουρκική Εισβολή του 1974. Ένα τραγικό γεγονός που επέφερε τον όλεθρο και την καταστροφή και τη συνεχιζόμενη για 47 χρόνια τουρκική κατοχή του 37% του εδάφους της νήσου μας, της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στο κήρυγμα του θείου λόγου, ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο λόγο του Κυρίου, «Ὑμεῖς ἐστε τὸ φῶς τοῦ κόσμου» (Ματθ. ε΄, 14), σύμφωνα με την ευαγγελική περικοπή, επισημαίνοντας την προτροπή του Ιησού Χριστού να είμαστε όλοι το φως του κόσμου. Οι Απόστολοι και οι ανά τους αιώνες επόμενοι αυτών, έως το τέλος της ιστορίας, δηλαδή όλοι οι πιστοί, το Πλήρωμα της Αγίας Ορθοδόξου Εκκλησίας, καλούμαστε να είμαστε φωτεινοί και να φωτίζεται ο κόσμος δια των καλών μας έργων, αποφάσεων, κινήτρων και κινήσεων, ώστε να δοξάζεται το όνομα του επουράνιου Θεού Πατέρα. Με τον τρόπο αυτό διατηρείται η ενότητα, η συνεργασία και η εν Χριστώ αγάπη μεταξύ όλων, με στόχο τη διαφύλαξη της Ορθοδόξου Πίστεως και της Ελληνικής μας παράδοσης στον τόπο μας. Χρειάζεται από μέρους μας κόπος, υπομονή, ταπείνωση και θυσίες, έχοντας επίγνωση ότι όλα απορρέουν από το Σωτήρα Χριστό, τον μόνο Τέλειο και Αναμάρτητο.

Ο Επίσκοπος Μεσαορίας στη συνέχεια, επισήμανε τη σπουδαιότητα των αποφάσεων της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου, η οποία ξεκαθάρισε και διασαφήνισε με τον Όρο της Πίστεως το Χριστολογικό δόγμα. Δηλαδή, ότι ο Χριστός είναι τέλειος Θεός και τέλειος Άνθρωπος. Προσέλαβε τις δύο τέλειες φύσεις, τη θεία και την ανθρώπινη, εκτός απο την αμαρτία, ενωμένες κατά τρόπο ασύγχυτο, άτρεπτο, αδιαίρετο και αχώριστο σε μία υπόσταση, «… τέλειον τὸν αὐτὸν ἐν θεότητι καὶ τέλειον τὸν αὐτὸν ἐν ἀνθρωπότητι … ἕνα καὶ τὸν αὐτὸν Χριστόν, υἱόν, Κύριον, μονογενῆ, ἐν δύο φύσεσιν ἀσυγχύτως, ἀτρέπτως, ἀδιαιρέτως, ἀχωρίστως γνωριζόμενον, …».

Κατά τη διάρκεια του κοινωνικού, αναγνώσθηκε η Αρχιεπισκοπική Εγκύκλιος για το θέμα των εμβολιασμών κατά της νόσου του κορωνοϊού.

Μετά το πέρας των μνημοσύνων, επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Έντιμος Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης.

Αμέσως μετά τη θεία Λειτουργία ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των πεσόντων στους αγώνες υπέρ της ελευθερίας και δικαιοσύνης και κατάθεση στεφάνων.

Σχετικά Άρθρα

Η Ethiopian Airlines πραγματοποιεί δρομολόγια προς την Ελλάδα από το 1954 - Εκδήλωση στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

Η Ethiopian Airlines πραγματοποιεί δρομολόγια προς την Ελλάδα από το 1954 – Εκδήλωση στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 29 / 6 / 2022 , 0:20 από news_room Η Ethiopian Airlines πραγματοποιεί δρομολόγια προς την Ελλάδα από το 1954 – Εκδήλωση στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος Η Ethiopian Airlines (Ethiopian) ιδρύθηκε το 1945 και ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 8 Απριλίου 1946 με πέντε αεροπλάνα DC-3/c-47. Έκανε την παρθενική της πτήση στο Κάιρο […]

Κυρ. Μητσοτάκης: Ξεκινήσαμε τη διαδικασία αντιστροφής του brain drain

Κυρ. Μητσοτάκης: Ξεκινήσαμε τη διαδικασία αντιστροφής του brain drain

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 4 / 11 / 2021 , 21:47 από news_room Σε μία πολύ σημαντική πτυχή του ελληνικού προβλήματος και συγκεκριμένα του προβλήματος της επιστροφής των ειδικευμένων πτυχιούχων νέων Ελλήνων έθιξε ο πρωθυπουργός κος Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του στο εργοστάσιο της Boehringer στο Κορωπί. Επίσης ο κός Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον ρόλο και τη […]