18 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Ιταλία: Δημοτικός σύμβουλος της Λέγκα πυροβόλησε θανάσιμα μετανάστη

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 24 / 7 / 2021 , 17:41 από news_room

Ο Μάσιμο Αντριάτιτσι, δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος της Λέγκα, πυροβόλησε θανάσιμα 39χρονο Μαροκινό μετανάστη σε πλατεία της κωμόπολης Βογκέρα, κοντά στην πόλη Παβία.

Ο Αντριάτιτσι βρίσκεται τώρα σε κατ΄οίκον περιορισμό και κατηγορείται για υπερβολική αυτοάμυνα. Ο δικαστικός αρμόδιος για τις προκαταρκτικές έρευνες, όμως, θα πρέπει να αποφασίσει αν, ενδεχομένως, ο δημοτικός σύμβουλος του κόμματος του Σαλβίνι πρέπει να κατηγορηθεί, τελικά, για σοβαρότερο αδίκημα.

Ο Αντριάτιτσι δήλωσε ότι «πυροβόλησε κατά λάθος» ενώ έπεφτε, διότι το θύμα τον έσπρωξε και τον απείλησε με μπουκάλι. Αυτόπτες μάρτυρες, όμως, δήλωσαν ότι λίγα δευτερόλεπτα πριν από τον πυροβολισμό, δεν είδαν να κινδυνεύει η ζωή του δημοτικού συμβούλου. Ο 39χρονος ήταν άοπλος και, όπως αναφέρει η εφημερίδα La Repubblica, είχε διαπληκτισθεί και ίσως ενοχλήσει κατοίκους της Βογκέρα, πάντα στην ίδια πλατεία.

Στο παρελθόν, σύμφωνα με τον Τύπο, ο δολοφόνος είχε προτείνει την υποχρεωτική απομάκρυνση των άστεγων από το ιστορικό κέντρο της πόλης του.

Ο γραμματέας του κόμματός του, Ματέο Σαλβίνι, τον υπερασπίστηκε και μέσω διαδικτύου τονίζει: «στη Βογκέρα δεν υπάρχουν καουμπόι. Αυτό που μάλλον συνέβη, είναι μια πράξη αυτοάμυνας. Δεν υπάρχουν πολίτες που έχουν στην κατοχή τους όπλα και γυρίζουν τους δρόμους πυροβολώντας. Αλλά σε περίπτωση επίθεσης, ως ύστατη λύση, η άμυνα είναι πάντα νόμιμη».

Από την αντίπερα όχθη της πολιτικής σκηνής, ο Ενρίκο Λέτα, γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, απαντά: «το τι έγινε θα το εξακριβώσουν η αστυνομία και οι δικαστικοί. Κανείς δεν πρέπει να τους αντικαταστήσει. Πρέπει, όμως, να κάνουμε κάτι: Να ζητήσουμε να σταματήσει η οπλοκατοχή απ’ τους απλούς πολίτες. Να οπλοφορούν μόνον καραμπινιέροι και αστυνομικοί».

Σχετικά Άρθρα

Πατριαρχική χοροστασία την Τετάρτη της Μεσοπεντηκοστής στην Κωνσταντινούπολη

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 27 / 5 / 2021 , 4:27 από news_room Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε σήμερα, Τετάρτη της Μεσοπεντηκοστής, 26 Μαϊου 2021, στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, στην Θεία Λειτουργία. Υπενθυμίζεται ότι σαν σήμερα γινόταν η ετήσια πανήγυρις του Ναού της του Θεού Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως.

mitropolitis-estonias-stefanos-edessa-ieratiki-synaxi-eidiseis-nea-ellada-adologala (2)

Στην Ιερατική Σύναξη κληρικών Ι.Μ. Εδέσσης οι Μητροπολίτες Εσθονίας Στέφανος και Περιστερίου Γρηγόριος

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 19 / 11 / 2022 , 8:20 από news_room Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2002 στο Πνευματικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας πραγματοποιήθηκε Ιερατική Σύναξις όλων των κληρικών της Μητροπολιτικής επαρχίας. Στο πρώτο μέρος της Συνάξεως ομίλησε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Αεράκης, Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Νικαίας και συγγραφέας, με θέμα: […]