22 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης

Η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, σημείο αναφοράς για την περιφερειακή ανάπτυξη

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 10 / 7 / 2021 , 18:09 από news_room

Εκθεσιακούς χώρους, κέντρο έρευνας και καινοτομίας, χώρους πρασίνου και αναψυχής, σύγχρονο ξενοδοχείο, αθλητικές εγκαταστάσεις, μουσείο, θεματικό πάρκο και άλλους χώρους περιλαμβάνει το Ολοκληρωμένο Στρατηγικό Σχέδιο (Master Plan), που παρουσίασε ο δήμος Λαμιέων για την ανάπλαση της ιστορικής Έκθεσης Λαμίας.

Η σχεδιαζόμενη ανάπλαση, που προβλέπει και τη δημιουργία περισσότερων από 800 νέων θέσεων εργασίας κατά την κατασκευή και λειτουργία του χώρου, αναμένεται να λειτουργήσει και ως πιλότος για αντίστοιχες παρεμβάσεις μεγάλου βεληνεκούς και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

«Δημιουργούμε στο κέντρο της Ελλάδας, έναν ολοκληρωμένο πόλο ανάπτυξης, ένα πολυκέντρο πολιτισμού, αθλητισμού, τουρισμού και καινοτομίας με περιφερειακή, αλλά και εθνική εμβέλεια», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος της πόλης, Θύμιος Καραΐσκος, κάνοντας λόγο «για μια νέα προοπτική αναγέννησης, σε αυτό το κομβικό σημείο της περιοχής και της χώρας σ’ έναν εμβληματικό χώρο, συνδεδεμένο με τη νεότερη ιστορία της Λαμίας, που θα ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες και τις απαιτήσεις του μέλλοντος».

Μάλιστα, ο δήμος Λαμιέων αποφάσισε να προχωρήσει σε μια μοναδική καινοτομία θέτοντας το Master Plan σε δημόσια διαβούλευση μέσα από ειδική ενότητα στην ιστοσελίδα του δήμου, καλώντας όλους τους πολίτες, ενώσεις πολιτών καθώς και τοπικούς, κοινωνικούς, οικονομικούς φορείς, να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις προτάσεις τους.

Το υπό διαβούλευση Σχέδιο, που μεταξύ άλλων αποσκοπεί και στην επίλυση των προβλημάτων οργάνωσης, δόμησης, λειτουργίας και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων της Έκθεσης, προβλέπει τη διαμόρφωση διακριτών τομέων, όπου αναπτύσσονται επιμέρους κατηγορίες χρήσεων γης.

Συγκεκριμένα, βάσει του σχεδιασμού του δήμου, προβλέπεται η κατασκευή ξενοδοχείου υψηλών προδιαγραφών για την υποδοχή του εκθεσιακού, συνεδριακού κι επαγγελματικού τουρισμού, η υποστήριξη, υποδοχή και φιλοξενία μεγάλων διοργανώσεων σε ειδικό χώρο, η επαναλειτουργία της Εμπορικής Έκθεσης, η σύσταση Κέντρου Εκπαίδευσης και Έρευνας, η κατασκευή μεγάλου Συνεδριακού Κέντρου, καθώς και η λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, Μουσείου κά.

Επιπλέον, θα διαμορφωθούν και θα αποδοθούν στους πολίτες, χώροι πρασίνου, αλλά και κοινόχρηστοι χώροι έκτασης συνολικής επιφάνειας 130 στρεμμάτων, ενώ στον υπαίθριο χώρο πρασίνου θα αναπτυχθεί ένα μοναδικό θεματικό πάρκο με βασικό άξονα την τοπική ιστορία, εκθεσιακές δραστηριότητες, τις επιστήμες, την τεχνολογία και τον πολιτισμό.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαμιέων, «το Master Plan δεν αποτελεί άλλη μια πρόταση δημιουργίας υποδομών, αλλά μια αναζωογόνηση ενός παραμελημένου σημείου της πόλης, ώστε να μετατραπεί σε ένα κύτταρο-σημείο αναφοράς, έναν πολυχώρο ψυχαγωγίας, άθλησης, πολιτισμού, εκπαίδευσης και ευεξίας. Ένα hotspot που σηματοδοτεί την προσπάθειά μας για την αναβάθμιση της ποιότητας των υποδομών και υπηρεσιών της πόλης μας, και θα εμπεριέχει πολλαπλές δυνατότητες στήριξης της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, ένα hub έμπνευσης, δημιουργίας και υψηλού επιπέδου δραστηριοτήτων, εξωστρεφές, σύγχρονο, νεανικό, βιώσιμο και αναπτυξιακό».

Υπενθυμίζεται ότι στον χώρο της ΠΕΛ θα φιλοξενηθεί, τον Σεπτέμβριο, το Ράλι ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, η διοργάνωση του οποίου αποτελεί ένα σημαντικό στοίχημα της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος είχε εκφράσει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Ελλάδα μπορεί και πάλι να φιλοξενεί διεθνούς απήχησης εκδηλώσεις, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Υπ. Άμυνας: Το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου θέτει την Τουρκία προ των ευθυνών της

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 4 / 10 / 2020 , 19:28 από Ανέφερε ότι οι προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών πέφτουν διαρκώς στο κενό, με την Τουρκία να προκαλεί όλο και μεγαλύτερα προβλήματα Με το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της 1ης Οκτωβρίου, στέλνονται προς πάσα κατεύθυνση ξεκάθαρα μηνύματα, επιβεβαιώνοντας την πλήρη αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα της ευρωπαϊκής οικογένειας […]

Ο Αλέξης Τσίπρας για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 20 / 6 / 2021 , 17:58 από news_room «Οι αγωνίες, οι φόβοι, οι προσδοκίες και η ελπίδα των ανθρώπων δεν διαχωρίζονται ανάλογα με τη θρησκεία, τη γλώσσα, τη φυλή», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Facebook με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων. «Άλλωστε η γλώσσα των ξεριζωμένων είναι πανανθρώπινη, […]