19 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

ΗΠΑ: Ναύτης κατηγορείται για την πυρκαγιά που κατέστρεψε αποβατικό σκάφος το 2020

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 30 / 7 / 2021 , 15:06 από news_room

Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό κατηγόρησε χθες Πέμπτη ναύτη πως προκάλεσε τη θεαματική πυρκαγιά που κατέστρεψε τον Ιούλιο του 2020 αποβατικό σκάφος στη βάση του, στο Σαν Ντιέγκο (Καλιφόρνια), ενώ είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες άνθρωποι.

Ο ναύτης, μέλος του πληρώματος του σκάφους αμφίβιας επίθεσης USS Bonhomme Richard, «κατηγορείται πως προκάλεσε την πυρκαγιά», ανέφερε σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε ο εκπρόσωπος του 3ου Στόλου, ο πλοίαρχος Σον Ρόμπερτσον, χωρίς να τον κατονομάσει, ούτε να διευκρινίσει εάν επρόκειτο για εσκεμμένη ενέργεια, δηλαδή εμπρησμό.

Δυνάμει του αμερικανικού στρατιωτικού ποινικού κώδικα, του απαγγέλθηκε κατηγορητήριο χθες Πέμπτη. Ο διοικητής του 3ου Στόλου, ο αντιναύαρχος Στιβ Κόλερ, που εξετάζει το ενδεχόμενο να τον παραπέμψει σε ναυτοδικείο, είχε αναθέσει σε ανεξάρτητο στρατοδίκη να αποφανθεί αφού διενεργούσε προκαταρκτική έρευνα αν θα του απαγγέλλονταν επίσημα κατηγορίες.

«Οι αποδείξεις που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας επαρκούν για να διαταχθεί προκαταρκτική ακροαματική διαδικασία δυνάμει του στρατιωτικού ποινικού κώδικα», διευκρίνισε ο πλοίαρχος Ρόμπερτσον.

Το USS Bonhomme Richard, μήκους 257 μέτρων, βρισκόταν ελλιμενισμένο στη βάση του, στο Σαν Ντιέγκο, για να υποβληθεί σε εργασίες συντήρησης, όταν εκδηλώθηκε η φωτιά, τη 12η Ιουλίου 2020. Πάνω στο σκάφος βρίσκονταν μόνο 160 ναύτες και αξιωματικοί από το πλήρωμα χιλίων και πλέον, ενώ τα πυρομαχικά που μεταφέρει συνήθως είχαν αφαιρεθεί και αποθηκευτεί ενόψει των εργασιών.

Κατά τον απολογισμό που είχε δώσει τότε το αμερικανικό ΠΝ, 17 μέλη του πληρώματος του σκάφους και τέσσερις πολίτες τραυματίστηκαν ελαφρά και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία. Πολλοί πυροσβέστες υπέστησαν εγκαύματα ή εισέπνευσαν καπνό, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ.

Το σκάφος καιγόταν επί τέσσερις ημέρες προτού οι πυροσβέστες καταφέρουν να σβήσουν τη φωτιά. Αρχικά, το ΠΝ σκόπευε να το επισκευάσει, αλλά οι ζημιές ήταν τέτοιες που αποφασίστηκε στις αρχές του 2021 το σχέδιο αυτό να εγκαταλειφθεί. Το κόστος της επιδιόρθωσης θα έφθανε τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια και οι επισκευές θα απαιτούσαν χρόνια, εξήγησε το επιτελείο.

Το όνομα του πλοίου, μικρότερου σε μέγεθος μόνο από τα αεροπλανοφόρα, ήταν λογοτεχνικό ψευδώνυμο του Βενιαμίν Φραγκλίνου. Το αποβατικό, στο κατάστρωμα του οποίου μπορούσαν να αποπροσνηώνονται ελικόπτερα καθώς και αεροσκάφη που χρειάζονται μικρού μήκους διαδρόμους, όπως το Harrier, είχε συμμετάσχει σε πολλές αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις, ειδικά κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ, ενώ είχε εμφανιστεί σε χολιγουντιανές ταινίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Συμφωνίες στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Άμπου Ντάμπι – Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη πριν αναχωρήσει για Αθήνα

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 18 / 11 / 2020 , 15:30 από Την ενίσχυση και αναβάθμιση των διμερών σχέσεων σε στρατηγικό επίπεδο επισφράγισε η συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της ελληνικής αντιπροσωπείας με τον Διάδοχο του Θρόνου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη Mohammed Bin Zayed Al Nahyan και την αποστολή των ΗΑΕ. Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν […]

Σύμφωνο συνεργασίας Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως και Θεολογικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης

Σύμφωνο συνεργασίας Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως & Θεολογικών Σχολών Αθηνών & Θεσσαλονίκης

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 9 / 11 / 2021 , 21:54 από news_room Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος – Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Θεολογικών Σχολών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης υπογράφηκε σήμερα το μεσημέρι στην Ι.Α.Α.. […]