18 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Επανεκκινεί η αναμορφωμένη εξεταστική διαδικασία απόκτησης Π.Ε.Γ.Π. για την ιθαγένεια – Σε λειτουργία εκ νέου η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων 

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 24 / 7 / 2021 , 17:39 από news_room

Σε λειτουργία τέθηκε τη Δευτέρα 18 Ιουλίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερομένων για συμμετοχή στις εξετάσεις που αφορούν στην απόκτηση του Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (Π.Ε.Γ.Π.), το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για την υποβολή και εξέταση αίτησης πολιτογράφησης για τους αλλογενείς αλλοδαπούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εξετάσεις διεξάγονται με διαδικασίες αντίστοιχες των πανελλαδικών και αποτελούν συνέχεια του πρώτου επιτυχημένου διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο με τη σημαντική συμβολή της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκης Κεραμέως. Η εξεταστική διαδικασία ελέγχθηκε και πιστοποιήθηκε από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, ύστερα από ενέργειες του Διοικητή της, κ. Άγγελου Μπίνη. Με το νέο αναμορφωμένο σύστημα εξετάσεων ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης έχει επιτύχει να δημιουργήσει ένα σύγχρονο, ακέραιο και αδιάβλητο εξεταστικό σύστημα εναρμονισμένο με τα πρότυπα των ευρωπαϊκών κρατών, με καθολικά και διαφανή κριτήρια, βάζοντας οριστικά μία τάξη στο άναρχο τοπίο πολιτογράφησης που επικρατούσε ολόκληρο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Η πλατφόρμα λειτουργεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ιθαγένειας όπου βρίσκεται αναρτημένη και η ανανεωμένη Τράπεζα Θεμάτων των εξετάσεων (exetaseis-ithageneia.ypes.gr) της ιστοσελίδας του Υπουργείου Εσωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι κατόπιν ενεργειών του Γενικού Γραμματέα Ιθαγένειας, κ. Αθανάσιου Μπαλέρμπα η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων διαλειτουργεί με τις πληροφοριακές βάσεις της ΑΑΔΕ και του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής καθώς και με το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα της Ιθαγένειας προκειμένου η ταυτοποίηση του αιτούντος να πραγματοποιείται αυτόματα.

Επισημαίνεται ότι:

  • Για την οριστικοποίηση της αίτησης συμμετοχής στις εξετάσεις απαιτείται παράβολο ύψους 150 ευρώ. 

  • Από το παράβολο απαλλάσσονται όσοι έχουν ενεργή αίτηση πολιτογράφησης (αριθμό Φακέλου σε υπηρεσία Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών). 

  • Η ηλεκτρονική διαδικασία υποβολής αίτησης για συμμετοχή στις εξετάσεις που θα διεξαχθούν την Κυριακή 7 Νοεμβρίου του 2021 λήγει στις 5 Σεπτεμβρίου του 2021 και ώρα 23:59. 

  • Οι αιτούντες μπορούν να επιλέξουν σε ποια από τις οκτώ πόλεις που θα υπάρχουν εξεταστικά κέντρα επιθυμούν να εξεταστούν. 

  • Έχει προβλεφθεί ειδική φόρμα αίτησης για όσους ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες εξεταζόμενων (άνω των 62 ετών, με μαθησιακά προβλήματα ή με παθήσεις και αναπηρίες). 

Οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν κανέναν περιορισμό ως προς την επανάληψη της εξεταστικής διαδικασίας σε περίπτωση αποτυχίας.

Σχετικά Άρθρα

Τέσσερεις Μητροπολίτες της Θράκης απευθύνουν έκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια

Τέσσερεις Μητροπολίτες της Θράκης απευθύνουν έκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 6 / 2 / 2023 , 14:10 από news_room Οι υπογράφοντες τέσσερεις Μητροπολίτες της Θράκης, απευθύνουμε έκκληση στους Χριστιανούς των Επαρχιών μας και σας καλούμε να εκδηλώσετε το Ευαγγελικό μας καθήκον και την ενεργή συμπαράστασή μας στους πληγέντες συνανθρώπους μας από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία και την ανατολική Συρία. Κατ’ αρχάς παρακαλούμε […]

Συγχαρητήρια επιστολή του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου στον νεοεκλεγέντα Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 21 / 2 / 2021 , 2:26 από news_room Μακαριώτατε καί Ἁγιώτατε Πατριάρχα Σερβίας, ἐν Χριστῷ τῷ Θεῷ λίαν ἀγαπητέ καί περιπόθητε ἀδελφέ καί συλλειτουργέ τῆς ἡμῶν Μετριότητος κύριε Πορφύριε, τήν Ὑμετέραν σεβασμίαν Μακαριότητα ἀδελφικῶς ἐν Κυρίῳ κατασπαζόμενοι, ὑπερήδιστα προσαγορεύομεν. Ἡ εἴδησις τῆς ἐκλογῆς Σας εἰς τόν περίπυστον θρόνον τοῦ Ἁγίου Σάββα, διέσχισε […]