24 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Ενωση Συντακτών: Η βία κατά δημοσιογράφων και ΜΜΕ δεν θα περάσει

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 20 / 7 / 2021 , 6:08 από news_room

Με αποτροπιασμό, βδελυγμία και βαθιά ανησυχία, η Ένωση Συντακτών Κύπρου καταδικάζει εντονότατα τα βίαια επεισόδια που έλαβαν χώρα ψες εντός του Συγκροτήματος «ΔΙΑΣ». Οι πρωτοφανείς πράξεις βίας, με βανδαλισμούς και εμπρησμούς, από ένα ετερόκλητο μαινόμενο πλήθος αρνητών του κορωνοϊού και αντιεμβολιαστών, συνιστούν απειλή για τη δημοκρατία, την ελευθερία έκφρασης και την ελευθεροτυπία, αναφέρει.
Οι δημοσιογράφοι του Συγκροτήματος «ΔΙΑΣ» και όλο το υπόλοιπο προσωπικό του Οργανισμού έχουν την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη της Ένωσης Συντακτών Κύπρου. Σύσσωμη η δημοσιογραφική κοινότητα της πατρίδας μας βρίσκεται στο πλευρό τους, προσθέτει.
Η Ένωση Συντακτών Κύπρου καλεί τις αρμόδιες διωκτικές Αρχές του κράτους όπως ενεργήσουν πάραυτα, αποφασιστικά και αποτελεσματικά, έτσι που οι υπεύθυνοι γι’ αυτό το άκρως ανησυχητικό όργιο εκνομίας να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.
Η Ένωση Συντακτών Κύπρου, από δικής της πλευράς, θα ενημερώσει για το συμβάν την Ευρωπαϊκή αλλά και τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, ζητώντας την δημόσια καταδίκη του και εκ μέρους τους.
Σε μια ευνομούμενη πολιτεία όπως η πατρίδα μας, κανένας που απειλεί ή βιαιοπραγεί κατά ΜΜΕ και δημοσιογράφων δεν μένει ατιμώρητος. Αυτό πιστεύουμε και γι’ αυτό θα εργαστούμε, καταλήγει.

Σχετικά Άρθρα

Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ογκολογική Μονάδα «Ελπίδα»

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 25 / 11 / 2021 , 2:26 από news_room Την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- Ελπίδα», επισκέφθηκε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, όπου τον υποδέχτηκαν, η πρόεδρος του Σωματείου «Ελπίδα – Σύλλογος Φίλων με καρκίνο», Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο κοινός διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Π. και Αγλ. Κυριακού», […]

Τα Φυλακισμένα Μνήματα και τον Τύμβο Μακεδονίτισσας επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος

Τα Φυλακισμένα Μνήματα και τον Τύμβο Μακεδονίτισσας επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 10 / 1 / 2023 , 11:37 από news_room Τα Φυλακισμένα Μνήματα και τον Τύμβο Μακεδονίτισσας επισκέφτηκε, τη Δευτέρα, μια μέρα μετά την ενθρόνιση του, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος. Κατά την επίσκεψη του στα Φυλακισμένα Μνήματα, ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος ξεναγήθηκε στους χώρους των κελιών και στο χώρο που έγιναν οι απαγχονισμοί των […]