22 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης

Διαδικτυακή συνομιλία της Προέδρου της Βουλής κας Αννιτας Δημητρίου με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Βουλής των Αντιπροσώπων

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 28 / 7 / 2021 , 15:31 από news_room

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου είχε σήμερα διαδικτυακή συνομιλία με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Roberto Fico.

Αναφερόμενη ειδικότερα στις τελευταίες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου κ. Ερντογάν σε σχέση με την πρόθεση για περαιτέρω άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής της πόλης της Αμμοχώστου, η Πρόεδρος της Βουλής τις καταδίκασε ως απαράδεκτες και παράνομες. Τόνισε δε ότι καταστρατηγούν κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τα Ψηφίσματα 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς και τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες. Επισήμανε ότι, τόσο η πρόσφατη Προεδρική Δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όσο και η Δήλωση του Ύπατου Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, τονίζουν ότι τέτοιες ενέργειες παραβιάζουν τα σχετικά ψηφίσματα τα οποία προβλέπουν την επιστροφή της περίκλειστης πόλης στους νόμιμους κατοίκους της υπό τη διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Ιταλός Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων εξέφρασε ανησυχία για το σημειωθέν αδιέξοδο στις προσπάθειες προς επανέναρξη των διαπραγματεύσεων προς επίλυση του κυπριακού προβλήματος, ενώ σημείωσε ότι μονομερείς ενέργειες που αντιβαίνουν το διεθνές δίκαιο και τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Υποστήριξε δε, ότι οι δύο κοινότητες στην Κύπρο πρέπει να παραμείνουν ελεύθερες να διαπραγματευτούν χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις. Ανέφερε, επίσης, ότι η λογική της Τουρκίας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Η κα Δημητρίου εξέφρασε ευχαριστίες για τη στάση που τηρεί η Ιταλία στο εν λόγω ζήτημα, ενώ τόνισε παράλληλα την ανάγκη λήψης σχετικών μέτρων, σημειώνοντας ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά παραμένει προσηλωμένη στην προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων προς επίλυση του Κυπριακού το ταχύτερο δυνατόν.

Η Πρόεδρος της Βουλής εξήρε τις αγαστές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ιταλίας, ενώ εκφράστηκε εκατέρωθεν η βούληση για περαιτέρω ενίσχυσή τους.

Τέλος, συζητήθηκε η πορεία της αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 στις δύο χώρες και οι επιπτώσεις στα συστήματα υγείας, την οικονομία και το εκπαιδευτικό σύστημα.

Σχετικά Άρθρα

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος εξέρχεται του Νοσοκομείου

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 23 / 11 / 2020 , 16:10 από  Ο  Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος, ύστερα από δωδεκαήμερη νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», θα συνεχίσει την αναγκαία θεραπευτική αγωγή κατ΄οίκον στην Αθήνα.             Δοξάζοντας τον Θεό για την εξέλιξη της σοβαρής αυτής δοκιμασίας εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς  τους ιατρούς και […]

Φώφη Γεννηματά για τη νέα χρονιά: «Το 2021 να πάρουμε τις ζωές μας πίσω»

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 1 / 1 / 2021 , 11:49 από news_room Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, άκουσε σήμερα Παραμονή Πρωτοχρονιάς, διαδικτυακά, τα κάλαντα από τη «Χορωδία Επίσκεψης» της Κέρκυρας.  Ακολουθεί το μήνυμα της Φώφης Γεννηματά για τη νέα χρονιά: Εύχομαι ολόψυχα το 2021 να είναι η χρονιά που θα πάρουμε τις ζωές μας […]