24 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Γλυφάδα : Ξεκινάει μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στη περιοχή της Τερψιθέας – 2.8 εκ. Ευρώ θα κοστίσει στη Περιφέρεια

Γ. Πατούλης «Θωρακίζουμε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας -Επενδύουμε στην προστασία των πολιτών με πράξεις και όχι με λόγια»

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 13 / 7 / 2021 , 1:21 από news_room

Γ. Πατούλης: «Θωρακίζουμε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας -Επενδύουμε στην προστασία των πολιτών με πράξεις και όχι με λόγια»

Το «πράσινο» φως για την υλοποίηση ενός πολύ κρίσιμου για την περιοχή της άνω Γλυφάδας, αντιπλημμυρικού έργου δόθηκε σήμερα μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και του αναδόχου, παρουσία του Δημάρχου Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου.

Στην υπογραφή της σύμβασης που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας, παραβρέθηκε και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος.

Ειδικότερα το έργο θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής συνολικού προϋπολογισμού 2.8 εκ. ευρώ και αφορά την κατασκευή αγωγών δευτερεύοντος δικτύου ομβρίων σε διάφορες οδούς του Δήμου Γλυφάδας και συγκεκριμένα στην περιοχή Τερψιθέας, όπου συμβαίνουν συχνά έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, καθώς όπως έχει παρατηρηθεί δεν υπάρχει ικανοποιητική απορροή των ομβρίων. Απαιτείται συνεπώς, για τις περιοχές αυτές, η κατασκευή αγωγών ομβρίων ως επέκταση του υφισταμένου δικτύου.

Μεταξύ των εργασιών που προβλέπονται στη σύμβαση είναι η κατασκευή νέων αγωγών ακαθάρτων από σωλήνες PVC διαφόρων διαμέτρων και σύνδεση με τους παρόδιους, η τοποθέτηση νέων αγωγών ομβρίων από προκατασκευασμένους τσιμεντοσωλήνες, η κατασκευή φρεατίων υδροσυλλογής διπλού ανοίγματος και σύνδεση με το νέο δίκτυο ομβρίων νέων και υφισταμένων φρεατίων υδροσυλλογής με τους αντίστοιχους αγωγούς σύνδεσης αλλά και η αποκατάσταση ασφαλτικών οδοστρωμάτων.

Επισημαίνεται πως στην περιοχή της Άνω Γλυφάδας έχουν ολοκληρωθεί ήδη 2 μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα από την Περιφέρεια Αττικής και εκτός από το συγκεκριμένο που προβλέπεται στη σύμβαση που υπεγράφη σήμερα, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας θα υλοποιηθεί ακόμη ένα κρίσιμο έργο, με στόχο την αποτελεσματική θωράκιση της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη για τη στήριξη, υπογραμμίζοντας πως τα αντιπλημμυρικά έργα που κατασκευάζονται στη Γλυφάδα με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, είναι νευραλγικής σημασίας για την προστασία της πόλης.

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης επισήμανε σχετικά:

«Προτεραιότητά μας είναι η άμεση υλοποίηση έργων πολιτικής προστασίας, με έμφαση σε περιοχές της Αττικής υψηλής επικινδυνότητας. Σ΄αυτό το πλαίσιο υπογράψαμε σήμερα με τον ανάδοχο, παρουσία του Δημάρχου Γλυφάδας και φίλου Γ. Παπανικολάου, τη σύμβαση για την υλοποίηση ενός από τα πιο σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική με στόχο την προστασία της περιοχής της Τερψιθέας, η οποία διαχρονικά ταλαιπωρείται πολύ από τα πλημμυρικά φαινόμενα.
Επενδύουμε στην προστασία των πολιτών με πράξεις και όχι με λόγια, καθώς για εμάς η προστασία της ανθρώπινης ζωής, είναι προτεραιότητα αδιαπραγμάτευτη. Θα συνεχίσουμε προς την ίδια κατεύθυνση και με τους ίδιους γρήγορους ρυθμούς με αντίστοιχα έργα, σε όλη την Αττική».

Γ. Πατούλης «Θωρακίζουμε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας -Επενδύουμε στην προστασία των πολιτών με πράξεις και όχι με λόγια» Γ. Πατούλης «Θωρακίζουμε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας -Επενδύουμε στην προστασία των πολιτών με πράξεις και όχι με λόγια»

Σχετικά Άρθρα

καστοριάς καλλινικος μητροπολιτης αδολογαλα adologala

Ποιμαντική εβδομάδα του Μητροπολίτη Καστορίας Καλλίνικου

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 25 / 9 / 2022 , 0:54 από news_room Ἁγιασμός γιά το Σωματεῖο «Κοιτάω μπροστά» Τό ἀπόγευμα τῆς Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου, ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, μετὰ ἀπὸ πρόσκληση τῆς προέδρου τοῦ νεοϊδρυθέντος Σωματείου Ἀτόμων μὲ ἀναπηρία Καστοριᾶς «Κοιτάω μπροστά» κ. Εἰρήνης Χρηστάκη, τέλεσε τὰ ἐγκαίνια τοῦ νέου Γραφείου τοῦ Σωματείου. Στὰ […]

Συναντήσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στην πρώτη ημέρα συνεδρίασης του ΝΑΤΟ στην Ισπανία

Συναντήσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στην πρώτη ημέρα της Συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ισπανία

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 30 / 6 / 2022 , 5:58 από news_room Συναντήσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στην πρώτη ημέρα της Συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ισπανία Ο Πρωθυπουργός της χώρας κος Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε χθές στις εργασίες της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, η οποία πραγματοποιείται σε μία περίοδο έντονων γεωπολιτικών αλλαγών […]