23 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Γιάννης Πλακιωτάκης: Συνεχείς έλεγχοι όλο το καλοκαίρι σε λιμάνια και πλοία

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 7 / 7 / 2021 , 1:50 από news_room

Γιάννης Πλακιωτάκης: Συνεχείς έλεγχοι ολόκληρο το καλοκαίρι σε λιμάνια και πλοία για την τήρηση των μέτρων προστασίας

Σε σχεδιασμό ολοκληρωμένου στρατηγικού πλάνου για τον έλεγχο της τήρησης των μέτρων προστασίας για την COVID 19, προχωρούν το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, όπως αποφασίστηκε στη διάρκεια ειδικής σύσκεψης που συγκάλεσε σήμερα ο Υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο σχεδιασμός προβλέπει συνεχείς ελέγχους όχι μόνο στα λιμάνια, αλλά και πάνω στα ακτοπλοϊκά πλοία, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και θα ισχύσει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Επίσης, έλεγχοι θα πραγματοποιούνται και στα ιδιωτικά και επαγγελματικά πλοία αναψυχής προκειμένου να διαπιστώνεται η συμμόρφωσή τους με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

“Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον ιό και τις μεταλλάξεις του να ανακόψουν την επιστροφή στην κανονικότητα μας” τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης. “Μεγάλο μας όπλο είναι το εμβολιαστικό πρόγραμμα, γι΄ αυτό και καλούμε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα να βιαστούν να το κάνουν. Πολύ σημαντική, όμως, είναι και τη τήρηση των μέτρων προστασίας. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ακτοπλοΐα έχουν επικαιροποιηθεί, ώστε το ταξίδι με πλοίο να είναι ασφαλές για επιβάτες και πληρώματα. Ζητάμε την απόλυτη συνεργασία όλων, στη συνεπή τήρηση των μέτρων προστασίας που προβλέπονται. Στελέχη του Λιμενικού Σώματος θα βρίσκονται καθημερινά, όλο το καλοκαίρι, τόσο στα λιμάνια, όσο και πάνω στα πλοία της ακτοπλοΐας, για να υπενθυμίζουν τα μέτρα και να ελέγχουν την εφαρμογή τους. Όπως και πριν ένα χρόνο, κάνουμε όλα όσα πρέπει ώστε οι συμπατριώτες και οι ξένοι επισκέπτες μας να έχουν ένα ασφαλές ταξίδι και να απολαύσουν το ελληνικό καλοκαίρι”.

Στη διάρκεια της σύσκεψης εκφράστηκε ικανοποίηση για την πορεία της ενημερωτικής προσπάθειας σε σχέση με τους νέους κανόνες που ισχύουν στην ακτοπλοΐα και αποφασίστηκε η αδιάκοπη συνέχειά της.
Στη σύσκεψη μετείχαν ο Α΄ Υπαρχηγός ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος ΛΣ Νικόλαος Ισάκογλου, ο Β΄ Υπαρχηγός ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος ΛΣ Αλεξανδράκης Γεώργιος, οι αρμόδιοι Κλαδάρχες και Διευθυντές του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Ναυτιλιακών Επενδύσεων και Θαλάσσιου Τουρισμού.

Σχετικά Άρθρα

Ο Αλέξης Τσίπρας για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 20 / 6 / 2021 , 17:58 από news_room «Οι αγωνίες, οι φόβοι, οι προσδοκίες και η ελπίδα των ανθρώπων δεν διαχωρίζονται ανάλογα με τη θρησκεία, τη γλώσσα, τη φυλή», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Facebook με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων. «Άλλωστε η γλώσσα των ξεριζωμένων είναι πανανθρώπινη, […]

Κυρ. Μητσοτάκης: Η σημερινή συνάντηση, ευκαιρία για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων Eλλάδας-Ρωσίας

Κυρ. Μητσοτάκης: Η σημερινή συνάντηση, ευκαιρία για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων Eλλάδας-Ρωσίας

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 8 / 12 / 2021 , 18:14 από news_room Οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας είναι μία διαρκής διαδρομή και έχουν μέλλον, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις κοινές δηλώσεις, που ακολούθησαν την κατ’ ιδίαν συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, στο Σότσι της Ρωσίας. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη σημερινή συνάντηση «μία ευκαιρία […]