17 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Αϊτή: Δολοφονήθηκε ο πρόεδρος της χώρας Ζοβενέλ Μοΐζ μέσα στο σπίτι του

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 8 / 7 / 2021 , 5:22 από news_room

O πρόεδρος της Αϊτής Ζοβενέλ Μοΐζ δολοφονήθηκε στο σπίτι του την Τετάρτη περίπου μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Κλοντ Τζόζεφ, ο πρόεδρος της Αϊτής δολοφονήθηκε στην ιδιωτική του κατοικία.

Όπως ανακοίνωσε η προεδρία της χώρας, η σύζυγος του προέδρου τραυματίστηκε κατά την επίθεση, η οποία σημειώθηκε περίπου στη 1 π.μ. τοπική ώρα.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την «συνέχεια του Κράτους» ενώ καταλήγει ότι «η δημοκρατία θα νικήσει».

Το Πορτ-ο-Πρενς βρίσκεται αντιμέτωπο με αύξηση της βίας, καθώς συμμορίες συγκρούονται μεταξύ τους και με την αστυνομία για τον έλεγχο των δρόμων.

Η βία αυτή τροφοδοτήθηκε από την αύξηση της φτώχειας και της πολιτικής αστάθειας.

Ο Μοΐζ είχε αντιμετωπίσει σφοδρές διαμαρτυρίες αφότου ανέλαβε πρόεδρος το 2017, με την αντιπολίτευση να τον κατηγορεί φέτος ότι επιδιώκει να εγκαθιδρύσει μια δικτατορία υπερβαίνοντας τη διάρκεια της θητείας του και αυξάνοντας τον αυταρχισμό — κατηγορίες τις οποίες εκείνος αρνούνταν.

Επιπλέον τo τελευταίο διάστημα ο πρόεδρος της Αϊτής αντιμετώπιζε καταγγελίες για διαφθορά, γεγονός που είχε πυροδοτήσει κύματα συχνά βίαιων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

ΠΗΓΗ: CNN.GR

Σχετικά Άρθρα

Το νέο τοπίο που δημιουργούν τα κέρδη των τραπεζών

Το νέο τοπίο που δημιουργούν τα κέρδη των τραπεζών

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 21 / 1 / 2023 , 13:59 από news_room Οι μεγάλες τράπεζες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από μια ύφεση το 2023. Βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι πριν από μια δεκαετία, με μεγάλα αποθέματα ασφαλείας έναντι των οφειλετών και πολυάριθμους φορείς εποπτείας, που απαιτούν την ειλικρίνειά τους. Ωστόσο, το επόμενο έτος τα […]

Ολοκληρώθηκε το ντεφιλέ του Dior στο Καλλιμάρμαρο

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 18 / 6 / 2021 , 0:42 από news_room Με το άναμμα πυρσών ξεκίνησε η παρουσίαση του ντεφιλέ του γαλλικού οίκου Dior στο Καλλιμάρμαρο απόψε, όπου παρουσιάστηκε η νέα συλλογή του οίκου υπό τον τίτλο Cruise 2022. Μία ωδή στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, στα σχέδια […]