20 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Έκτακτη ενημέρωση από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Ν. Χαρδαλιά για τις πυρκαγιές του Σαββάτου

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 11 / 7 / 2021 , 2:10 από news_room

Έκτακτη ενημέρωση πραγματοποίησε στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου 10 Ιουλίου 2021 από το κτίριο Φάρος της Πολιτικής Προστασίας,  ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιπύραρχο Βασίλη Βαθρακογιάννη, σχετικά με τις δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν κατά τη χθεσινή ημέρα.

Ακολουθεί το κείμενο της ενημέρωσης:

Καλησπέρα από την Πολιτική Προστασία.

Θα ήθελα να σας ενημερώσω για το μέτωπο των πυρκαγιών.

Μετά τις χθεσινές 52 πυρκαγιές, σας ενημερώνουμε ότι σήμερα εκδηλώθηκαν άλλες 51 πυρκαγιές. Μιλάμε πάντα για δασικές πυρκαγιές.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο Βαρνάβα Αττικής. Αυτή τη στιγμή η εικόνα της πυρκαγιάς είναι εξαιρετικά βελτιωμένη. Αντιμετωπίζονται διάσπαρτες εστίες εντός της περιμέτρου και οι δυνάμεις παραμένουν ισχυρές. Επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, με οχήματα και πεζοπόρα τμήματα, καθώς και 6 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη μαζί με το Beriev-200. Την πυρκαγιά συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, με τον οποίο βρεθήκαμε από το πρωί στο πεδίο κι εκείνος παραμένει στο σημείο.

Στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου, στα τοπωνύμια Ρουπάκι, Πάτημα και Σοφό πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν από τις 10:30 το πρωί διάσπαρτες εστίες πυρκαγιάς σε χαμηλή βλάστηση. Κάποιες από αυτές πλησίασαν βιομηχανικές εγκαταστάσεις επί της Λεωφόρου Δερβενοχωρίων, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις απέτρεψαν την επέκταση τους. Σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα πραγματοποιήθηκε διακοπή της κυκλοφορίας από την Ελληνική Αστυνομία στη Λεωφόρο Νάτο, στη Λεωφόρο Δερβενοχωρίων, στη Λεωφόρο Ζωοδόχου Πηγής, αλλά και σε άλλους κάθετους δρόμους.

Διαβάστε επίσης:

 

Επίσης, λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι εκδηλώθηκε αγροτοδασική πυρκαγιά στη Νέα Ιωνία Βόλου, η οποία και αντιμετωπίστηκε μέσα σε 1 ώρα.

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι σημειώθηκε νέα εκδήλωση, όπως γνωρίζετε, μεγάλης αγροτοδασικής πυρκαγιάς στα Στύρα Ευβοίας. Η πυρκαγιά με τη βοήθεια των ανέμων κινήθηκε νότια, με αποτέλεσμα ο Επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων να εισηγηθεί την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων του παραλιακού οικισμού Νιμπορειό, οι οποίοι άλλωστε ειδοποιήθηκαν και μέσω του 112. Η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη, χωρίς όμως, αυτή τη στιγμή, να απειλεί μέχρι στιγμής κατοικίες και υποδομές.

Παραμένουμε με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, τον κ. Βασίλη Παπαγεωργίου στο Κέντρο Επιχειρήσεων, ενώ ο Υπουργός ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πετάει πάνω από τα Στύρα αυτή τη στιγμή με το συντονιστικό ελικόπτερο «BK-Φλόγα 3».

Δύσκολη μέρα.

Άλλη μία δύσκολη μέρα θα μου επιστρέψετε να πω, με ανέμους 6 και 7 μποφόρ και με ριπές να φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Παραμένουμε όλοι σε επιφυλακή, τόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις, όσο και οι δυνάμεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων της Πολιτικής Προστασίας.

Σε κάθε περίπτωση θα σας ενημερώνουμε για οτιδήποτε άλλο προκύψει.

Σας ευχαριστώ.

Σχετικά Άρθρα

Η εορτή του Αγίου Φώτιου στην Συνοδική Ιερά Μονή Πετράκη

Η εορτή του Αγίου Φώτιου στην Συνοδική Ιερά Μονή Πετράκη

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 20 / 2 / 2022 , 21:16 από news_room Με βυζαντινή λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η ιερά μνήμη του Αγίου Φωτίου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως και προστάτη της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ι.Μ. Ασωμάτων Πετράκη. Στην Ι.Μ. Τελέστηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Θαυμακού κ.κ. Ιάκωβου (Ηγούμενου της Ιεράς Μονής) και συνιερουργούντων ιερομονάχων […]

Ο ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης κατέθεσε στη Βουλή Σχέδιο Νόμου για την άρση των περιορισμών στην ψήφο των απόδημων

Σε διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου για την καταπολέμηση της Διαφθοράς του Υπουργείου Εσωτερικών

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 26 / 2 / 2022 , 6:48 από news_room Ο ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης θέτει σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Καταπολέμησης της Διαφθοράς, διατάξεις για την ολοκλήρωση της μεταφοράς των δασικών υπηρεσιών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, διατάξεις για την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ‘Ελλάδα 2.0’ και […]