19 °C Athens, GR
24/03/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής Ολοκληρώθηκε η Σύναξη Πνευματικών στη Μητρόπολη Εδέσσης Την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό επισκέπτεται ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Αρχιερατική Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Καίσαρι Κορινθίας Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της Επανάστασης του 1821 στους Αγίους Τόπους Το ενδεχόμενο ανάπτυξης οπλισμένης δύναμης στην Αϊτή συζητούν ΗΠΑ-Καναδάς Περισσότερα από 2.800.000 στρέμματα έκαψαν οι 10 πιο ακραίες πυρκαγιές στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια Επίσκεψη του Δημάρχου του Μεσολογγίου στον Μητροπολίτη Αιτωλίας Δαμασκηνό Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με θέμα: «Εκπαίδευση κατά του Ρατσισμού» Μεγάλο αποβατικό σκάφος του ΠΝ των ΗΠΑ συμμετέχει σε γυμνάσια στη Νότια Κορέα Επίσκεψη στο Λίβανο και την Συρία πραγματοποιεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος – Παρέδωσε ανθρωπιστική βοήθεια

Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες δηλώνουν πως ενισχύονται εκ νέου οι ισλαμιστικές τρομοκρατικές ομάδες – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 13 / 7 / 2021 , 0:28 από news_room

Η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung με τίτλο «Γερμανικές Μυστικές Υπηρεσίες: Το ‘Ισλαμικό Κράτος’ επιστρέφει», αναφέρει πως οι Γερμανικές Μυστικές Υπηρεσίες (BND) προειδοποιούν για επανενίσχυση των ισλαμιστικών τρομοκρατικών ομάδων.

Ο Πρόεδρος των BND Μπρούνο Καλ δήλωσε στην ε/φ ότι σχεδόν 20 χρόνια μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου παραμένει η απειλή από το τρομοκρατικό δίκτυο της al-Qaida και των τρομοκρατών παραστρατιωτικών του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους (IS).

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καμία αφορμή να άρουμε τον συναγερμό», σημείωσε.

Ακόμα κι αν σημειώθηκαν επιτυχίες, όπως η στρατιωτική νίκη επί του IS στις περιοχές – πυρήνες του Ιράκ και της Συρίας, ο αριθμός των δρώντων στην τρομοκρατία αυξήθηκε, ανέφερε και πρόσθεσε ότι έτσι, οι τζιχαντιστές θα μπορούσαν σήμερα να επιχειρήσουν όχι μόνο χτυπήματα στην περιοχή, αλλά «από εκεί ως ορμητήριο να δράσουν και προς τα έξω».

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για διεύρυνση των τρομοκρατικών δομών βρίσκεται, κατά τον κ. Kαλ, εκεί «όπου λείπουν το κύρος του κράτους και οι δομές».

Ανέφερε ότι αυτό αφορά προπάντων την Εγγύς και τη Μέση Ανατολή, τις χώρες του Σαχέλ, όλο και περισσότερο όμως και τη Νότιο Αφρική και εν μέρει την Κεντρική Ασία.

Εκεί βρίσκουν πρόσφορο έδαφος οι τρομοκρατικές ομάδες, επειδή φαντάζει ελκυστικό «το να πληρωθεί το κενό κι μετά να είναι κανείς μέρος του παιχνιδιού: μια νέα εξουσία, που θα αντιστοιχεί τόσο στη Σαρία όσο και θα φέρνει κοινωνικές υποσχέσεις», πρόσθεσε.

Ο κ. Καλ είπε ότι για την αντιμετώπιση τρομοκρατικών ομάδων υπάρχει μόνο ένα μέσο, δήλωσε ο επικεφαλής των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών: «Να είμαστε παρόντες». Η μάχη κατά των πυρήνων του IS πρέπει να συνεχιστεί, ανέφερε.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να συμπαραστεκόμαστε στις χώρες από τις οποίες ξεκίνησε αυτό το κακό», πρόσθεσε.

Μετά και την επίθεση στον γερμανικό στρατό στο Μάλι είναι «προφανές ότι δεν μπορεί να εξαφανιστεί από εκεί η Δύση». Η Ευρώπη θα πρέπει να κάνει τα πάντα για να υποστηρίξει τα κράτη της ζώνης του Σαχέλ και να έχει συνείδηση του ότι «πρόκειται εδώ για μια γειτονική περιοχή, στην οποία οι κίνδυνοι για την ασφάλεια έχουν άμεσες συνέπειες», υπογράμμισε ο Πρόεδρος των BND.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Mακρόν ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει 2.000 από τους 5.100 εγκατεστημένους εκεί στρατιώτες. Το βάρος δεν θα πρέπει να πέφτει μόνο στους ώμους μιας χώρας, είπε ο κ. Kαλ.

Πρόσθεσε ότι πέρα από τη στρατιωτική καταπολέμηση τρομοκρατικών ομάδων, η Δύση θα πρέπει να προσπαθήσει «να βελτιώσει την οικονομία και τις υποδομές έτσι, ώστε να δοθούν και στον αυξανόμενο πληθυσμό αρκετές προοπτικές, που καθιστούν την τρομοκρατία και τη μετανάστευση περιττές».

Λόγω της απόσυρσης των δυτικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, το 2001 ήταν «απόλυτα ορθό» να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία που ξεκίνησε από εκεί, είπε ο κ. Καλ.

Πρόσθεσε δε ότι είναι και προς το συμφέρον των Ταλιμπάν «να κρατήσουν μακριά από εκεί τις τρομοκρατικές δομές. Το σημαντικότερο δίδαγμα από την αποστολή στο Αφγανιστάν είναι «να αποτραπεί, ει δυνατόν, εν τη γενέσει της η ανεξέλεγκτη ανάπτυξη τρομοκρατικών δομών», όπως είπε.

Ταυτόχρονα, η Δύση οφείλει «να μην υπόσχεται παλάτια στην άμμο, π.χ. την εξαγωγή δημοκρατίας και κράτους δικαίου», κατέληξε ο Πρόεδρος των BND.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Αφρός & Νέκταρ Προδόρπιοι και Επιδόρπιοι Οίνοι στο Ωδείο Αθηνών

Αφρός & Νέκταρ Προδόρπιοι και Επιδόρπιοι Οίνοι στο Ωδείο Αθηνών

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 2 / 12 / 2022 , 19:21 από news_room Αφρώδεις και γλυκείς οίνοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και βραβευμένα στο διαγωνισμό Concours Mondial de Bruxelles, αφρώδη και γλυκά κρασιά του παγκόσμιου αμπελώνα, περιμένουν τους οινόφιλους να τα γευθούν την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα Φουαγιέ […]

Μετρό

Το μετρό «ανεβαίνει» δυτικά προάστια

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 6 / 1 / 2023 , 13:06 από news_room Το υπουργείο Υποδομών προκήρυξε τον διαγωνισμό για την επέκταση της γραμμής 2 από την Ανθούπολη προς το Ιλιον, με τρεις σταθμούς. Μάλιστα, η Αττικό Μετρό θα κατασκευάσει και υπόγειο χώρο στάθμευσης σε έναν από τους σταθμούς, ώστε να μπορεί […]

Pin It on Pinterest