Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο Γιάννης Φλωρινιώτης Οικουμενικός: «Η χριστιανική μαρτυρία θα ήταν περισσότερο αποτελεσματική εάν οι Χριστιανοί ήμασταν ενωμένοι» Ευχές του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στον Μητροπολίτη Πολωνίας Σάββα 15 Ιουνίου στην ΕΡΤ η τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων Παράδοση Ιερών Λειψάνων από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο στον Μητροπολίτη Μιχαλουπόλεως Γεώργιο Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στον Καθεδρικό Ναό της Αδελαΐδος προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στο ετήσιο Φεστιβάλ του Αγίου Παύλου Hempstead Νέας Υόρκης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος Αθηνών Ιερώνυμος: Το οι­κο­λο­γικό πρό­βλημα χρει­ά­ζε­ται να αν­τι­με­τω­πι­στεί πο­λυ­πα­ρα­γον­τικά και με τη συ­νερ­γα­σία ό­λων Η εορτή της Πεντηκοστής στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργίου

Μήνυμα του Μητροπολίτη Σαν Φρανσίσκο για την 47η Θλιβερή επέτειο της Τουρκικής Εισβολής στην Κύπρο – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 17 / 7 / 2021 , 0:15 από news_room

Ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου (Σαν Φρανσίσκο) εξέδωσε για την θλιβερή 47η Επέτειο της Τουρκικής Εισβολής στη Κύπρο την εξής ανακοίνωση :

*Αγαπημένοι αδελφοί και αδελφές στον Κύριο,

Αυτά σας τα είπα, ώστε ενωμένοι μαζί μου να έχετε ειρήνη. Ο κόσμος θα σας κάνει να υποφέρετε· αλλά εσείς να ’χετε θάρρος, γιατί εγώ τον έχω νικήσει τον κόσμο».
Ιωάννης 16:33

Στις 20 Ιουλίου 1974, ο λαός της Βόρειας Κύπρου υπέφερε πολύ κατά την εισβολή των τουρκικών δυνάμεων. Από εκείνη την ημέρα, οι ζωές τους έχουν αλλάξει για πάντα. Η καταστροφή, η δίωξη, η απώλεια σπιτιών, θέσεων εργασίας και ζωών είναι διαρκείς υπενθυμίσεις εκείνων των πολύ σκοτεινών ημερών που συνεχίζονται ακόμα και τώρα 47 χρόνια αργότερα.

Να είμαστε ευλογημένοι με πολλές ελευθερίες σε αυτήν τη χώρα, πολλά άλλα μέρη του κόσμου εξακολουθούν να υποφέρουν υπό καταπίεση. Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για την ελευθερία που απολαμβάνουμε, ενώ θυμόμαστε στην ένθερμη προσευχή όλων εκείνων των οποίων τα δικαιώματα έχουν αφαιρεθεί και συνεχίζουν να διώκονται.

Καθώς θα συγκεντρωθείτε στην εκκλησία την Κυριακή, 18 Ιουλίου 2021, ζητώ από κάθε ενορία στη Μητρόπολη μας να τελέσουν ένα μνημόσυνο σε όσους θυμούνται και σε όλους εκείνους που έχασαν τη ζωή τους κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Ας θυμηθούμε τους αδελφούς και τις αδελφές μας στη Κύπρο που εξακολουθούν να υποφέρουν, ανυψώνοντάς τους στην προσευχή και αναζητώντας ειρήνη και δικαιοσύνη για την πατρίδα τους μέσω της σοφίας και του ελέους του Κυρίου. Πρέπει να συνεχίσουμε να τους τιμούμε με τις προσευχές μας, καθώς και με τη συνεχιζόμενη δέσμευσή μας για την αποκατάσταση της αξίας της ελευθερίας τους.

Με αγάπη στον Χριστό,

+ Μητροπολίτης Γεράσιμος του Σαν Φρανσίσκο

 

*Ανεπίσημη Μετάφραση 

Σχετικά Άρθρα

Σερρών Θεολόγος «Ποτέ ξανά!...»

Σερρών Θεολόγος: «Ποτέ ξανά!…»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 11 / 3 / 2023 , 21:23 από news_room Πρώτη Κυριακή των Νηστειών της αγίας και μεγάλης Τεσσαρακοστής, γνωστή ως της «Ορθοδοξίας», την 5η του μηνός Μαρτίου 2023, η κατά Σέρρας και Νιγρίτα συνεκλεκτή τίμησε ιεροπρεπώς τους ιερούς αγώνες των σεπτών και αγίων υπερασπιστών της ορθοδόξου πίστεως και […]

Ολοκλήρωση Αεροπορικής άσκηση Κύπρου – Γαλλίας «ΤΑΛΩΣ 2021»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 28 / 5 / 2021 , 5:58 από news_room Ολοκλήρωση Αεροπορικής άσκηση Κύπρου – Γαλλίας «ΤΑΛΩΣ 2021» Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αεροπορική άσκηση «ΤΑΛΩΣ 2021» με τη συμμετοχή δυνάμεων από την Εθνική Φρουρά και τις Γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με ευκαιρία της παρουσίας του αεροπλανοφόρου του […]

Pin It on Pinterest