18 °C Athens, GR
28/10/2021

Τελευταια Νέα
Αυστραλίας Μακάριος: «Τα παιδιά μας να γνωρίζουν για ποιες αξίες αγωνίζονταν οι πρόγονοί τους» Την ενορία των Αγίων Πάντων Weirton, WV επισκέφθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετά την άφιξη του στο Πίτσμπουργκ, PA Επίσκεψη της ΟΝΝΕΔ στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά» – Συνάντηση με την ηρωίδα του καρκίνου του μαστού Μαρία Σατραζέμη ΗΠΑ-Γερουσιαστής Κρις Κουνς: Η διαθρησκευτική ηγεσία του Οικουμενικού Πατριάρχη για την κλιματική αλλαγή είναι έμπνευση για όλους μας Κ. Μπακογιάννης: Η δομή στον Ελαιώνα έχει κλείσει τον κύκλο της Δίκη για την επίθεση με βιτριόλι: Κάθειρξη 15 ετών πέβαλε το ΜΟΔ στην 37χρονη Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Υπουργό Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας Κίνας, Wang Yi Ολοκληρώθηκε η Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση «Blue Flag 2021» Ζητήματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο επίκεντρο της συνάντησης του ΥΠΕΣ Μ. Βορίδη με τον ομόλογό του R. Mikulec Συλλυπητήριο μήνυμα του Αλεξανδρείας Θεόδωρου για την θάνατο της Φώφης Γεννηματά – Adologala.gr

Μήνυμα του Μητροπολίτη Σαν Φρανσίσκο για την 47η Θλιβερή επέτειο της Τουρκικής Εισβολής στην Κύπρο – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 17 / 7 / 2021 , 0:15 από news_room

Ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου (Σαν Φρανσίσκο) εξέδωσε για την θλιβερή 47η Επέτειο της Τουρκικής Εισβολής στη Κύπρο την εξής ανακοίνωση :

*Αγαπημένοι αδελφοί και αδελφές στον Κύριο,

Αυτά σας τα είπα, ώστε ενωμένοι μαζί μου να έχετε ειρήνη. Ο κόσμος θα σας κάνει να υποφέρετε· αλλά εσείς να ’χετε θάρρος, γιατί εγώ τον έχω νικήσει τον κόσμο».
Ιωάννης 16:33

Στις 20 Ιουλίου 1974, ο λαός της Βόρειας Κύπρου υπέφερε πολύ κατά την εισβολή των τουρκικών δυνάμεων. Από εκείνη την ημέρα, οι ζωές τους έχουν αλλάξει για πάντα. Η καταστροφή, η δίωξη, η απώλεια σπιτιών, θέσεων εργασίας και ζωών είναι διαρκείς υπενθυμίσεις εκείνων των πολύ σκοτεινών ημερών που συνεχίζονται ακόμα και τώρα 47 χρόνια αργότερα.

Να είμαστε ευλογημένοι με πολλές ελευθερίες σε αυτήν τη χώρα, πολλά άλλα μέρη του κόσμου εξακολουθούν να υποφέρουν υπό καταπίεση. Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για την ελευθερία που απολαμβάνουμε, ενώ θυμόμαστε στην ένθερμη προσευχή όλων εκείνων των οποίων τα δικαιώματα έχουν αφαιρεθεί και συνεχίζουν να διώκονται.

Καθώς θα συγκεντρωθείτε στην εκκλησία την Κυριακή, 18 Ιουλίου 2021, ζητώ από κάθε ενορία στη Μητρόπολη μας να τελέσουν ένα μνημόσυνο σε όσους θυμούνται και σε όλους εκείνους που έχασαν τη ζωή τους κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Ας θυμηθούμε τους αδελφούς και τις αδελφές μας στη Κύπρο που εξακολουθούν να υποφέρουν, ανυψώνοντάς τους στην προσευχή και αναζητώντας ειρήνη και δικαιοσύνη για την πατρίδα τους μέσω της σοφίας και του ελέους του Κυρίου. Πρέπει να συνεχίσουμε να τους τιμούμε με τις προσευχές μας, καθώς και με τη συνεχιζόμενη δέσμευσή μας για την αποκατάσταση της αξίας της ελευθερίας τους.

Με αγάπη στον Χριστό,

+ Μητροπολίτης Γεράσιμος του Σαν Φρανσίσκο

 

*Ανεπίσημη Μετάφραση 

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση Τμήματος Οδικών Μεταφορών για έκτακτα μέτρα από 30/12/2020 μέχρι 10/1/2021

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 30 / 12 / 2020 , 14:03 από news_room Ενόψει του περιεχομένου του περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19) Διατάγματος (Αρ. 60) του 2020 και ειδικότερα της παραγράφου 2.4(δ) αυτού λαμβάνονται τα πιο κάτω μέτρα: 1. Εξετάσεις υποψήφιων οδηγών (περιλαμβανομένης της εξέτασης για μαθητική […]

Φώφη Γεννηματά: Το «αύριο» του περιβάλλοντος μετά την πανδημία θα πρέπει να είναι βιώσιμο και δίκαιο για όλους

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 26 / 3 / 2021 , 23:17 από news_room «Ο μηδενισμός των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου τις επόμενες δεκαετίες είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει ο κόσμος, η Ευρώπη και η ελληνική κοινωνία», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά στην τηλεσυζήτηση για τον κλιματικό νόμο που διοργάνωσε […]

Pin It on Pinterest