27 °C Athens, GR
17/05/2022

Τελευταια Νέα
Παρουσία Αρχών του Δήμου Γαλατσίου & Πλήθους κόσμου η Ιερά Λιτάνευση της Αγίας Γλυκερίας (Φωτορεπορτάζ) Εγκατάλειψη του ιστορικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου Αλίμου μετά από την απομάκρυνση του Ιερέα Αρχαιολόγου Η ομιλία του Πρέσβη Τζορτζ Τσούνη στη Δεξίωση για την Επίδοση των Διαπιστευτηρίων του Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με τον Βασιλιά της Ιορδανίας στη Νέα Υόρκη – Adologala.gr Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη της Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι Στην Δωδέκατη Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου των Εκκλησιών Μέσης Ανατολής παρέστη ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Εγκαινιάστηκε η σπονδυλωτή έκθεση «Λίθινες Διαδρομές – Ιστορίες από Πέτρα: Εβραϊκές Επιγραφές στην Ελλάδα» Ουάσιγκτον: Δεξίωση προς τιμήν του Έλληνα Πρωθυπουργού παρέθεσε ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζό Μπάιντεν Ανοιχτή συζήτηση του Πρωθυπουργού με τον δημοσιογράφο David Ignatius, στο Georgetown University Λίβανος: Η Χεζμπολάχ έχασε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος για Ελλάδα-ΗΠΑ: «Ακλόνητη η δέσμευση των δύο εθνών, στις έννοιες της Δημοκρατίας & της Ελευθερίας» Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής – Εξοπλιστικά & Ελληνοτουρκικά στις συνομιλίες Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην βράβευση αθλητών από την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία Μόρφου Νεόφυτος: «Θέλω παπάδες που ν’ αγαπούν και να ομολογούν τον Χριστό» Ιερά Μνήμη Μητροπολίτη Χαλκίδος Γρηγορίου Πλειάθου από την κίνηση πολιτών «Σιδερίτης»

Λαρίσης Ιερώνυμος: «Ευχαριστώ την Περιφέρεια Θεσσαλίας» – Η Π.Θ. Θα στηρίξει με 1.5εκατομμύριο Ευρώ την Στατική Ενίσχυση του Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Λαρίσης

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 24 / 7 / 2021 , 17:04 από news_room

Σίγουρα θα ήταν μέσα στις επιθυμίες του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου να στηριχθούν οι πολίτες-πιστοί της Ι.Μ. Λαρίσης τους οποίους έπληξε σεισμός φέτος και πολλών εκ των οποίων ο εγκέλαδος τους άφησε χωρίς σπίτι. Δεν τους άφησε μόνο χωρίς οικίες αλλά και χωρίς ενορίες πολλές εκ τις οποίες υπέστησαν ζημιές και μία σχεδόν καταστράφηκε ολοσχερώς. Μέσα σε αυτή την κατάσταση τη φετινή ήρθε μία απόφαση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.  Συγκεκριμένα η απόφαση η οποία υπογράφηκε παρουσία του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερωνύμου στα γραφεία της Περιφέρειας  και όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας πρόκειται να στηρίξει με το ποσό του 1.5 εκατομμυρίων Ευρώ για την στατική ενίσχυση του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου Λαρίσης, απόφαση για την οποία είχε καταθέσει αίτημα ο μακαριστός μητροπολίτης Λαρίσης κυρός Ιγνάτιος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας  οι εργασίες ξεκινούν για την ενίσχυση της στατικότητας του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Λάρισας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μαζί με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμο υπέγραψαν τη σύμβαση του έργου, προϋπολογισμού 1.540.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας. Με το έργο επιτυγχάνεται η στατική ενίσχυση του δαπέδου του ισογείου – οροφής υπογείου του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, στο κέντρο της πόλης της Λάρισας, προκειμένου να κατασκευασθούν χώροι αποθηκευτικοί και βοηθητικής χρήσης, στο υπόγειο του.

«Μετά τη διαπίστωση του προβλήματος της στατικότητας του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, σε συνεργασία με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμο και τις τεχνικές μας υπηρεσίες, ολοκληρώσαμε τη μελέτη, δημοπρατήσαμε το έργο και σήμερα υπογράφουμε τη σύμβαση κατασκευής με την ανάδοχο εταιρεία» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Τα δημόσια έργα είναι μια διαρκής μάχη δυσκολιών. Ξεκινά τις επόμενες ημέρες ένα έργο μεγάλης αγάπης προς το συνάνθρωπο και την πίστη. Ευελπιστούμε να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης, καθώς η ανάδοχος εταιρεία είναι από τη Λάρισα και αυτό παίζει σημαντικό ρόλο. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με ολοκληρωμένο σχέδιο και στρατηγική συντηρεί, προστατεύει και αναδεικνύει τη θρησκευτική κληρονομιά και τιμήθηκε πρόσφατα με το βραβείο για τη Βιώσιμη Ελλάδα του Αύριο «Bravo» για το έργο «Ανάδειξη εκκλησιαστικών μνημείων της Περιφέρειας Θεσσαλίας».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμος δήλωσε: «Ευχαριστώ την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη βοήθεια που παρέχει στην κατασκευή ενός τόσο σπουδαίου έργου, όπως της υποθεμελίωσης ενός ναού ο οποίος είναι κομβικής σημασίας για την περιοχή της Λάρισας και ειδικότερα για το κέντρο της πόλης. Αναδείχτηκε το πρόβλημα της αναγκαιότητας βοηθητικών και αποθηκευτικών χώρων, στη διάρκεια της πανδημίας και αυτό καθιστά πολύ επίκαιρό το αίτημα που είχε υποβάλει πριν επτά χρόνια ο αείμνηστος προκάτοχός μου, Μακαριστός Μητροπολίτης Λαρίσης κυρός Ιγνάτιος.

Ο κ.Ιερώνυμος σημείωσε επίσης: «Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράφουμε τη σύμβαση κατασκευής και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αρχίσει να υλοποιείται ένα έργο κομβικής σημασίας. Ο ναός χτίστηκε σε φάσεις και συνεπώς τόσο οι τελευταίοι σεισμοί όσο η διάβρωση και γενικά η ροή του χρόνου έχει αναδείξει τις φθορές που έχει υποστεί όσο και την ανάγκη συνενώσεως με τεχνικό τρόπο των κομματιών που χτίστηκαν σε διαφορετικές χρονολογικές περιόδους. Ευχαριστώ την Περιφέρεια Θεσσαλίας διότι τα έβαλε με το τέρας της γραφειοκρατίας και μετά από επτά χρόνια επιτέλους φτάνουμε σε αποτέλεσμα. Το λέω αυτό και το τονίζω, γιατί εμείς κάναμε την υπομονή μας επτά χρόνια, όμως, έχουμε ανθρώπους στα σεισμόπληκτα χωριά που μένουν αυτή τη στιγμή μέσα σε κοντέινερ. Ήδη θα περάσουν ένα χειμώνα από τη ζωή τους σε αυτά. Ξέρω ότι ο Περιφερειάρχης αγωνίζεται αλλά θα ήθελα να κάνω για άλλη μια φορά μια δημόσια παράκληση προς την κεντρική κυβέρνηση, να απλοποιήσει τις διαδικασίες. Δεν είναι δυνατόν οι άνθρωποι αυτοί να βγάλουν και δεύτερο χειμώνα στα προσωρινά καταλύματα που τους έχουν προσφερθεί. Η εμπειρία αυτού του έργου έχει αναδείξει πως ενώ πολλά πράγματα είναι αναγκαία και σημαντικά, ορισμένοι μηχανισμοί, ορισμένες διαδικασίες, καθυστερούν. Και οι καθυστερήσεις είναι εις βάρος όλων και ιδιαιτέρως του κοινωνικού συνόλου, που είναι ο αποδέκτης όλων αυτών των μεγάλων έργων. Σήμερα είναι ημέρα ευχαριστιών και είναι ημέρα ανάμνησης του Μακαριστού Μητροπολίτη προκατόχου μου, ο οποίος ζήτησε αυτό το έργο διότι υπήρχε η αναγκαιότητα».

Κλείνοντας ο κ. Ιερώνυμος επίσης ανέφερε πώς: «Είναι επίσης ημέρα χαράς και για τον προϊστάμενο του ναού, πατέρα Ιγνάτιο Μουρτζανό ο οποίος πάλεψε και αυτός για το έργο. Σήμερα που υπογράφουμε τη σύμβαση και ξέρουμε ότι θα ξεκινήσει το έργο, βρίσκουμε την ευκαιρία να πούμε ότι θωρακίζεται και η τοπική Εκκλησία, με σύγχρονους, ασφαλείς χώρους, έτσι ώστε να μπορούμε να πραγματοποιούμε το κοινωνικό μας έργο, πιο ελεύθερα. Να προσφέρουμε και να εξυπηρετούμε όχι μόνο το λαό του Θεού, αλλά το λαό γενικότερα. Διότι ένας ναός οργανωμένος αποτελεί, για παράδειγμα, σημείο αναφοράς στον καύσωνα και βρίσκουν καταφύγιο οι πολίτες σε κλιματιζόμενους χώρους. Ένας ναός σε μια κοινωνία δρα πολλές φορές ως πολυχώρος, ως σημείο συνάθροισης και δίνει την πολιτιστική ταυτότητα του τόπου».

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Έκτακτη χορηγία 1500€ σε επαγγελματίες των Τεχνών και του Πολιτισμού

Έκτακτη χορηγία 1500€ σε επαγγελματίες των Τεχνών και του Πολιτισμού

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 8 / 2 / 2021 , 18:14 από news_room Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοινώνουν την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για την παραχώρηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης (εφάπαξ ποσού) ύψους €1.500 προς δικαιούχους από όλο το φάσμα των Τεχνών και του Πολιτισμού στο […]

Τέλος στην καθημερινή ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών στον Κηφισό με τον κόμβο αναστροφής στο ύψος της Ιεράς Οδού

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 9 / 7 / 2021 , 20:47 από news_room Δόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία από την Περιφέρεια Αττικής, ο κόμβος αναστροφής του Κηφισού στο ύψος της Ιεράς Οδού, ο οποίος αναμένεται να διευκολύνει σημαντικά τα οχήματα που εγκαταλείπουν τον Κηφισό με κατεύθυνση προς την Ιερά οδό. Πρόκειται γα την […]

Pin It on Pinterest