30 °C Athens, GR
24/07/2021

Τελευταια Νέα
Λαρίσης Ιερώνυμος: «Ευχαριστώ την Περιφέρεια Θεσσαλίας» – Η Π.Θ. Θα στηρίξει με 1.5εκατομμύριο Ευρώ την Στατική Ενίσχυση του Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Λαρίσης Κρήτη : Ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΕΣ συμμετείχε στην τελετή ενάρξεως της ΚΗ᾽ Γενικής Συνελεύσεως της Διακοινοβουλευτικής Συνελεύσεως της Ορθοδοξίας Τον Έλληνα Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Κων. Βλάση δέχθηκε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης Αύριο 25 Ιουλίου 2021, στο Φανάρι η Χειροτονία του εψηφισμένου Μητροπολίτη Γαλλίας π. Δημητρίου Πλούμη Μήνυμα της Α. Θ. Παναγιότητος, Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου προς την 28ην Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνελεύσεως της Ορθοδοξίας Έκτακτη τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για να συζητήσει το θέμα του Μητροπολίτη Περιστερίου – Έξαρχος της Ι.Μ. Περιστερίου ο Μητροπολίτης Ιλίου Αδ. Γεωργιάδης: Κατά 38% περισσότεροι οι πόροι του νέου ΕΣΠΑ για την Αττική Aνακοίνωση του ΚΚΕ για τα 47 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας της 21ης Απριλίου Στη Λέσβο τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας Μήνυμα του πρωθυπουργού για την Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συμμετείχε στη Σύνοδο της Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 9 / 7 / 2021 , 21:20 από news_room

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συμμετείχε μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Βουλγαρίας Rumen Radev στην 6η Σύνοδο της Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών που διεξάγεται στη Σόφια. Προσερχόμενη στη Σύνοδο η κυρία Σακελλαροπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Βρίσκομαι στη Σόφια προκειμένου να εκπροσωπήσω την Ελλάδα, ως προσκεκλημένη χώρα, στη Σύνοδο Κορυφής της Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας Rumen Radev για την πρόσκλησή του και την ευγενική φιλοξενία.
Η Ελλάδα αποδίδει μεγάλη σημασία στην πρωτοβουλία αυτή, που αποσκοπεί στην ενδυνάμωση της συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και της ψηφιακής συνδεσιμότητας. Πιστεύουμε ότι θα συνεισφέρει σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και στην εμπέδωση των σχέσεων καλής γειτονίας, με βάση τον σεβασμό του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου.
Θεωρούμε ότι η ενισχυμένη σχέση της Ελλάδας με την Πρωτοβουλία θα είναι επωφελής για όλες τις πλευρές που επιθυμούν την προώθηση των κοινών τους συμφερόντων, καθώς και των συμφερόντων της ΕΕ.
Στο περιθώριο της Συνόδου, είχα την ευκαιρία να συναντηθώ διαδοχικά με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας Rumen Radev, τον Πρόεδρο της Πολωνίας Andrzej Duda και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Frank-Walter Steinmeier, με τους οποίους συζήτησα για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Αργότερα θα συναντήσω επίσης τον Πρόεδρο της Λιθουανίας Gitanas Nausėda».

Στην παρέμβασή της κατά της διάρκεια της Συνόδου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε την ιδιαίτερη σημασία αυτής της φιλόδοξης Πρωτοβουλίας, που έχει ως στόχο να γεφυρώσει το αναπτυξιακό χάσμα που υπάρχει μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναβαθμίζοντας ζωτικής σημασίας διασυνοριακές υποδομές. Τόνισε επίσης ότι η γεωγραφική θέση της χώρας μας αναδεικνύει τις δυνατότητές της να διαδραματίσει ένα σημαντικό διαπεριφερειακό ρόλο στην Νότιο-Ανατολική Ευρώπη. Η επόμενη Σύνοδος της Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών αποφασίστηκε ότι θα πραγματοποιηθεί το 2022 στη Λετονία.

Στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου η κυρία Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Λιθουανίας Gitanas Nausėda.

Στη συνάντηση συζητήθηκε ιδιαίτερα το μεταναστευτικό-προσφυγικό πρόβλημα, μετά και την πρόσφατη απόφαση της Λευκορωσίας να αφήσει ανοικτά για τους μετανάστες τα σύνορα της με τη Λιθουανία.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της στη Σόφια η κυρία Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με Έλληνες επιχειρηματίες που πήραν μέρος στο Οικονομικό Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Συνόδου.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ο αγαπημένος «γιος» της οσίας Γερόντισσας Γαλακτίας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 5 / 6 / 2021 , 14:14 από news_room Συνέντευξη με τον κ. Αντώνη Μ. Μωραϊτάκη, συνταξιούχο υπάλληλο του τομέα ΕΚΑΜ Μοιρών Κρήτης. Κύριε Αντώνη, σε γνωρίσαμε όταν ερχόμασταν από την Κύπρο και επισκεπτόμασταν την Γερόντισσα.  Καταλάβαμε την σεμνότητα και την διάκριση που σε διακρίνει.  Μας είπες ότι […]

HONDA e TRIUMPHS AT 2021 WORLD CAR AWARDS

To Honda e Θριάμβευσε στα 2021 World Car Awards

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 27 / 4 / 2021 , 1:24 από news_room ΤΟ HONDA e ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕ ΣΤΑ 2021 WORLD CAR AWARDS Το Honda e αναδείχτηκε World Urban Car of the Year στον υψηλού κύρους θεσμό 2021 World Car Awards Το Honda e βρέθηκε επίσης στην τελική τριάδα για την ανάδειξη του […]

Pin It on Pinterest