30 °C Athens, GR
31/07/2021

Τελευταια Νέα
Σταθερά αυξανόμενη η εμπιστοσύνη των αναγνωστών στο ADOLOGALA.GR AHEPA-99ο Συνέδριο : Τιμητική εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης Ποιμαντορική Εγκύκλιος Μητροπολίτη San Francisco Γεράσιμου για την περίοδο του 15Αυγούστου – Adologala.gr Την Αναπληρώτρια Πρωθυπουργό του Λιβάνου Zeina Akar δέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος – Adologala.gr Ανοιχτά οι Οργανωμένες Παραλίες αυτό το Σαββατοκύριακο, και τη Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021 Μέτρα για την προστασία των υπαλλήλων του Δημόσιου Τομέα από τις υψηλές θερμοκρασίες λόγω καύσωνα – Τι προβλέπει η Εγκύκλιος του ΥπΕσ. Η ψήφος των απόδημων Ελλήνων στο επίκεντρο της ομιλίας του ΥΠΕΣ στη 13η  Γενική Συνέλευσης της Πα.Δ.Ε.Ε. Παρουσία του Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη η τελετή Αποφοίτησης του Πανεπιστημίου του Μπαλαμάντ – Adologala.gr Μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου για την Επέτειο των 1033 χρόνων από το Βάπτισμα των Ρως Άγιοι Τόποι : Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στα Ερείπια Βυζαντινού Ιερού Ναού 5ου Αιώνος στη πόλη Ashdod – Adologala.gr Συνολικά 802 αιτήσεις, αξίας €200 εκατ. εγκρίθηκαν υπό το Σχέδιο Εστία

Η μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα στο επίκεντρο του Συνεδρίου της Ε.Κ.Δ.Δ.Α.

Ε.Σ.Δ.Δ.Α. - ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ (EUROKINISSI / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 21 / 7 / 2021 , 4:37 από news_room

Η δομική μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα στο επίκεντρο του Συνεδρίου της Ε.Κ.Δ.Δ.Α. για την «Αναβάθμιση και Αναπροσανατολισμό των Δεξιοτήτων στο Σύγχρονο Επιτελικό Κράτος»

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο Συνέδριο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α) με τίτλο «Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.Α.): Αναβάθμιση και Αναπροσανατολισμός των Δεξιοτήτων στο Σύγχρονο Επιτελικό Κράτος», στις 15 & 16 Ιουλίου. Τις εργασίες του παρακολούθησαν με τη διαδικασία της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης, απόφοιτοι και σπουδαστές της Ε.Σ.Δ.Δ.Α, καθώς και πολλά στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης σε απευθείας σύνδεση με τις εγκαταστάσεις του Ε.Κ.Δ.Δ.Α.

Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους εκλεκτοί προσκεκλημένοι όπως, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, εκπρόσωποι σχολών Δημόσιας Διοίκησης του εξωτερικού, υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη και προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους από τον Ακαδημαϊκό χώρο.

Τις εργασίες του Συνεδρίου άνοιξε η Πρόεδρος του Ε.Κ.Δ.Δ.Α κ. Παρασκευή Δραμαλιώτη, καλώντας στο βήμα τον Υπουργό Επικρατείας, καθηγητή κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη, ο οποίος στον χαιρετισμό του συνεχάρη την Πρόεδρο για την διοργάνωση και το έργο της, τονίζοντας την σημασία του αναπροσανατολισμού των δεξιοτήτων στο σύγχρονο επιτελικό κράτος και αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι βρίσκονται «στην καρδιά της νέας μορφής διακυβέρνησης» .

Χαιρετισμό απήυθυναν επίσης η Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Παρασκευή Χαραλαμπογιάννη, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης & Απλούστευσης Διαδικασιών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Λεωνίδας Χριστόπουλος, η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής & Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννα Χορμόβα και ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας κ. Άγγελος Μπίνης.

EUROKINISSI / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Κατά την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες διαλέξεις με έμφαση στον κλάδο των επιτελικών στελεχών και τον ουσιαστικό ρόλο της Ε.Σ.Δ.Δ.Α. για την ενεργοποίηση του. Στο πλαίσιο αυτό τοποθετηθήκαν έμπειρα στελέχη της ΕΝ.ΑΠ/Ε.Σ.Δ.Δ.Α, ενώ παράλληλα δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους και σπουδαστές της Ε.Σ.Δ.Δ.Α.

Κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών του Συνεδρίου, εκπροσωπήθηκαν Σχολές και Ινστιτούτα Δημόσιας Διοίκησης από το διεθνές περιβάλλον όπως η γαλλική École Nationale dAdministration (ΕΝΑ), η ιταλική Scuola Nazionale dellAmministrazione (SNA), η ρουμανική Ι.Ν.Α., η πορτογαλική Ι.Ν.Α, το φινλανδικό HAUS κ.α., οι οποίες παρουσίασαν βέλτιστες πρακτικές και προτάσεις για την εκπαιδευτική στρατηγική τους στην μετα- Covid εποχή.

Αξιοσημείωτες ήταν οι παρεμβάσεις σημαντικών Ελλήνων επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, της Βοστώνης, του Λονδίνου και την Σχολή Δημόσιων Υπηρεσιών του Καναδά.

Ιδιαίτερα τιμητική κρίθηκε η παρουσία και η ενεργός συμμετοχή στις εργασίες του Συνεδρίου του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στον Ο.Ο.Σ.Α. και καθηγητή Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης κ. Γεώργιου Πρεβελάκη.

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε επίσημη επίσκεψη της Διευθύνουσας Σπουδών της γαλλικής École Nationale dAdministration (ΕΝΑ) κ. Anges Fontana, καθώς και του Επικεφαλής της Κυπριακής Ακαδημίας Δημόσιας Διοίκησης κ. Μάριου Μιχαηλίδη.

Σε ειδική τελετή η Πρόεδρος κ. Π. Δραμαλιώτη και η κ. Α. Fontana, υπέγραψαν την ανανέωση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Ε.Κ.Δ.Δ.Α και της ΕΝΑ, με τη συμμετοχή του Αντιπρόεδρου του Ε.Κ.Δ.Δ.Α, κ. Βασίλειου Έξαρχου και της κ. Solene Burtz, υπεύθυνης προγραμμάτων της Διεύθυνσης Διεθνών Προγραμμάτων και Συμπράξεων της ΕΝΑ.

EUROKINISSI / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Την λήξη των εργασιών του Συνεδρίου κήρυξε με χαιρετισμό του ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης, εκπροσωπώντας επισήμως τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο κ. Βορίδης εξέφρασε τη βαθιά του ικανοποίηση για την πλούσια θεματολογία του Συνεδρίου, την μεγάλη συμμετοχή και το ενδιαφέρον των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης για το ζήτημα της ενίσχυσης των δεξιοτήτων στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι με αφετηρία τις πρωτοβουλίες του Ε.Κ.Δ.Δ.Α αναμένει άμεσα την υποβολή καινοτόμων προτάσεων που θα υπηρετούν τη νέα εξωστρεφή στρατηγική για τον μετασχηματισμό του δημοσίου τομέα. Επίσης, ο Υπουργός υπογράμμισε ότι ο διάλογος που ξεκινά το ΕΚΔΔΑ για τις δεξιότητες θα αφορά στο σύνολο των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης καθώς μόνο τότε τα αποτελέσματα του θα αποκτήσουν ουσιαστικό νόημα.

Την τελετή λήξης τίμησαν επίσης με την παρουσία και τον χαιρετισμό τους ο εκπρόσωπος του Μακαριότατου Αρχιεπίσκοπου Αθηνών Ιερωνύμου Β΄, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου, κ. Χρυσόστομος, ο Ευρωπαίος Επίτροπος & Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, κ. Patrick Maisonnave, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Αλκιβιάδης Στεφανής και η Υφυπουργός για τη Δημογραφική Πολιτική & την Οικογένεια, κ. Μαρία Συρεγγέλα.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Παράκληση στον Ι.Ν. Ευαγγελισμoύ της Θεοτόκου Γρεβενών για τους μαθητές που δίνουν Πανελλήνιες

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Το απόγευμα του Σαββάτου 12 Ιουνίου 2021, τελέσθηκε Παράκληση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμoύ της Θεοτόκου Γρεβενών για  τους  μαθητές της  Γ΄ Λυκείου  που  δίνουν Πανελλήνιες  Εξετάσεις. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, στο τέλος της Παρακλήσεως διάβασε σχετική ευχή στους υποψηφίους για την επιτυχία τους στις εξετάσεις και με […]

Εσπερινός της Αγίας Μαρίνας στη περιώνυμο ενορία της Ηλιούπολης των Αθηνών – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 17 / 7 / 2021 , 5:05 από news_room Η ενορία της Αγίας Μαρίνας στο ομώνυμο προάστιο της Ηλιούπολης τιμά χθές και σήμερα 15 και 16 Ιουλίου 2021 την έφορο και προστάτιδα της. Στον ιερό ναό της αγίας Μαρίνας χθές το απόγευμα τελέστηκε Μέγας αρχιερατικός εσπερινός με την […]

Pin It on Pinterest