Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Στο δικαστήριο για δεύτερη ημέρα ο πρίγκιπας Χάρι, για την υπόθεση υποκλοπών Δωδεκανησιακά καφενεία και «Σπίτια» στην Αμερική Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Αγία Σιών Ιερουσαλήμ: Ο Πατριάρχης Θεόφιλος λειτούργησε την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος στον πανηγυρίζοντα Ναό της Ρωσικής Αποστολής Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο Γιάννης Φλωρινιώτης Οικουμενικός: «Η χριστιανική μαρτυρία θα ήταν περισσότερο αποτελεσματική εάν οι Χριστιανοί ήμασταν ενωμένοι» Ευχές του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στον Μητροπολίτη Πολωνίας Σάββα 15 Ιουνίου στην ΕΡΤ η τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων Παράδοση Ιερών Λειψάνων από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο στον Μητροπολίτη Μιχαλουπόλεως Γεώργιο Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στον Καθεδρικό Ναό της Αδελαΐδος προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας

Η μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα στο επίκεντρο του Συνεδρίου της Ε.Κ.Δ.Δ.Α.

Ε.Σ.Δ.Δ.Α. - ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ (EUROKINISSI / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 21 / 7 / 2021 , 4:37 από news_room

Η δομική μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα στο επίκεντρο του Συνεδρίου της Ε.Κ.Δ.Δ.Α. για την «Αναβάθμιση και Αναπροσανατολισμό των Δεξιοτήτων στο Σύγχρονο Επιτελικό Κράτος»

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο Συνέδριο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α) με τίτλο «Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.Α.): Αναβάθμιση και Αναπροσανατολισμός των Δεξιοτήτων στο Σύγχρονο Επιτελικό Κράτος», στις 15 & 16 Ιουλίου. Τις εργασίες του παρακολούθησαν με τη διαδικασία της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης, απόφοιτοι και σπουδαστές της Ε.Σ.Δ.Δ.Α, καθώς και πολλά στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης σε απευθείας σύνδεση με τις εγκαταστάσεις του Ε.Κ.Δ.Δ.Α.

Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους εκλεκτοί προσκεκλημένοι όπως, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, εκπρόσωποι σχολών Δημόσιας Διοίκησης του εξωτερικού, υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη και προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους από τον Ακαδημαϊκό χώρο.

Τις εργασίες του Συνεδρίου άνοιξε η Πρόεδρος του Ε.Κ.Δ.Δ.Α κ. Παρασκευή Δραμαλιώτη, καλώντας στο βήμα τον Υπουργό Επικρατείας, καθηγητή κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη, ο οποίος στον χαιρετισμό του συνεχάρη την Πρόεδρο για την διοργάνωση και το έργο της, τονίζοντας την σημασία του αναπροσανατολισμού των δεξιοτήτων στο σύγχρονο επιτελικό κράτος και αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι βρίσκονται «στην καρδιά της νέας μορφής διακυβέρνησης» .

Χαιρετισμό απήυθυναν επίσης η Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Παρασκευή Χαραλαμπογιάννη, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης & Απλούστευσης Διαδικασιών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Λεωνίδας Χριστόπουλος, η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής & Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννα Χορμόβα και ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας κ. Άγγελος Μπίνης.

EUROKINISSI / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Κατά την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες διαλέξεις με έμφαση στον κλάδο των επιτελικών στελεχών και τον ουσιαστικό ρόλο της Ε.Σ.Δ.Δ.Α. για την ενεργοποίηση του. Στο πλαίσιο αυτό τοποθετηθήκαν έμπειρα στελέχη της ΕΝ.ΑΠ/Ε.Σ.Δ.Δ.Α, ενώ παράλληλα δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους και σπουδαστές της Ε.Σ.Δ.Δ.Α.

Κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών του Συνεδρίου, εκπροσωπήθηκαν Σχολές και Ινστιτούτα Δημόσιας Διοίκησης από το διεθνές περιβάλλον όπως η γαλλική École Nationale dAdministration (ΕΝΑ), η ιταλική Scuola Nazionale dellAmministrazione (SNA), η ρουμανική Ι.Ν.Α., η πορτογαλική Ι.Ν.Α, το φινλανδικό HAUS κ.α., οι οποίες παρουσίασαν βέλτιστες πρακτικές και προτάσεις για την εκπαιδευτική στρατηγική τους στην μετα- Covid εποχή.

Αξιοσημείωτες ήταν οι παρεμβάσεις σημαντικών Ελλήνων επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, της Βοστώνης, του Λονδίνου και την Σχολή Δημόσιων Υπηρεσιών του Καναδά.

Ιδιαίτερα τιμητική κρίθηκε η παρουσία και η ενεργός συμμετοχή στις εργασίες του Συνεδρίου του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στον Ο.Ο.Σ.Α. και καθηγητή Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης κ. Γεώργιου Πρεβελάκη.

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε επίσημη επίσκεψη της Διευθύνουσας Σπουδών της γαλλικής École Nationale dAdministration (ΕΝΑ) κ. Anges Fontana, καθώς και του Επικεφαλής της Κυπριακής Ακαδημίας Δημόσιας Διοίκησης κ. Μάριου Μιχαηλίδη.

Σε ειδική τελετή η Πρόεδρος κ. Π. Δραμαλιώτη και η κ. Α. Fontana, υπέγραψαν την ανανέωση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Ε.Κ.Δ.Δ.Α και της ΕΝΑ, με τη συμμετοχή του Αντιπρόεδρου του Ε.Κ.Δ.Δ.Α, κ. Βασίλειου Έξαρχου και της κ. Solene Burtz, υπεύθυνης προγραμμάτων της Διεύθυνσης Διεθνών Προγραμμάτων και Συμπράξεων της ΕΝΑ.

EUROKINISSI / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Την λήξη των εργασιών του Συνεδρίου κήρυξε με χαιρετισμό του ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης, εκπροσωπώντας επισήμως τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο κ. Βορίδης εξέφρασε τη βαθιά του ικανοποίηση για την πλούσια θεματολογία του Συνεδρίου, την μεγάλη συμμετοχή και το ενδιαφέρον των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης για το ζήτημα της ενίσχυσης των δεξιοτήτων στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι με αφετηρία τις πρωτοβουλίες του Ε.Κ.Δ.Δ.Α αναμένει άμεσα την υποβολή καινοτόμων προτάσεων που θα υπηρετούν τη νέα εξωστρεφή στρατηγική για τον μετασχηματισμό του δημοσίου τομέα. Επίσης, ο Υπουργός υπογράμμισε ότι ο διάλογος που ξεκινά το ΕΚΔΔΑ για τις δεξιότητες θα αφορά στο σύνολο των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης καθώς μόνο τότε τα αποτελέσματα του θα αποκτήσουν ουσιαστικό νόημα.

Την τελετή λήξης τίμησαν επίσης με την παρουσία και τον χαιρετισμό τους ο εκπρόσωπος του Μακαριότατου Αρχιεπίσκοπου Αθηνών Ιερωνύμου Β΄, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου, κ. Χρυσόστομος, ο Ευρωπαίος Επίτροπος & Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, κ. Patrick Maisonnave, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Αλκιβιάδης Στεφανής και η Υφυπουργός για τη Δημογραφική Πολιτική & την Οικογένεια, κ. Μαρία Συρεγγέλα.

Σχετικά Άρθρα

Γ. Γεραπετρίτης: Η μάσκα ήταν και θα παραμείνει στη ζωή μας όσο χρειαστεί

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 24 / 8 / 2021 , 4:53 από news_room «Οι μάσκες ουδέποτε βγήκαν από τη ζωή μας. Αποτελούν τον πιο βασικό παράγοντα ανάσχεσης της πανδημίας. Η μάσκα ήταν και θα παραμείνει στη ζωή μας όσο χρειαστεί. Μας προστατεύει, αλλά προστατεύει και τους γύρω μας από τη διασπορά του […]

Η διαθρησκευτική ηγεσία του Οικουμενικού Πατριάρχη για την κλιματική αλλαγή

ΗΠΑ-Γερουσιαστής Κρις Κουνς: Η διαθρησκευτική ηγεσία του Οικουμενικού Πατριάρχη για την κλιματική αλλαγή είναι έμπνευση για όλους μας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 27 / 10 / 2021 , 19:22 από news_room «Ήταν τιμή μου που γνώρισα σήμερα τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον άκουσα να μιλά για την επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής», σημείωσε ο γερουσιαστής Κρις Κουνς από την Πολιτεία του Ντέλαγουερ. Ο Αμερικανός γερουσιαστής είχε την […]

Pin It on Pinterest