27 °C Athens, GR
19/09/2021

Τελευταια Νέα
Οι ταινίες που ξεχωρίσαμε στο 44ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας Τηλεφωνική συνδιάλεξη Μακρόν-Μπάιντεν τις επόμενες ημέρες Τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων επισκέφθηκαν Ορθόδοξοι Χριστιανοί της πόλης Αζώτου Κανονικά θα πραγματοποιηθεί το Ταξίδι του Οικουμενικού Πατριάρχη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος μετέβη στη γενέτειρα του για το μνημόσυνο των γονέων του Η Ημέρα Μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής στη Νέα Ιωνία Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας στα αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων & αγνοουμένων της Κοινότητας Καπουτίου 140 πρωτότυπα επιμορφωτικά προγράμματα του Ι.Π.Ε. με 3.000 συμμετέχοντες εγκαινίασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Σύμφωνο συνεργασίας Ε.Κ.Δ.Δ.Α. & Ι.Π.Ε. υπέγραψαν Αρχιεπίσκοπος και Υπουργός Εσωτερικών Κυρ. Μητσοτάκης στο Reuters: «Θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη όσα της πήρε ο κ. Τσίπρας»

Η ΑΗΕΡΑ απένειμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη την ύψιστη τιμητική διάκριση της Οργάνωσης

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 30 / 7 / 2021 , 15:20 από news_room

Με το Βραβείο «Σωκράτης» 2021 τίμησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021 η ομογενειακή οργάνωση AHEPA, σε εκδήλωση της στο πλαίσιο του 99ου συνεδρίου της που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Σε ειδική τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην Αθήνα, κατά την οποία τιμήθηκε επίσης ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, η ΑΗΕΡΑ τίμησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγο του κα Άντρη Αναστασιάδη.

Παρουσιάζοντας το Βραβείο «Σωκράτης», μια προτομή του αρχαίου φιλόσοφου, και που αποτελεί την ύψιστη τιμητική διάκριση που απονέμει η Οργάνωση, ο κ. Φίλιπ Κρίστοφερ ηγετικό στέλεχος της ομογένειας, είπε, μεταξύ άλλων, ότι στις ΗΠΑ όλες οι ομογενειακές οργανώσεις είναι ενωμένες και αγωνίζονται προστατεύοντας τον Ελληνισμό και υπερασπιζόμενες τους αγώνες του Κυπριακού Ελληνισμού.

Εξέφρασε, επίσης, τη βεβαιότητα ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συνεχίσει τον αγώνα με δύναμη και κουράγιο, στη βάση αρχών για τη λύση του Κυπριακού.

Δεχόμενος το Βραβείο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε βαθιά συγκίνηση και είπε ότι «θεωρώ αυτή την τιμή, που ταπεινά αποδέχομαι με ειλικρινή ευγνωμοσύνη, ως μια τιμή προς τη χώρα και τον λαό που εκπροσωπώ και ως μια γνήσια εκτίμηση για τους μακρόχρονους αγώνες του Κυπριακού Ελληνισμού για ελευθερία, δικαιοσύνη και ανεξαρτησία.

Η απόφαση σας να απονέμετε αυτό το Βραβείο υπαγορεύει να συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και επιμονή στην επιτέλεση των καθηκόντων και υποχρεώσεων που έχω αναλάβει έναντι του κυπριακού λαού, με το πλέον σημαντικό να είναι όχι άλλο από την επανένωση του διαιρεμένου νησιού μας.

Η σημερινή τιμή είναι πολύτιμη αν κανείς αναλογιστεί ότι απονέμεται από μια Οργάνωση που ήταν επιτυχημένη στην προώθηση και την υπεράσπιση των ιδανικών, των αξιών και των αρχών του Ελληνισμού για σχεδόν ένα αιώνα.

Από την ίδρυση της το 1922, η AHEPA ενδυναμώθηκε μέσα από τα χρόνια και όχι μόνο άοκνα διατήρησε την ελληνική γλώσσα, ταυτότητα και πολιτιστική κληρονομιά στις ΗΠΑ, αλλά έχει καταφέρει να αναπτύξει ένα πραγματικά εμπνευσμένο φιλανθρωπικό και ανθρωπιστικό έργο που συνέβαλε κατά ένα και πλέον δισεκατομμύρια ευρώ σε ευγενείς σκοπούς.

Την ίδια ώρα, η ΑΗΕΡΑ έχει αναλάβει κύριο ρόλο στην προώθηση της στρατηγικής σχέσης μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου και των ΗΠΑ.

Μια συνεργασία που έχει μεγάλη γεωπολιτική σημασία και είμαι ευτυχής να πω ότι έχει εμπλουτιστεί τα τελευταία χρόνια μέσω αριθμού σημαντικών πρωτοβουλιών και απτών αποτελεσμάτων, όπως, ανάμεσα σε πολλά άλλα» η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας και της ασφάλειας μεταξύ των ΗΠΑ και της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπογράμμισε ακόμα τη στήριξη της ΑΗΕΡΑ στην κυριαρχία και την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, μακριά από τις μονομερείς και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στη θάλασσα και επί του εδάφους.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επεσήμανε τις τουρκικές έκνομες ενέργειες στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου και στην κατάφορη παραβίαση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ από την Τουρκία.

Μια συμπεριφορά από την Τουρκία που συνεχίζεται παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας, περιλαμβανομένων και των ΗΠΑ, για αναστροφή των ενεργειών αυτών.

«Η δύναμη για να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας συμφέροντα και τις αξίες του Ελληνισμού βρίσκονται στην ενότητα μας», είπε ο Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι για αυτό, σε στενή συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση «καταφέραμε να πετύχουμε μια ισχυρή καταδίκη των ενεργειών της Τουρκίας από το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ και την ΕΕ».

Κάλεσε επίσης την ΑΗΕΡΑ να ασκήσει την επιρροή της προς την Αμερικανική Κυβέρνηση, ώστε για άλλη μια φορά να προωθηθεί ο δίκαιος αγώνας μας  και να γίνει κατανοητό στην Τουρκία ότι δεν μπορούν να γίνουν εκπτώσεις σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου.

«Η πολιτική εκφοβισμού της Τουρκίας δεν μπορεί να συνεχιστεί και εμείς δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς στις εξελίξεις που τορπιλίζουν τις προσπάθειες μας για επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας», είπε ο Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «αυτή η σταδιακή προσέγγιση που βασίζεται στο να δοκιμαστούν τα όρια και οι αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας, έναντι του θέματος της Αμμοχώστου, δεν θα πρέπει να γίνει ανεκτή».

Τέλος, ο Πρόεδρος είπε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει να σας στηρίζει με όλους τους δυνατούς τρόπους, ώστε να προωθήσετε περαιτέρω του κοινούς και ευγενείς μας στόχους».

Στην εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, η Υπουργός Ενέργειας κα Νατάσα Πηλείδου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος, ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος και ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

5G: μοιάζει αδύνατο μέχρι να γίνει πραγματικότητα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares 5G: μοιάζει αδύνατο μέχρι να γίνει πραγματικότητα Άρθρο του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη στο περιοδικό «Κ» της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής» της 03-01-2021 Έχουμε πάρα πολλούς λόγους να θέλουμε να ξεχάσουμε τη χρονιά που μόλις έφυγε. Ωστόσο, το 2020 μας άφησε και μια σημαντική κληρονομιά. Είναι η χρονιά […]

Επίσκεψη Σπουδαστών του Κολλεγίου Άμυνας της Σερβίας στην Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 12 / 6 / 2021 , 3:28 από news_room Την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021, σπουδαστές της 64ης τάξης του Κολλεγίου Άμυνας του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Σερβίας (Serbian General Staff College) πραγματοποίησαν, στο πλαίσιο του ετήσιου εκπαιδευτικού ταξιδίου της Σχολής τους, επίσκεψη στην Ανώτατη Διακλαδική Σχολή […]

Pin It on Pinterest