Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ναύπλιο: Στον εισαγγελέα ο Ιερέας που έστελνε χυδαία βίντεο σε 12χρονο – Η Ανακοίνωση της Μητρόπολης Πρωταγωνιστές οι κοντινοί προορισμοί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος Διάλογος για τη συνεργασία στην Ασφάλεια και την Άμυνα μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας – ΗΠΑ Οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων μειώθηκαν τον Μάιο σε χαμηλό δύο ετών Τους 288 έχουν φτάσει οι νεκροί στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ινδία Νέα Υόρκη: Με επιτυχία στον Άγιο Νικόλαο το συμπόσιο για την Εκκλησιαστική Αρχιτεκτονική Επίσκεψη του Πρέσβη των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνη και άλλων διπλωματών στον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο Εργασίες της διημερίδας του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την ενίσχυση του διαλόγου Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε εκδήλωση για τον αείμνηστο Ελληνιστή Mario Vitti Καθηγητές και φοιτητές της Σχολής Κανονικού Δικαίου του Καθολικού Πανεπιστημίου Παρισίων στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Η ΑΗΕΡΑ απένειμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη την ύψιστη τιμητική διάκριση της Οργάνωσης

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 30 / 7 / 2021 , 15:20 από news_room

Με το Βραβείο «Σωκράτης» 2021 τίμησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021 η ομογενειακή οργάνωση AHEPA, σε εκδήλωση της στο πλαίσιο του 99ου συνεδρίου της που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Σε ειδική τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην Αθήνα, κατά την οποία τιμήθηκε επίσης ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, η ΑΗΕΡΑ τίμησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγο του κα Άντρη Αναστασιάδη.

Παρουσιάζοντας το Βραβείο «Σωκράτης», μια προτομή του αρχαίου φιλόσοφου, και που αποτελεί την ύψιστη τιμητική διάκριση που απονέμει η Οργάνωση, ο κ. Φίλιπ Κρίστοφερ ηγετικό στέλεχος της ομογένειας, είπε, μεταξύ άλλων, ότι στις ΗΠΑ όλες οι ομογενειακές οργανώσεις είναι ενωμένες και αγωνίζονται προστατεύοντας τον Ελληνισμό και υπερασπιζόμενες τους αγώνες του Κυπριακού Ελληνισμού.

Εξέφρασε, επίσης, τη βεβαιότητα ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συνεχίσει τον αγώνα με δύναμη και κουράγιο, στη βάση αρχών για τη λύση του Κυπριακού.

Δεχόμενος το Βραβείο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε βαθιά συγκίνηση και είπε ότι «θεωρώ αυτή την τιμή, που ταπεινά αποδέχομαι με ειλικρινή ευγνωμοσύνη, ως μια τιμή προς τη χώρα και τον λαό που εκπροσωπώ και ως μια γνήσια εκτίμηση για τους μακρόχρονους αγώνες του Κυπριακού Ελληνισμού για ελευθερία, δικαιοσύνη και ανεξαρτησία.

Η απόφαση σας να απονέμετε αυτό το Βραβείο υπαγορεύει να συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και επιμονή στην επιτέλεση των καθηκόντων και υποχρεώσεων που έχω αναλάβει έναντι του κυπριακού λαού, με το πλέον σημαντικό να είναι όχι άλλο από την επανένωση του διαιρεμένου νησιού μας.

Η σημερινή τιμή είναι πολύτιμη αν κανείς αναλογιστεί ότι απονέμεται από μια Οργάνωση που ήταν επιτυχημένη στην προώθηση και την υπεράσπιση των ιδανικών, των αξιών και των αρχών του Ελληνισμού για σχεδόν ένα αιώνα.

Από την ίδρυση της το 1922, η AHEPA ενδυναμώθηκε μέσα από τα χρόνια και όχι μόνο άοκνα διατήρησε την ελληνική γλώσσα, ταυτότητα και πολιτιστική κληρονομιά στις ΗΠΑ, αλλά έχει καταφέρει να αναπτύξει ένα πραγματικά εμπνευσμένο φιλανθρωπικό και ανθρωπιστικό έργο που συνέβαλε κατά ένα και πλέον δισεκατομμύρια ευρώ σε ευγενείς σκοπούς.

Την ίδια ώρα, η ΑΗΕΡΑ έχει αναλάβει κύριο ρόλο στην προώθηση της στρατηγικής σχέσης μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου και των ΗΠΑ.

Μια συνεργασία που έχει μεγάλη γεωπολιτική σημασία και είμαι ευτυχής να πω ότι έχει εμπλουτιστεί τα τελευταία χρόνια μέσω αριθμού σημαντικών πρωτοβουλιών και απτών αποτελεσμάτων, όπως, ανάμεσα σε πολλά άλλα» η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας και της ασφάλειας μεταξύ των ΗΠΑ και της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπογράμμισε ακόμα τη στήριξη της ΑΗΕΡΑ στην κυριαρχία και την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, μακριά από τις μονομερείς και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στη θάλασσα και επί του εδάφους.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επεσήμανε τις τουρκικές έκνομες ενέργειες στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου και στην κατάφορη παραβίαση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ από την Τουρκία.

Μια συμπεριφορά από την Τουρκία που συνεχίζεται παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας, περιλαμβανομένων και των ΗΠΑ, για αναστροφή των ενεργειών αυτών.

«Η δύναμη για να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας συμφέροντα και τις αξίες του Ελληνισμού βρίσκονται στην ενότητα μας», είπε ο Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι για αυτό, σε στενή συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση «καταφέραμε να πετύχουμε μια ισχυρή καταδίκη των ενεργειών της Τουρκίας από το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ και την ΕΕ».

Κάλεσε επίσης την ΑΗΕΡΑ να ασκήσει την επιρροή της προς την Αμερικανική Κυβέρνηση, ώστε για άλλη μια φορά να προωθηθεί ο δίκαιος αγώνας μας  και να γίνει κατανοητό στην Τουρκία ότι δεν μπορούν να γίνουν εκπτώσεις σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου.

«Η πολιτική εκφοβισμού της Τουρκίας δεν μπορεί να συνεχιστεί και εμείς δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς στις εξελίξεις που τορπιλίζουν τις προσπάθειες μας για επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας», είπε ο Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «αυτή η σταδιακή προσέγγιση που βασίζεται στο να δοκιμαστούν τα όρια και οι αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας, έναντι του θέματος της Αμμοχώστου, δεν θα πρέπει να γίνει ανεκτή».

Τέλος, ο Πρόεδρος είπε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει να σας στηρίζει με όλους τους δυνατούς τρόπους, ώστε να προωθήσετε περαιτέρω του κοινούς και ευγενείς μας στόχους».

Στην εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, η Υπουργός Ενέργειας κα Νατάσα Πηλείδου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος, ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος και ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου.

Σχετικά Άρθρα

ieros_naos_metamorfoseos_tou_sotiros_kallithea_litaneia_eikona_2022_metamorfosi_eort_dimosi

Πλήθος κόσμου στην Λιτάνευση της εικόνας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ)- Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 7 / 8 / 2022 , 0:18 από news_room Πλήθος κόσμου στην Λιτάνευση της εικόνας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ)- Adologala.gr Με την συμμετοχή σύμπασας της τοπικής κοινωνίας της ενορίας του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στη Καλλιθέα και τον πρώτο πολίτη του Δήμου, με […]

Ελβετία: Τσουχτερό πρόστιμο σε όσες φοράνε μπούρκα

Ελβετία: Τσουχτερό πρόστιμο σε όσες γυναίκες φοράνε μπούρκα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 12 / 10 / 2022 , 19:33 από news_room Η ελβετική κυβέρνηση κατέθεσε νομοσχέδιο σήμερα στο Κοινοβούλιο ζητώντας να επιβληθεί πρόστιμο σε όσους παραβιάζουν την εθνική απαγόρευση για το κάλυμμα προσώπου ύψους έως 1.000 ελβετικών φράγκων (1.005 δολαρίων) καθώς προσπαθεί να εφαρμόσει τον νόμο για την «απαγόρευση της […]

Pin It on Pinterest